A plusz egy fő

2020. február 20. - Single Pink Lady

Már egy ideje nincs kedvem rádiót hallgatni. Egy közkedvelt, jó zenéket sugárzó adón ugyanis állandóan azt firtatták, ha valaki nyert valamilyen koncertjegyet, hogy kit visz el az adott eseményre. Ha pedig az illető azt válaszolta, hogy a párját, a barátnőjét, a feleségét, a férjét, mindjárt tenyérbe mászó intim kérdésekkel és utalgatásokkal ízléstelenkedtek a műsorvezetők.

pluszegyfo01.jpg

Tovább

Engedni az elvárásainkból? Soha! Vagy mégis?

Elvárásai mindenkinek vannak. Még akkor is, ha tagadja őket. Azok a bizonyos faék egyszerűségű pasik is egész lista elvárással rendelkeznek, csak éppen nem fogalmazzák meg őket. Maximum akkor, ha valami hibádzik. A nők meg hajlamosak előre átgondolni, hogy milyen elvárások mentén választanak partnert.

vonzo_02.jpg

Tovább

Ha a nő szingli és 35 fölött van...

Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia.

35szingli_01.jpg

Tovább

Kényszerszingli, álszingli vagy társas magány?

Ki az igazi szingli?

Míg azt, hogy ki házas, elég egyszerű meghatározni, hiszen anyakönyvezik, és a bejegyzett élettársi kapcsolat esetében is van papír, mindenki más, akinek nincs dokumentuma arról, hogy valakivel párban él, szinglinek számít. Vagyis a szinglit csak úgy tudjuk meghatározni, hogy mi az, ami nincs neki, nem pedig úgy, hogy mi az, ami van...

kiaszingli_02.jpg

Tovább

Part-time kapcsolatban 65 felett

A szingliségnek nincs korhatára

Ha szinglikről beszélünk, általában harmincasok, negyvenesek jutnak az eszünkbe, mert ebben az életkorban számít igazán a társadalom egésze számára, hogy valaki még beáll-e a sorba és produkál-e utódot vagy sem. Huszonéveseket még nem szokás azzal zaklatni, hogy mikor mennek már férjhez / nősülnek meg, bár régebben már 25 év felett vénkisasszonynak számítottak a hajadonok. És sok nő 25 évesen már meg is özvegyült, de persze akkor már egy másik társadalmi kategória részévé vált.

parttime_01.jpg

Tovább

A Gyűrű uralma

Bizonyos karika formájú tárgyaknak mágikus erejük van és mindenki megőrül körülöttük. Ilyen a Nibelungok gyűrűje, meg a Sauron-féle Egy Gyűrű, de a valóságban leginkább a gyémánttal díszített (vagy nem díszített) eljegyzési gyűrű pusztító hatalmáról lehetne mesélni. Sokszor úgy tűnik, nem az a fontos, hogy van-e egy nőnek valakije, és hogy ki az, hanem az a lényeg, hogy meg tudja-e mutatni, mi csillog az ujján.

solteras_gyuru01.jpg

 

Tovább

Ki van egyedül és ki magányos?

Ha valaki szingli, akkor feltételezik róla, hogy sokat van egyedül. És ezért magányos. És szenved. Pedig nem biztos, hogy egy szingli sokat van egyedül. És ha még így is történik, akkor se feltétlenül magányos. Az meg végképp nem tudható, hogy szenved-e, ha sokat van egyedül.

magany_01.jpg

Tovább

Szingli és mingli

Ha már megszoktuk, hogy az egyedülállókat szinglinek nevezzük (és könyörgöm, anélkül hogy közben fintorognánk), akkor szembejön a még furcsább mingli kifejezés. Sokaknak a muglik jutnak erről eszükbe, vagyis a varázsmentes emberek a Harry Potter univerzumból – akik a varázslók világából nézve igazi csodabogarak.

mingle.jpg

Tovább

A nők szívesebben élnek egyedül, mint a férfiak. Meglep ez valakit?

Általánosan elterjedt nézet, hogy a nők kétségbeesetten vágynak a férjhez-menésre és a családalapításra, a férfiak pedig boldogan húzzák az időt, és csak nagy nehezen adják be a derekukat, vagyis mondanak le a függetlenségükről. Ebből az következne elvileg, hogy a házasság a nőknek sokkal jobb üzlet, mint a férfiaknak.

nok_szszingli_01.jpg

Tovább