Baby mama – béranya szingliknek

2020. szeptember 17. - Single Pink Lady

Ha létezik kényes téma, akkor a szingli nők gyerekvállalása minden bizonnyal az. Sokan ellenzik még a gondolatát is, hogy valaki egyedül vállaljon gyereket – és sokszor ezek ugyanazok, akik önzéssel vádolják azokat a nőket, akiknek nincs gyerekük, mindegy, milyen okból. (Nekik mindegy, nem a nőknek.)

anyasag01.jpg

Tovább

Garantált szerelem

Tegyük fel, hogy létezik igazi. Tegyük fel, hogy reális, hogy rá is találjunk, ha elég szorgalmasan keressük. De milyen módszer a legcélravezetőbb? Akármennyire is fanyalognak sokan, a netes társkeresésnél célravezetőbb módszer biztosan nincs. És a nagy számok törvénye szerint, ha elég kitartóak vagyunk és elég sok randira megyünk el, akkor csak belefutunk abba, akit keresünk.

garantaltszerelem01.jpg

A fénykép forrása: Netflix.com

Tovább

A szinglik fele még csak randizni se akar?

Úgy tűnik, az USA-ban egyre többen válnak örökszinglivé, vagyis olyan emberré, aki nem csak átmenetileg és akaratán kívül van egyedül, hanem komolyan elhatározta, hogy így is akar maradni. Egy nemrégiben készített felmérés szerint, amelyben 5.000 felnőtt vett részt, legalábbis ez a valóság: az egyedülállók fele nem csak tartós párkapcsolatra nem vágyik, de még alkalmi randira sem.

szinglik01.jpg

Tovább

Nem mindegy, hogy nőként vagy férfiként vagy-e szingli?

A címben feltett kérdés kissé álnaivnak tűnhet, hiszen mindannyian sejtjük, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik nemhez tartozik az egyedülálló ember. A társadalom mindig is másképp nézett a hajadon (pártában maradt) nőkre, mint az agglegényekre – utóbbiakat általában nem sajnálták, maximum is kevésbé vették komolyan, mint a házas embereket, de sokan még irigyelték is. A nőkkel kapcsolatban viszont általában az volt a vélekedés, hogy kész csapás számukra, ha nem tudtak férjhez menni.
Ehhez a különbséghez természetesen nagyban hozzájárult, hogy az agglegények például teljes lelki nyugalommal élhettek nemi életet, míg a hajadon nők nem, vagy ha mégis megtették, akkor megesett, botlott nőnek tartották őket.

szingliboldog.jpg

Tovább

Kapcsolati státusz: bonyolult

Van is partnere, meg nincs is. Olykor felbukkan valaki, de nem igazán tartoznak össze, félig-meddig egyedülálló. Csak nem teljesen. Igazából még nem vált el, de már évek óta külön élnek. Csak nincs kedve az egész procedúrához. Papíron még házas, de a valóságban semmi közük már egymáshoz. Közben randizgat, de mivel nem akar bonyodalmat, titokban teszi.

bonyolult_02.jpg

Tovább

Állandó szexpartner pandémia idejére?

Tudom, már a könyökünkön jön ki, de attól még a pandémia él és virul, és szingliként nem árt felkészülnünk egy esetleges újabb kijárási korlátozásos időszakra, vagyis érdemes végiggondolnunk, hogy mi legyen a szexuális életünkkel. Van olyan nekünk általában? Volt a „karantén” alatt? Ha nem, mikor kezdődött újra? Esetleg éppen a karantén alatt lett jobb? Vagy az akkori partnerünktől azóta búcsút vettünk, mert nem vált be?

szexpartner_02.jpg

Tovább

Kell-e valódi találkozás egy érzelmileg intenzív kapcsolathoz?

Manapság egyre kevésbé illenek bele a kapcsolatok az eddig ismert sémákba. Noha az érzelmek alapvetően nem változnak a technológia fejlődésével, vagyis továbbra is érzünk szerelmet, vágyat, utálatot, közönyt, továbbra is féltékenykedünk, uralkodunk, behódolunk, könyörgünk vagy fenyegetőzünk, ezt olyan kontextusban is meg tudjuk tenni, amilyenre korábban nem volt példa.

tavolsag_01.jpg

Tovább

Torzképek a szingliségről

A szingli mindig gyanús. De főleg akkor, ha nő. Mert a férfi sokáig lehet szingli, a bohém agglegény szerepben nincs semmi dehonesztáló. Sőt, még irigyelni is szokták a szabadságáért. Mert nem hajtotta igába a fejét. De ha a nő szingli, akkor ott valami nincs rendben. (Szerintük.) Vagy az a baj, hogy nem talál magának senkit, pedig szeretne, vagy az, hogy nem is szeretne.

torzsz_01.jpg

Tovább

Miért olyan nehéz műfaj a randizás?

A legtöbb embernek nagyon negatív a véleménye a randizásnak nevezett népszokásról. Merthogy ez egy életforma, és kifejezetten a nagyvárosi környezetre jellemző: ott van értelme, ahol az ember nem ismer mindenkit és ahol nem ágyazódott be annyira a társadalom szövetébe, hogy készséges családtagok és barátok szervezzék meg a magánéletét.

randi_01.jpg

Tovább

Meg lehet-e valakit győzni arról, hogy szeressen minket?

Adj el bárkinek bármit! Vagy győzz meg bárkit bármiről! Hangzatos címek, de ha valóban betartanák, amit ígérnek, vagyis tényleg mindenkit meg lehetne vezetni bármilyen tetszőleges hülyeséggel, akkor ez a világ még sokkal rosszabb hely lenne, mint amilyen most. Nincsenek csalhatatlan módszerek, és hiába próbálkozik az emberiség több ezer éve szerelmi varázslatokkal, arra soha nem volt garancia, hogy akit szeretünk, az viszont szeret majd bennünket.

viszonzatlan_01.jpg

Tovább