Kiket idegesítenek a szinglik?

2019. november 21. - Single Pink Lady

A legtöbb kultúra imádja megszabni a fiataloknak, hogy mit kezdjenek az életükkel.

Minél hamarabb beterelik őket a karámba vagyis a házasság révébe, annál jobban lehet őket ellenőrizni. Aki még nincs lekötve, vagyis nem házas és nincs gyereke, az hajlamos élni a szabadságával. Például nem vesz fel húsz évre hitelt. Nem akar biztosítást kötni. Nincs rászorulva, hogy kevés pénzért sokat dolgozzon. És így tovább.

kitidegesit_szingli_01.jpg

Keleten nem sokat lacafacáznak a kormányok, Indiában például több tízezer fiatal pasira küldték rá a rendőröket azzal a kedves felszólítással, hogy legyenek szívesek megházasodni. (De igazán rendes tőlük, hogy nem a nőket próbálják noszogatni.) Kínában a helyi KISZ ezer fiatalt terelt össze és ültetett fel egy úgynevezett szerelemvonatra, hogy így könnyítsék meg számukra a pártalálást. A párt segít, hogy párt találj! – valahogy így hangozna a szlogenjük.

Persze nem csak Ázsiában szorgalmazzák a házasodást, ez bizony a nyugati civilizációtól sem idegen, bár a rendőrség feladatai közé még nem vették fel az effajta propagandát.

De miért kellene mindenkinek megházasodnia? Ahogy már fentebb említettem, az általános tapasztalatok (vagy hiedelmek) szerint, aki házas, de főleg, aki családos, az nem ugrál annyit. Mindjárt felelősségteljesebbnek és érettebbnek látszik, tekintet nélkül arra, hogy valóban megváltozott-e a dolgokhoz való hozzáállása. Van, aki felnő a feladathoz, de rengeteg olyan is van, aki nem. Ezek aztán pokollá teszik a társuk és a gyerekeik életét.

kitidegesit_szingli_02.jpg

Valójában nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy igen nagy mennyiségű ember éli világát önállóan, ennyinek nincs családja, ennyi dönthet úgy hirtelen, hogy elköltözik egyik helyről a másikra és mondjuk jobb állást vállal. Vagy megvalósítja önmagát – bármit is jelentsen ez.

Persze van, akik szerint a szinglik eleve hajlamosabbak a szabály-, sőt, törvényszegésre, de ez biztosan nem a nyugati, jól szituált, anyagi függetlenségben élő egyedülállókra jellemző, akik egy része szabad akaratából és nem muszájból van egyedül. Más kategóriába tartoznak azok, akik azért nem házasodnak, mert nem engedhetik meg maguknak, vagy egyenest azért, mert a nők és férfiak aránya a társadalmukon belül katasztrofális.

A szingliség is lehet a tartalmas, a házasság is lehet magányos

A szinglik persze sehol és semmikor nem alkotnak homogén csoportot. Mint ahogy a házasok sem: ez csak az életvitelük egyik aspektusa. Ha valami, akkor az minden bizonnyal meghatározóbb, hogy nevel-e valaki gyereket a saját háztartásában vagy sem – mert sok házas él kvázi szingli életet, ha nincs gyereke vagy a gyerekétől távol lakik, míg mások pedig egyedülálló létükre több terhet vállalnak, mint azok, akik kettesben nevelik az utódaikat.

De ha a klasszikus szinglikre gondolunk, ők is nagyon sokfélék. Egyesek bohókásabbak és lazábbak, mint házas kortársaik, mások viszont munkamániások és semmire nem érnek rá. Ismét mások éppen a szingliségüknek köszönhetően végezhetnek hasznos jótékonysági feladatokat, szervezhetnek mozgalmakat, vagyis esetenként egészen kivételes szerepet is vállalhatnak, amilyenekre a házasok kötöttségeik miatt nem képesek. Vagy csak életüknek egy későbbi szakaszában képesek rá, mikor már felnőttek a gyerekeik.

A szinglik mégis sokakat idegesítenek. Irritálják azokat, akiket agyonnyomnak a kötöttségeik, és irigylik az egyedülállók szabadságát. Azokat, akik egy korábbi érában szocializálódtak, amelytől ugyan szenvedtek, de ami miatt nem szívesen látják, ha másoknak jobb. Azokat is idegesíthetik akik úgy gondolják, hogy szaporodni kötelező, mert ez a vallási meggyőződésük. (Persze csak „ép” családon belül, mert különben nem kóser.)

Úgy tűnik, sok időnek kell még eltelnie, hogy mindenféle ítélkezés nélkül el tudjuk fogadni, hogy egyes emberek nem akarnak párban élni senkivel, mások meg igen. Vagy egyáltalán el tudjuk fogadni, hogy léteznek olyanok, akik ugyan szeretnének párt, de még nem találtak megfelelőt. Hiszen abból, hogy valaki egyedül van, még nem következik, hogy így is tervezte. De akár tervezte, akár nem, az ő dolga, és nem tisztünk ítélkezni felette.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr615317706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Macropus Rufus 2019.11.22. 09:33:11

@MAXVAL bircaman közíró: deviáns és a pedofilokhoz hasonlítani? Te tényleg komplett hülye vagy.

teéjesenmindegy 2019.11.22. 10:12:23

"Kiket idegesítenek a szinglik?"
Pl. engem. Kétnaponta az indexcímlapon kint van ez a nyomorult blog, ami magyarázza, népszerűsíti az írójának a világnézetét, szexualitását, tökömtudjamit... Ki a faszt érdekel, kinek van arra szüksége, hogy meggyőzd, hogy milyen jó neked?
Pont mint az a blog ami a buzzancsokat reklámozza, de van valami harmadik nem is, meg volt a szvinger is. Basszátok meg, magánügy. A kutyának nem hiányzik, hogy az arcába toljátok.

Vik% 2019.11.22. 10:20:09

@MAXVAL bircaman közíró: Jajj :-D vegyél be valamit erre :-)

tomasszo 2019.11.22. 10:26:20

"és nem muszájból van egyedül."

Kedves Szerző!

Ki van muszájból egyedül?

2019.11.22. 10:28:15

@teéjesenmindegy: akkor vonulj elmegyógyintézetbe, magyarul bolondokházába.

erol 2019.11.22. 10:31:45

@teéjesenmindegy: Ha nem érdekel miért olvasod?

2019.11.22. 10:33:11

@teéjesenmindegy: idegkimerülésed lehet, ha már ilyesmik is idegesítenek. Gondolom, borkaitól viktortól, stróman pénztáros lölőtől, tiborcvejtől és a többi bandatagtól már naponta kapsz dűhrohamot. Kárt ne tégy magadban, nem érnek annyit.

Lángharcos 2019.11.22. 10:52:17

@tomasszo: Muszájból azok vannak egyedül, akik nem kellenek senkinek, pedig szeretnének családot vagy legalább egy dugócimborát.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.11.22. 10:53:02

@erol:

Miért idegesítenének? Ők Istennek szentelik magukat, nem a liberalis habzsolásnak.

Diesunddas 2019.11.22. 10:58:38

Hát nem tudom. Én egyedûl élek, ami nem zavar, de boldogabb sem vagyok töle. Nem vagyok rágörcsölve, hogy mindenáron legyen valakim, feltalálom magam, sportolok és a hobbijaimnak szentelem az idömet. Az egyetlen dolog ami engem idegesít: néhány éve törvényszerüen lesajnál a legtöbb ember mikor megtudja, hogy egyedül élek. Nem nézi hogy milyen ember vagyok, mit gondolok, mit érzek, mit csinálok. Azt nézi, hogy mi a családi státuszom... Ez kb. olyan szintü megitélés, ahogy a nácik is megítélték az embereket. Börszín. Vallás. Származás. Családi állapot.
És mennyivel bátrabb leélni egy életet egyedül mint valami valójában romlott kirakatkapcsolatban?
Ezt egy olyan ember írja, akinek a szülei nem szerelemre alapoztak egy házasságot és családot és önmagát is beleértve senkinek sem kívánja hogy ekkora érzelmi nyomorban éljen le egy életet csak azért mert vmi idióta társadalmi elvárás ezt sugallja. Van az a családi kötelék aminél ezerszer jobb egyedül lenni.

erol 2019.11.22. 11:01:41

@MAXVAL bircaman közíró: Tehát akkor téged a "habzsolás" idegesít, nem az egyedül élés.
Tehát ha valaki egyedül él, de nem "habzsol", (de nem is szenteli istennek az életét), az rendben van? Ha igen, akkor csak azt kell megvizsgálni honnan számít habzsolásnak az élet, pl. egy jó ebéd, vagy néha egy külföldi út belefér-e?

Tranquillius 2019.11.22. 11:04:10

Miért baj az, ha a házasságban élőknek torz téveképzetei vannak a szingliségről, különösen annak fényében, hogy a szingli szerzőnek is ugyanilyen torz tévképzetei vannak a házassággal kapcsolatban?

(Amúgy a Turbó rágóban soha nem volt lemosható tetkó)

teéjesenmindegy 2019.11.22. 11:25:29

@a szürkebarát ötven árnyalata:
Mennyire kell ehhez idiótának lenni, hogy egy ilyen témából eljusson mészároshoz meg borkaihoz?
És még te beszélsz bolondok házáról...
Egészen elképesztő a fideszfóbiád. Szánalmas.

Az volt a kérdés, hogy kiket idegesítenek a szinglik. (Gondolom itt önmagáról beszél elsősorban) Engem a szar blogja. De főleg az, hogy kétnaponta a pofámba van nyomva.

tomasszo 2019.11.22. 11:28:17

@Diesunddas: és egyébként van (Önnek) dugócimborá(/ja)d? Már elnézést a fura kérdésért, én is csak most olvastam egy írni tudó macskától.

teéjesenmindegy 2019.11.22. 11:29:03

@erol: "Ha nem érdekel miért olvasod?"
Na, a hülyék végső fegyvere :D
Ó, nem olvasom. Pont erről írtam. Leszarnám a szinglit is, a buzit is a transzizét is, mert nem érdekel. De nem ott van a nyomorult indexcímlapon? Nem oda van tolva a pofámba, hogy milyen jó buzinak/sznglinek/szvingernek/harmadik neműnek lenni? De.
Idegesíthet? Megengeded nekem, hogy zavarjon valami, ami a pofámba van tolva, pedig marhára nem érdekel? Vagy ennyire liberális?

2019.11.22. 11:29:59

@teéjesenmindegy: egérgomb, amivel elkattintasz?

2019.11.22. 11:31:00

@teéjesenmindegy: mondtam én, hogy idegösszeroppanásod van. Kezeltesd magad, amig nem késő.

erol 2019.11.22. 11:36:41

@teéjesenmindegy: Azért mert címlapon van nem kötelező kattintani, szerintem válassz más újságot, ha az index témái ennyire kiborítanak, pihenj egy kicsit.

CleanYourRoom 2019.11.22. 11:37:38

@Never: Hehe. De tényleg. Nagyon erős a kognitív disszonancia.
"Á, jól érzem magam egyedül, nem vagyok szarul, fogd be, fOGD BE, FOGD BE!!!!!!
Arról nem is beszélve, hogy a szingliknél nincs nagyobb konzumidióta.
"Szeretek utazni" - na, ha ezt meghallom valakitől, rögtön falra mászok. Mert ugyan ki nem szeret utazni? Ettől ugyan nem leszel különleges hópihe. És utazni szar, ha nincs kivel. Nem létezik ennél nyilvánvalóbb beismerése annak, hogy az üres és egyhangú életemet hasztalanul próbálom kitöltetni értelmetlen és céltalan pénzszórással, az Instán meg Facebookon kényszeresen demonstrálva ország-világ előtt, hogy teljes értékű tagja vagyok a késői kapitalizmus hedonista szingli rétegének, iszom a Starbuckos szója lattét a túlárazott Macbookom mögött, és szorgalmasan utazgatok fapadossal szerte Európában (mert saját ingatlant venni esélyem sincs), azaz magamévá tettem annak trendi életmódját és értékeit, és részt veszek presztízsfogyasztásában. (Ha már nem tudok előbbre lépni az életben), ezt legalább megérdemlem. Megjutalmazom magamat. A prémium középszerűség a vigaszdíjam.

AlexAston 2019.11.22. 11:50:38

Értem én, hogy nem kell senkinek a blog szerzője, , de aki ilyeneket ír, azt nem nagyon lehet komolyan venni:
"Aki még nincs lekötve, vagyis nem házas és nincs gyereke, az hajlamos élni a szabadságával. Például nem vesz fel húsz évre hitelt. Nem akar biztosítást kötni. Nincs rászorulva, hogy kevés pénzért sokat dolgozzon. És így tovább."

Látszik, hogy nem a Földön él...

teéjesenmindegy 2019.11.22. 12:08:48

@erol: Egészen hihetetlen idióták vagytok.
Megfeszül, hogy az indexcímlapra kerül a marhaságáival, aztán utána közli, hogy ha ez nem tetszik valakinek, akkor olvasson mást. És utána csodálkozó szemekkel ír egy blogot, hogy "miért idegesítek valakit" vagy hogy " miért nem szeretnek minket buzikat"

erol 2019.11.22. 12:21:18

@teéjesenmindegy: Figyu, az megvan, hogy nem én írtam a posztot? Sőt abszolút nem is érint, van családom (nincs tartozásom, biztosításom), csak azt nem értem mit idegeskedsz.

midnightcoder2 2019.11.22. 12:37:57

Hogy egyénileg kit idegesítenek, nem tudom. Szerintem leginkább magukat.
Társadalmilag már sokkal érdekesebb a dolog. Mert hogy ugye ha sok a szingli, akkor fogy a népesség. Ha fogy a népesség, akkor a nép és vele a társadalom elõbb-utóbb eltûnik. Vagy azért, mert szimplán kifogy a területrõl a nép, és amikor már nagyon kevesen vannak, akkor jön egy csapat akik meg túl sokan és hont foglalnak, vagy úgy hogy a hiányzó népességet feltöltik ugyanezekkel, akik persze ugyanúgy hozzák a kis értékrendjüket, kultúrájukat, és pár évtized múlva a végeredmény ugyanaz: az adott társadalom felszámolódik. Ergo, épeszû társadalom annyira nagyon nem örül a túl sok szinglinek.

2019.11.22. 12:47:02

@Diesunddas:
Nyugi, akik a szingliséged miatt lenéznek, azoknak a saját kapcsolatukkal van gond. Én házas vagyok, de semmiféle ellenérzésem nincsen az egyedülállóakkal szemben, még csak követendő modellnek sem tekintem a házasságot.

Graves 2019.11.22. 12:49:30

nem értem, a teljesenmindegy fideszbirkát ha irritálja az index címlapja, minek kattint oda? Tele van a kis magyar média ezeknek a lelkibeteg selejteknek legyártott tartalmakkal, riposzt, pestisrácok, a teljes közmédia, a nyomtatott sajtó 95%a, az összes förtelem okádék kanális ezeket a látens buzikat szolgálja, és acsarkodik itt kettesével.

A poszt amúgy szinte tökéletes.

2019.11.22. 12:50:05

@teéjesenmindegy:
Aha, tehát annyira leszarod, hogy ha ott van az Index címlapon, akkor te csak azért is rákattintasz, hogy hőböröghessél egyet. Mint a többszáz cikkre rákattintasz, ami egyszerre az Index címlapon van? Ha péniszpumpa reklámblokkot látsz, arra is?

2019.11.22. 12:52:45

@CleanYourRoom:
"És utazni szar, ha nincs kivel. "

Ezt erősen vitatom. Ha egyedülálló lennék, akkor is szeretnék utazni, ellenben ha a feleségem érdeklődése jelentősen eltérne, az lenne a legrosszabb (szerencsére nem) utazni, mert folyton kompromisszumokat kellene kötni, és nem csinálná egyikünk sem, amit igazán szeret, ehhez képest szingliként is jobb lehet utazni. Márpedig baromi sok ilyen pár van, jó esetben gyakran mennek külön ide-oda, de olyan is van, hogy az egyik zsarnokoskodik. Egyedül viszont mindenki a maga ura.

2019.11.22. 12:56:19

@midnightcoder2:
"Mert hogy ugye ha sok a szingli, akkor fogy a népesség. Ha fogy a népesség, akkor a nép és vele a társadalom elõbb-utóbb eltûnik."

Ez eleve baromság, hiszen egyrészt az, hogy most sok a szingli, nem jelenti azt, hogy a jövőben is sok lesz. Másrészt a jövő gyerekeit azok nevelik fel, akik gyereket vállaltak, tehát ha a társadalom elfogadóbb a szingliséggel, akkor a szinglik szelektálódnak is többé-kevésbé.

Másrészt Európa is simán túlnépesedett, egyáltalán nem kell félni jópár századig az elfogyástól. Szerencsére már a harmadik világban is erősen csökken a gyerekszám.

aranea 2019.11.22. 13:21:46

Az emberek rettegnek attól, aki egyedül is jól érzi magát, és nem szükséges társasággal terelni a figyelmét a saját démonjairól.
Azért is rettegnek, mert saját maguk életmódját érzik veszélyben a szingliség terjedésével: ha nem akar mindenki párt találni, akkor az a szörnyű következmény is előfordulhat, hogy a mércén aluli emberek nem találnak maguknak párt. Ha elfogadott a szingliség, akkor bizony teperni kell annak,aki párkapcsolatban akar élni... márpedig az emberek nem szívesen fektetnek ebbe energiát.

Single Pink Lady 2019.11.22. 13:30:17

@teéjesenmindegy: totál képzavar, amit írsz, de megnyugtatlak, hogy nem feszülök meg a címlapra kerülésért, illetve egyáltalán nem mondtam eddig, hogy ha nem tetszik olvass mást, mivel más kommentelők megtették már, nekik ezúttal is köszönöm a frappáns helyretevő válaszokat, én sem írhattam volna jobban. :)
Egyúttal köszi a MAXVAL kirohanásaira adott kiváló replikákat is! Gondolkoztam rajta, hogy törlöm a hozzászólását, mert nonszensz és elítélendő dolognak tartom a pedofíliához hasonlítani a szingliséget, illetve a homoszexualitást a pedofília mellé társítani is beteg lélekre vall.

Macropus Rufus 2019.11.22. 13:47:18

@a szürkebarát ötven árnyalata: ismerem a srácot a fórumokról, nem akarom etetni, de azért egy egyedül élőt a pedofilhoz hasonlítani.... tökéletesen igazad van, de 1xün nem bírtam megállni. Sorry.

2019.11.22. 13:50:06

@Macropus Rufus: máig sem tudom, hogy született vagy fizetett bolond. Egyébként néha én is beleesem abba a hibába, hogy etetem, de fejlődöm.

Macropus Rufus 2019.11.22. 13:53:15

@Diesunddas: ott a pont. Az emberek egy valamilyen társadalmi elvárásnak akarnak megfelelni, még akkor is ha a saját életüket és/vagy a családjuk életét vágják haza.

teéjesenmindegy 2019.11.22. 13:56:33

@erol: Mi a szent szart foglalkoztat téged az, hogy én a posztoló kérdésére mit válaszolok?

teéjesenmindegy 2019.11.22. 13:59:58

@Zabalint: Csak hogy megnyugtassalak, most jöttem ide először és utoljára.
Láttam már hatszor a címlapon, és marhára nem érdekelt a szingli picsának az okoskodása.
De most ott van a címlapon a nagy kérdés, hogy kit idegesít ez. Jelentkeztem. Remélem segítettem. Sőt, azt is elmondtam, hogy miért.
Már ha a posztolót tényleg érdekli, és nem egy költői kérdést tett fel, amit aztán faszán meg is válaszol magának.

Macropus Rufus 2019.11.22. 14:01:44

@midnightcoder2: "Ergo, épeszû társadalom annyira nagyon nem örül a túl sok szinglinek. "
ebben van valami. Meg hát magára valamit is adó társadalom nem fikázza pl. a szingliket, hanem megpróbálja megoldani ezt a problémát. Nekünk magyaroknak ez egy megléphetetlen feladat, 1xübb fikázni a másikat. Mert valami oka van annak, hogy szingli. Nem kell feltételezni, hogy mindenki önként vállalt magányban akar élni. Mert mi van ha a maga társadalom felépítése hordozza magában a szinglik kialakulását? Akkor ugye már a nem szingli is erősen benne van a problémában mint forrás. Szóval ez a szingli dolog némileg túl mutat azon, hogy 1-2 ember nem akar párt maga mellé.

teéjesenmindegy 2019.11.22. 14:10:59

@Single Pink Lady:
"nekik ezúttal is köszönöm a frappáns helyretevő válaszokat, én sem írhattam volna jobban. :)"
Ebben biztos voltam, hogy ennél jobbakat nem írtál volna.
Nesze, hasonlóan frappáns válasz: Ha nem akarod, hogy olvassák, akkor ne írj blogot.

Nehezen tudom elképzelni, hogy jajj, csak úgy véletlenül kerülsz a címlapra heti kétszer. Pont ugyanilyen nehéz elhinni, hogy a buzik, szvingerek, transzizék is véletlenül kerülnek a címlapra.
(Vasútmodellező blog meg sose, pedig gyanítom, hogy többen vasútmodelleznek, mint ahányan szvingerkednek)
És egy közös van ezekben a blogokban, hogy mind magyarázkodik az életformája miatt.
Szóval, hogy teljes legyen a kép, a te aggleány léted leginkább téged idegesít, azért magyarázkodsz.
A magyarázkodásod meg mondjuk engem, mert kurvára nem vagyok rá kíváncsi.

Sir Galahad 2019.11.22. 14:16:56

Szerintem nem a szinglik az idegesítőek, hanem a mirnyákolásuk. Hogy pl. drága az albérlet, vagy a lakáshitel, meg a rezsi. Nem, csak ezek mind úgy vannak kikalkulálva, hogy két ember dobja össze. Semmi baj nincs azzal, ha ennek ellenére valaki úgy dönt, hogy egyedül állja, de ne sírjon.

Single Pink Lady 2019.11.22. 15:09:14

@teéjesenmindegy: Sajnos nem találtam értelmes érvelést a hozzászólásaidban, csak hőbörögtél és buzizol, ami miatt már szívesen kitiltanálak, pedig nem vagyok meleg. Hetente egy cikk van, és kb. 5-ből 3 kerül ki. Látszólag téged a téma maga idegesít, így azt tudom javasolni, mint a többiek: kattints az x-re és bisbald! Egyébként az, hogy te csak az ilyen témájú cikkeket szúrod ki, súlyos csőlátásra vall, pl. a játékmúzeumos blogot rendszeresen látom a címoldalon is.
A válaszod egyébként pont olyan értelmetlen, mint a nézeteid és a kommunikációs stílusod. Amiről írok az egy téma egy vitatott életformától, ami házas, egyedülálló, elvált, gyermekes, gyermektelen, hetero, meleg stb. bloggert, kommentelőt egyaránt foglalkoztat. Lehet vitába szállni, nem egyetérteni, igazat adni, szubjektív élmények alapján érvelni, de ha csak hőbörögni tudsz, akkor kösz, hogy önként távol tartod magad. Brit tudósok szerint a vasútmodellezők között több a szvingerklubba járó, ugyanis összefüggésben van a több egymásba fonódó sínpár iránti érdeklődéssel. (nem.)

2019.11.22. 15:30:40

@a szürkebarát ötven árnyalata:
Dehogy fizetett. Először a 2000-es évek elején láttam az Index Polidili rovatában. Akkor még teljesen más agymenései voltak. Nem hinném, hogy 20 éven át folyamatosan fizette volna valaki.

Az Orbánizmusa meg csak azóta van, mióta Orbán Putyin párti lett. Mert birka már előtte is Putyin párti volt.

2019.11.22. 15:33:31

@teéjesenmindegy:
Én például túrablogot írok (100%-ban politika és társadalomkritika mentesen), egyszer már került cikkem Index címlapra, Index2-re többször is, de mások ugyanilyen témáju posztjai is ki szoktak kerülni, ahogy talán már vasútmodellező is volt.

2019.11.22. 15:47:37

@Sir Galahad: sok olyan szinglit ismerek, aki nem mirnyákol, és még több mirnyákolós családost.

midnight coder 2019.11.22. 17:13:10

@Zabalint: "Másrészt Európa is simán túlnépesedett, egyáltalán nem kell félni jópár századig az elfogyástól. Szerencsére már a harmadik világban is erősen csökken a gyerekszám. "

Európa lakossága úgy 700 millió. Afrika lakossága ma úgy 1.4 milliárd. Ez 2050-ig duplázódni fog, majd az évezred végéig ismét, legalábbis a demográfusok szerint.

midnight coder 2019.11.22. 17:17:40

@Macropus Rufus: "Meg hát magára valamit is adó társadalom nem fikázza pl. a szingliket, hanem megpróbálja megoldani ezt a problémát."

Csak hát a nyugati liberális társadalmaknak ez nemigen megy. Ezzel együtt fikázni persze hülyeség, de azon sem kell nagyon csodálkozni, hogy az épeszű társadalmak azért próbálják nem ebbe az irányba tolni a népeket.

teéjesenmindegy 2019.11.22. 17:19:32

@Single Pink Lady: "nem találtam értelmes érvelést a hozzászólásaidban, csak hőbörögtél és buzizol"
Hát, tudod, tényleg sajnállak, ha ennyit fogtál fel. Teljesen egyértelmű, hogy nem találsz így értelmes érvelést. Ezzel a rengeteg ésszel, amivel rendelkezel.

Biztos nem a csőlátásom eredménye, hogy a szellemi termékedet 60%ban kirakja az index. A néhány ezerből?

"Amiről írok az egy téma egy vitatott életformától, ami házas, egyedülálló, elvált, gyermekes, gyermektelen, hetero, meleg stb. bloggert, kommentelőt egyaránt foglalkoztat."
Vagy inkább a kutyát nem foglalkoztatja az életformád. Tényleg, senki nem kérte, hogy írkálj róla. Magánügyed. Senkit nem érdekel.
De te magyarázod, hogy neked miért jó. Miért magyarázod? Kinek?

"Lehet vitába szállni?" Mivel? Hogy neked ez jó? Ha jó, ha nem jó, senkit nem érdekel. Engem sem. De azért felteszed a kérdést, aztán ha választ kapsz, akkor meg itt puffogsz.

Azt a mondatot, hogy "több vasútmodellező van mint szvinger" mégis hogy a francba lehet úgy értelmezni, hogy a vasútmodellezők között több a szvingerklubba járó? Hogy? Még ha nagyon viccesnek is gondoltad (nem vagy az) akkor is, másról van szó.
Az én mondatom szerint darabra több a modellező mint a szvinger, a tied szerint meg a modellezők között több a szvinger mint az átlag. Érted, hogy teljesen más halmazokról beszélsz? A sínpárok pedig leginkább párhuzamosan futnak, talán azért megy rajta a vonat. Ha összefonódnának, akkor bajos lenne, nem?

És mi volna, ha kösz, de te tartanád távol magad a blogolástól, és nem szennyeznéd több virtuális szeméttel a netet?
A világnézeted szerint csak az olvasó lehet a hibás, hogy nem értékeli a nagyívű gondolataidat?

midnight coder 2019.11.22. 17:19:35

@Szóra kész Szókratész: "Az ősember idejében sem volt jellemző a házasság és a fix párok."
Azért ezt egy törött metszõfog vagy koponyadarab alapján elég bátor dolog kijelenteni.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.11.22. 17:20:27

@Single Pink Lady:

Manapság betegségnek számít a természetes jó... ez szomorú hír. De nem gond, a liberális világ csak ássa maga alatt a gödröt.

Diesunddas 2019.11.22. 17:27:20

@tomasszo: Köszönöm, ez egy rendkívül épületes hozzászólás volt.

Diesunddas 2019.11.22. 17:30:50

@midnight coder: Ezzel kapcsolatban már sok kutatást végeztek. A tudósok szerint a monogámia a népességszám növekedésével és a járványok kialakulásával terjedt el. Ez volt akkoriban az egyetlen elérhetö védekezési mód...

teéjesenmindegy 2019.11.22. 17:31:47

@Zabalint: Tehát egyszer már kikerültél a címlapra. Ezt a szingli start már láttam egy csomót.
Saját bevallása szerint 5-ből 3szor van kint a címlapon.
A szvingeres is állandóan kint volt. A buzik folyamatosan kint vannak. VAn valami szabadnem is állandóan kint van. Neked nem furcsa?
Csak kérdezem. Több ember túrázik, mint ahány transznemű. Mégsem az arányokhoz képest vannak címlapon.

Engem nem érdekel a túrázás - nem megyek fel a blogodra, nem keresek rá, hiszen nem érdekel. De ha naponta ide lenne tolva elém, akkor lehet, hogy oda is írnám, főleg, ha megkérdeznéd, hogy mi a baja a világnak a túrablogokkal.

Szóval ennek a nagyon okos aggszűznek a blogja pont olyan, mintha valaki nekiáll dobolni az éjszaka közepén, aztán megkérdezi, hogy kit idegesít a dobolás. És amikor a szomszédja azt mondja, hogy őt, akkor kikéri magának, és közli, hogy akkor ne hallgassa.

chrisred 2019.11.22. 17:34:55

Kiket idegesítenek a szinglik? Úgy gondolom, azok foglalkoznak kényszeresen mások magánéletével, akiknek nincs sajátjuk.

Almandin 2019.11.22. 17:36:26

@CleanYourRoom: Én ismerek-ismertem olyan emberkéket, akik nem szerettek utazni. Tény, hogy különleges hópihe nem lesz az utazástól az ember, de plusz élményekkel gazdagabb lesz. Mondjuk az is számít, hogy ki milyen motivációból utazik. Ha valójában nem vágyik rá, csak sznobkodásból vagy társadalmi megfelelésből megy el valahova, akkor csak kidobta a pénzét. Erre jó példa a középosztálybeli nyaralási kényszer, jellemzően Horvátországban vagy hasonló árfekvésű helyeken, ahol kötelezően egész nap áztatják magukat a tengerben és a hasukat süttetik, mert "nyáron ezt KELL csinálni". Persze nem néznek meg műemlékeket, nem érdeklődnek a térség kulturális és természeti értékei iránt, csak letudják, mint feladatot, nehogy lebőgjenek a nyárspolgár kollégák és szomszédok előtt. Sokan viszont valóban szeretnek utazni és nemcsak szinglik. Gyerekkoromban én a szüleimmel fél Európát bejártam és nagy élmény volt. Felnőttként volt, hogy utaztam egyedül is, és az is élmény. Fontosak a társas kapcsolatok, de nem igaz, hogy élvezhetetlen lenne egy utazás egyedül. A sors iróniája, hogy sokszor azok szeretnek utazni a legjobban, akik nem vagy alig engedhetik meg maguknak, ezért sokszor ők utaznak fapados körülmények között és lehet, hogy nagyobb élményeket szereznek, mint egy luxusszállodában megszálló gazdag.

Almandin 2019.11.22. 17:46:28

@midnightcoder2: Ezen az alapon azokat is hibáztatni kellene, akik csak egy gyereket vállalnak, mert akkor se nő a népesség. Civilizált országokban a tanultabb emberek rájöttek arra, hogy ha gyereket akarnak, elég egy gyerek is, azzal is kielégülnek a szülői vágyak, ha pedig nem vágynak gyerekre, a nyugdíjrendszer miatt idősen se fognak éhen halni. A régi világban is sokan vágy nélkül szültek-nemzettek, egyszerűen nem volt se hatékony fogamzásgátlás, se nyugdíj. A népességcsökkenés valóban komoly probléma, de jó megoldást nem tudok rá, mert nem lehet senkinek pisztolyt tartani a fejéhez, hogy fejenként 3 gyereket legyártson. Az emberek nem a társadalomnak akarnak ártani, amikor nem vagy kevés gyereket vállalnak, egyszerűen itt nem találkozik az egyéni és a társadalmi érdek. Ma csak néhány embertípus vállal 3 vagy több gyereket: vagy a nagyon gazdag (nézzük pl. a miniszterelnökeink családjait), mert nekik nem érvágás akár 5 gyerek felnevelése se, vagy a segélyre vadászó szegény, vagy a nagyon vallásos, aki vallási parancsot teljesít, vagy a (ritka) ősanya-ősapa típus, aki ebben érzi önmegvalósítását.

Almandin 2019.11.22. 17:54:38

@teéjesenmindegy: Az a gyanúm, hogy te egy nőt csak akkor tartasz értékesnek, ha szül, mintha más érték nem is lehetne egy nőben, hogy szaporodni képes. Félreértés ne essék, én becsülöm a családanyákat, csupán nem tartok valakit automatikusan értékesebb embernek csak azért, mert gyereke van.
De te lehet, hogy semmire se tartasz pl. egy gyermektelen operaénekesnőt, hiába egy világklasszis, vagy egy gyermektelen orvosnőt, stb. Kérdezlek, hogy egy gyermektelen férfiről ugyanez a véleményed, vagy csak nőknél ítéled el a gyermektelenséget?

Almandin 2019.11.22. 18:00:15

@aranea: Nem véletlen, hogy sokszor az incel férfiak azok, akik a legvehemensebben támadják és utálják az egyedülálló nőket. Valóban, a régi világban a sok kikényszerített házasság és a társsal szembeni igénytelenség ("ha nem iszik és nem ver, jó férj") miatt a rosszabb adottságú férfiak is megnősültek, manapság egyrészt mindenkinek magát kell eladnia, másrészt a fogyasztói társadalom nagyon felvitte az igényeket is.
Az incelség is egy olyan probléma, amire nincs igazán jó megoldás. Esetleg a prostikhoz járás valamennyire csökkentheti a szexuális frusztrációt, de attól még magányosak lesznek.

Almandin 2019.11.22. 18:08:51

@midnight coder: Ezt nem régészeti leletek, hanem a ma és a közelmúltban élő/élt természeti népek szokásai alapján feltételezik. Pl. a polinézek szexuális szokásai pár száz éve nagyon szabadosak voltak, de pl. nemrég olvastam egy blogbejegyzést Zambiáról. Na ott a hagyományos falusi életet élők elég promiszkuus módon élnek, de a városi, tanult feketék főleg keresztények és a keresztény nemi erkölcsöt követik, monogámiában élnek.
Lehet abban igazság, hogy a fix párok,családok (hiszen sok helyütt többnejűség volt) kialakulása a magántulajdonnal jelent meg. A másik ok az lehetett, hogy szabályozatlan viszonyok esetén több a szerelemféltésből adódó csetepaté, gyilkosság.

smartdrive 2019.11.22. 18:43:09

"a nők és férfiak aránya a társadalmukon belül katasztrofális"

igen. 50-50%

smartdrive 2019.11.22. 18:47:59

"Irritálják azokat, akiket agyonnyomnak a kötöttségeik, és irigylik az egyedülállók szabadságát. Azokat, akik(...) ugyan szenvedtek, ezért nem szívesen látják, ha másoknak jobb."

az itteni kommentek harmada is erről szól. lol

Single Pink Lady 2019.11.22. 19:49:00

@teéjesenmindegy: Tudod attól, hogy engem leostobázol, te nem fogsz okosabbnak tűnni, és a kommented is csak téged minősít igazán, nem engem.
Igen, direkt összemostam a kettőt, mert nem is lehet egymással párhuzamba hozni, vagy összehasonlítani, hogy vajon melyik érdekel több embert, ahogy te tetted, mivel az egyik egy hobbi, a másik meg egy szexuális igény, az egyik nem zárja ki a másikat, és ezzel ironizáltam. De gondolom neked a kitérő (vasúti váltó) fogalma ismeretlen, illetve nem tudom jártál-e valaha pályaudar közelében, mert egyébként így néz ki: static-cdn.hungaricana.hu/tile/thumb/gallery/fszekphoto/N000101.ecw/?h=200
:)
Szerintem engededd el ezt a vitát, csak magadat égeted, mivel rajtad kívül azért elég sok embert érdekelnek ezek a dolgok, mert a párkapcsolat, házasság és az egyedüllét problémamöre is hozzátartozik az élethez.

Szóljon bárki, ha felfogta, hogy a kedves kommentelő miért gyűlöli a szingliket, melegeket, meg úgy kábé mindenkit, aki nem vasútmodellező.

sírjatok 2019.11.22. 20:29:39

@Single Pink Lady: a szingliket nem, mert az nem egy homogén csoport, a nyafogós arrogáns büszkeszingliblogokat viszont lehet utálni

gondolom itt páran nem értik ezt a rendszert, szóval az ott fölül a poszt, ezek itt lenn meg a kommentek, és itt azt is el lehet mondani ha nem tetszik valami, max. kibasz a bloggazda

ez van, nem is árt ebben a safe space világban ha kicsit szokják az emberek hogy van más vélemény is

sírjatok 2019.11.22. 20:32:48

@smartdrive: igen igen, ez egy remek önbizonyító logikai kör, mert valaki vagy
1. szingli, akkor beszámítható kiegyensúlyozott véleménye van, és egyetért a szingliséggel
2. nem szingli, ez esetben nyilván irigykedik, tehát nem független a véleménye, tehát nem kell vele foglalkozni

Nylul 2019.11.22. 20:40:50

@teéjesenmindegy: 'Vagy inkább a kutyát nem foglalkoztatja az életformád. Tényleg, senki nem kérte, hogy írkálj róla. Magánügyed. Senkit nem érdekel.'

Csak egy nagyon tudatlan, buta ember mond olyat, hogy 'senkit nem érdekel'. Egy olyan 'senki', aki az hiszi magáról, hogy ő a mindenki, tehát be van zárva a kis álomvilágába, és el sem tudja képzelni, hogy valakik azon kívül is léteznek.

midnight coder 2019.11.22. 20:47:19

@Almandin: Sokféle természet nép élt, sokféle szokással. Még olyan is, ahol matriarchátus volt. És még sokkal többféle élhetett mielõtt a néprajzosok elkezdtek foglalkozni a szokásaikkal.

teéjesenmindegy 2019.11.22. 21:02:40

@Almandin: "Az a gyanúm, hogy te egy nőt csak akkor tartasz értékesnek, ha szül, mintha más érték nem is lehetne egy nőben, hogy szaporodni képes."
Az a gyanúm, hogy te hülye vagy mint a seggem, tehát tökéletes blogot találtál.
Áruld már el, hogy mégis mi a jó anyádból jött neked ilyen gyanúd? Szóval, az van, hogy senkinek az életmódját nem firtattam, de gondolom ez meghaladta az olvasási készségedet. Próbáld újra elolvasni amit írtam.

teéjesenmindegy 2019.11.22. 21:04:00

@Nylul: Hát, elmondom neked, hogy sokkal több ember van a világban, mint az a néhány, akit érdekel a blogoló életformája. Szóval gyakorlatilag senkit.

élhetetlen 2019.11.22. 21:10:00

@Almandin: “Erre jó példa a középosztálybeli nyaralási kényszer, jellemzően Horvátországban vagy hasonló árfekvésű helyeken, ahol kötelezően egész nap áztatják magukat a tengerben és a hasukat süttetik, mert "nyáron ezt KELL csinálni"“. Bocs, ez még a jobbik fajta, ha a tengerért megy nyaralni, nekem is volt két hely, ahova ezért jártam vissza. Az egyik Lloret De Mare (először bejártam Montserrattól Andorráig a terepet, utána már csak a tenger, és egy bikaviadal kellett, a másik Hurghada, amit megelőzött egy nílusi hajóút, és utána már csak a tenger érdekelt, főleg, mikor a többi már “befagyott”. Ezt még megértem. De miért írtam ezt? Mert találkoztam olyan családdal Lloretben, akik a tengerbe se mentek be. Eldagonyáztak a szálloda medencéjénél, szinte el sem hagyták a szállodát. Na, ezt lehetett volna itthon is. Ez már abban a kategóriában is durva, amiről beszélsz!

teéjesenmindegy 2019.11.22. 21:25:23

@Single Pink Lady: "Tudod attól, hogy engem leostobázol, te nem fogsz okosabbnak tűnni,"
Én, veled ellentétben nem akarok okosabbnak tűnni. Én tisztában vagyok az eszemmel, nem kell nekiállnom bizonygatni, mint egyes picsáknak, hogy márpedig milyen okos vagyok.

"és a kommented is csak téged minősít igazán, nem engem." Így van, téged a blogod minősít.

"Igen, direkt összemostam a kettőt, mert nem is lehet egymással párhuzamba hozni, vagy összehasonlítani, hogy vajon melyik érdekel több embert, ahogy te tetted, mivel az egyik egy hobbi, a másik meg egy szexuális igény, az egyik nem zárja ki a másikat, és ezzel ironizáltam."
Igen, te nem csak szingli vag,y hanem borzasztóan humoros is, és aki nem kacagott harsányan a remek vicceden, az nyilván nem érti. (Hmm, asszem írtam, hogy értem, hogy viccnek szántad, csak hát szar volt.)

""De gondolom neked a kitérő (vasúti váltó) fogalma ismeretlen, illetve nem tudom jártál-e valaha pályaudar közelében, mert egyébként így néz ki: static-cdn.hungaricana.hu/tile/thumb/gallery/fszekphoto/N000101.ecw/?h=200"
:) És ezek szerinted fonódnak? Cska úgy kérdezem, hogy mennyire vagy tisztában a szavak jelentésével...

"Szerintem engededd el ezt a vitát, csak magadat égeted, mivel rajtad kívül azért elég sok embert érdekelnek ezek a dolgok, mert a párkapcsolat, házasság és az egyedüllét problémamöre is hozzátartozik az élethez."
És azt pont tőled fogják megtudni, picsusz? Te, aki pont annyit fog fel a világból, hogy ilyet írsz, hogy
"Szóljon bárki, ha felfogta, hogy a kedves kommentelő miért gyűlöli a szingliket, melegeket, meg úgy kábé mindenkit, aki nem vasútmodellező."
Mesélj, te idióta, hogy mit írtam, amivel én gyűlölném én a szingliket? Meg a melegeket? Meg mi az alapod arra, hogy azt mondd, hogy nem gyűlölöm a vasútmodellezőket?
Nem nagyon tudod megmondani ugye? Volt valaki, akinek a szövegét mélységében nem, csak olyan szinten fogtad fel, hogy valamit ellened szólt, és innen kitaláltad, hogy gyűlöl téged.
Ja meg a buzikat is, akiket szintén nem minősítettem.

Szóval az a helyzet, hogy nagy vonalakban meg lehet állapítani, hogy te kb. azért írod a blogodat, mert magyarázkodsz a világnak de legfőképpen magadnak, hogy miért is jó, hogy te egyedül vagy, közben pedig az van, hogy marhára nem érted, hogy miért nem kellesz senkinek.
És azért nem kellesz senkinek, mert azon túl, hogy buta vagy, még rohadt okosnak is gondolod magad. A magadról alkotott képed köszönőviszonyban sincs a valósággal, nyilván semmilyen téren.
Coelho helyett olvasgass némi pszichológiát, hátha rájössz egy-két dologra.

Persze nem fogsz, ebből az egészből is kb. annyi fog átjönni, hogy ez a csávó beszólt nekem, tehát utál...

Nylul 2019.11.22. 21:29:28

@teéjesenmindegy: 'gyakorlatilag senkit' != 'senkit'.

teéjesenmindegy 2019.11.22. 21:34:04

@élhetetlen: Na, hálisten megjöttél te, aki megmondja, hogy hogyan és miként kell jól éreznie magát mindenkinek.
Hát nehogymár azt csinálja a család amihez kedve van, és úgy élje az életét, ahogy akarja. Nem. Az durva. Csak akkor fekhet ki valaki Hurghada partjára, ha előtte minimum végigment a Níluson, és egy PhD-t összerakott egyiptológiából.
Gondolkodjál már el, hogy ki az akinek "EZT KELL CSINÁLNI". Az egyiknek, aki - ha ahhoz van kedve akkor a medence mellett tölti el a szabadságát, vagy annak akinek végig kell mennie a Níluson, hiszen akkor látott mindent. Miért kéne mindenkinek mindent látnia?

élhetetlen 2019.11.22. 21:54:19

@Single Pink Lady: Ne törődj @teéjesenmindegy:-gyel. Ne is tiltsd ki, hadd égesse magát. Fő érvei az “ostoba, vagy, agyhalott, vagy, segghülye vagy, agyamputált vagy, stb, az, amit meg igazi érvnek szán, az általában nem ül. (lásd, nem egy sínpár két eleme párhuzamos, hanem a sínpárok azok). Vitatkozni nem érdemes vele, mert amit írsz, azt nem érti meg, kezdi az anyázást, ostobázást. Pár napja másik témában vitatkoztam egy hasonló stílusú “szellemi társával”, aki rá hivatkozott, mert hogy többen is vannak, akik butának tartanak. Van még egy, nem nevezem meg. Mert ők a kommentelők krémje. Ja. “mi volna, ha kösz, de te tartanád távol magad a blogolástól, és nem szennyeznéd több virtuális szeméttel a netet?”. Az igaz, hogy ő nem blogol, de az fel sem merül benne, hogy ő szennyezi a kommenteket. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem veled van a baj.

teéjesenmindegy 2019.11.22. 22:30:22

@élhetetlen: "A sínpárok pedig leginkább párhuzamosan futnak"
Én ezt írtam. Látom, már a többesszám értelmezésével is vannak gondjaid.

Soha nem érvelek azzal, hogy ostoba vagy. Ez egy tény. Nem kell ahhoz rám hivatkozni, hogy ezt más is lássa.

élhetetlen 2019.11.22. 22:48:22

@teéjesenmindegy: Szokás szerint nem értettél meg semmit. Összefoglalom röviden, bár úgy sem fog menni neked. Ha valaki a tengerért megy tengerpartra, az érthető. Tenger itthon nincs. Ha valaki egy beton fürdőmenencében pancsolásért utazik el Spanyolországba, amiből itthon is van sok, az miért csinálja? Ez volt a kérdés. Kell az egójának? Mert több értelme nincs. Szót sem ejtettem arról, hogy ki, hogyan érezze jól magát. De tudod mit, ne magyarázd el.
Csak egy utóirat, ahhoz, amit @Single Pink Lady: -nek írtál. “nem kell nekiállnom bizonygatni, mint egyes picsáknak, hogy márpedig milyen okos vagyok.”. Felesleges is lenne. Csak ezen a kommentfolyamon hányan javasolták, hogy higgadj le, vagy fordulj egy orvoshoz. Ha már sokan mondják egy kocsmában, hogy részeg vagy, menj haza, akkor menj haza. “És ezek szerinted fonódnak? Cska úgy kérdezem, hogy mennyire vagy tisztában a szavak jelentésével...”. Nem a sínek fonódnak, hanem a sínpárok. Magas?
“közben pedig az van, hogy marhára nem érted, hogy miért nem kellesz senkinek.”Az fel sem merül benned, hogy, ha volt x hozzád hasonló kaliberű kérő, akkor azok neki nem kellettek? Na, ennyi.

Nylul 2019.11.22. 23:06:45

@teéjesenmindegy: 'Soha nem érvelek azzal, hogy ostoba vagy. Ez egy tény.'
Most nálad az a tény, hogy 'ostoba vagy', vagy az, hogy 'Soha nem érvelek azzal, hogy ostoba vagy. '?

teéjesenmindegy 2019.11.22. 23:06:52

@élhetetlen:
"Ha valaki egy beton fürdőmenencében pancsolásért utazik el Spanyolországba, amiből itthon is van sok, az miért csinálja?"
Mi közöd hozzá??? Mert neki az úgy jó, ő úgy érzi jól magát, téged ki az isten hatalmazott fel, hogy megítéld?
Mert ott jobban süt a nap, nem hallja a szomszédot flexelni, esténként elmegy spanyol fiestára. Ne tudd már, hogy ki hogyan érzi jól magát. Legyen az ő gondja, én nem akarom megmagyarázni. Te ki a fasz vagy, hogy neked magyaráznia kelljen?

" Csak ezen a kommentfolyamon hányan javasolták, hogy higgadj le, vagy fordulj egy orvoshoz."
Igen, ez a legegyszerűbb. Annál mindenesetre egyszerűbb, mint megérteni, amit írtam. Az már bonyolult. Higgadj le??? Nem vagyok ideges. Ne gyűlölködj? Egy rossz szót nem mondtam.
Tisztában vagy te, meg ezek a szavak jelentésével?

Szóval a sínpárok akkor fonódnak? A szó jelentése megvan? Hogy hogyan néz ki az ami össze van fonódva? Mert a sínpárak nem nagyon...

Tudod, nem az x db kérő nyekereg, önigazol meg bizonygatja, hogy mennyire jó neki, hanem a posztoló.

enrikokaruszo 2019.11.22. 23:15:23

azért az elég gáz, amikor a magányos életet szabadságharcként éli meg az ember
12 évesen még valóban az a menőség, hogy odamegyekésakkoramikorakarok:)

élhetetlen 2019.11.22. 23:31:33

@teéjesenmindegy: Te viccnek is rossz vagy. A sínpár, az két sínből áll, ezek a sínek futnak párhuzamosan, egy egy sínpár. A sínpárok az min. két sínpárt jelent, (mintha te nem lennél tisztában a többesszám értelmezésével), amik vagy párhuzamosan futnak egymás mellett valameddig, aztán lehet, hogy a már kevésbé forgalmas részeken a sínpárok ketté válnak, az elő három kocsi megy ide, az utolsó három meg kap egy mozdonyt, és oda megy. “Soha nem érvelek azzal, hogy ostoba vagy. Ez egy tény. “. Hogyne, most is bizonyítottad, hogy én vagyok ostoba, nem te. Ja, nem. Semmi baj. Égesd magad tovább, vagy bízz abban, hogy holnap már nem olvassák az “okos” kommentjeidet, te meg kiélted magad.

élhetetlen 2019.11.23. 00:23:19

@teéjesenmindegy: “Mi közöd hozzá??? Mert neki az úgy jó, ő úgy érzi jól magát, téged ki az isten hatalmazott fel, hogy megítéld?”. Csak annyit írtam, hogy megértem, aki a tengerért megy a tengerpartra, és nem értem, hogy egy medence parti dagonyázához miért kell elmenni odáig. És mi van? Én nem írhatom le a véleményemet, csak te, akár úgy is, hogy “mi volna, ha kösz, de te tartanád távol magad a blogolástól, és nem szennyeznéd több virtuális szeméttel a netet?”, ami azért durvább, mint amit én írtam. Az érvelésed mindent visz: “nem hallja a szomszédot flexelni”. Mert a magyar, medencés szállodákban a vendégek a szomszédot hallják flexelni. Tudsz még baromságot összehordani? De ez már csak közjáték volt. “Egy rossz szót nem mondtam”. Hogyne, a “nem kell nekiállnom bizonygatni, mint egyes picsáknak, hogy márpedig milyen okos vagyok.”, az egyes picsák, az kifejezetten kedves szöveg. A “picsusz” is csak egy kedveskedő megszólítás. Gondolom a családodban is használod. “Mesélj, te idióta”, “azért nem kellesz senkinek, mert azon túl, hogy buta vagy, még rohadt okosnak is gondolod magad.”, ” te hülye vagy mint a seggem”, “ostoba vagy. Ez egy tény”, csak egy röpke kigyűjtés a hozzászólásaidból, de te szerinted egy rossz szót sem szóltál. Áh, dehogy, egy kifejezetten kulturált, kedves vitapartner vagy. Ja, nem. A logikád meg, mint már írtam, szánalmas. Aki nem tudja felfogni a fonódó sínpárok értelmét, (akár a villamosoknál is) az ne oktasson másokat a többes számról se. Még egy megjegyzés: “nem az x db kérő nyekereg, önigazol meg bizonygatja, hogy mennyire jó neki, hanem a posztoló.”. A visszautasított férfiak nem szoktak nyekeregni, lapítanak, ki ne derüljön, mert ugye, a férfi büszkeség. Ilyen egyszerű.

teéjesenmindegy 2019.11.23. 00:24:29

@élhetetlen: Édes istenem, és te valami mérnöknek hazudod magad.
"a sínpárok ketté válnak, az elő három kocsi megy ide, az utolsó három meg kap egy mozdonyt, és oda megy."
És ez neked fonódás? Csak kérdezem. Láttál már fonott hajat mondjuk?
Egyébként, ha már a vasúthoz is pont annyira értesz, mint minden máshoz, magyarázd már el, hogy a sínpárok ketté válnak és az egyikre hogy kerül az első 3 kocsi, a másikra meg az utolsó három? Átugranak?
Segítek. Sínpárok: 1.bp.blogspot.com/-beOwt-xGieU/Vk19RJeMN2I/AAAAAAAAHU4/8GUjJsy6yoc/s1600/_BRK7344-kicsi.jpg
Ezek azért vannak, mert egyiken megy a vonat, a másikon meg jön.

Annyiszor elmondtam már, hogy te vagy a leghülyébb a blog.hu-n, és ezt ismét bizonyítod.

teéjesenmindegy 2019.11.23. 00:41:52

@élhetetlen:
"Ha valaki a tengerért megy tengerpartra, az érthető. Tenger itthon nincs. Ha valaki egy beton fürdőmenencében pancsolásért utazik el Spanyolországba, amiből itthon is van sok, az miért csinálja?"
JA. Ez volt a kérdés. Szokásodhoz híven jófajta minősítéssel, hogy azok milyen hülyék, nyilván az egójának kell, marhaság.
Mert szerinted az. Mi a szart nem értesz azon, hogy semmi közöd hozzá, nem élsz a fejében, nem tudod, hogy miért megy oda?
Én sem tudom, de tudok mondani 10 okot, és nem minősítem azzal, hogy nyilván ez KELL. Te meg igen. TE eldöntöd ebben is, hogy mi a jó, aztán aki nem aszerint él, az hülye.

"Az érvelésed mindent visz: “nem hallja a szomszédot flexelni”.
Te hülye barom, leírtam az egy okot a százból. JObb szögben esik a nap? Nem hívogatják telefonon? Jót tesz a tengeri levegő az asztmájának?
Honnan a picsából tudjam? De - veled ellentétben - feltételezem, hogy felnőtt embernek nem kell egy rokkant idióta, aki megmondja, hogy mi a jó neki, meg mi nem, és hogy esetleg van oka a cselekedeteinek.

"“Egy rossz szót nem mondtam”. Hogyne, a “nem kell nekiállnom bizonygatni, mint egyes picsáknak, hogy márpedig milyen okos vagyok.”
1. Tudod, az elején, amikor hozzászóltam a szarjához. Nem akkor, amikor bebizonyította, hogy egy hisztis, nagyképű picsa, hanem még az elején.

"A “picsusz” is csak egy kedveskedő megszólítás. Gondolom a családodban is használod."
Már bocs, miért használnám? Picsának csak picsát nevezek. Ha a családod ilyenekkel van tele, akkor használd, az enyém nem.
És ismét mondom, ne azzal gyere, hogy a tizedik hozzászólásban mit mondtam, hanem az elején. Semmi rosszat. Ja, ha nekiáll dumálni, bebizonyítja, hogy hülye mint a segg, akkor igen, mondom.

"A visszautasított férfiak nem szoktak nyekeregni, lapítanak, ki ne derüljön, mert ugye, a férfi büszkeség. Ilyen egyszerű."
:D:D:D:D:D
Na, ismét egy téma amihez megint fingod nincs. Biztos ezért szól minden második zene arról, hogy gyere vissza, bocsáss meg, stb. Neeem, a pasik lapítanak. TE megmondtad.
Mint ahogy azt is, hogy hogyan kell muzeumba menni, meg vásárolni, meg nyaralni meg minden mást is.

élhetetlen 2019.11.23. 02:04:20

@teéjesenmindegy: Nem igaz, hogy nem hallottál még olyanról, hogy elágazik egy sínpár, a vonat eleje tovább megy, és a maradék kocsik elé odatolat egy mozdony a váltókon, és elviszi a maradék kocsikat máshová? “Átugranak?”. Még nem hallottál váltókról? Egy biztos, hogy a ki a leghülyébb a blog.hun versenybe nem szállnék be, mert veled szemben biztosan veszítenék.
Na, megjött a következő kommented. “TE eldöntöd ebben is, hogy mi a jó, aztán aki nem aszerint él, az hülye.”. Nem, csak azt mondtam, hogy egy medencés szálloda tenger érintése nélkül ugyanolyan Spanyolországban, mint Magyarországon. Nekem nem lehet véleményem, csak neked? Tudsz mondani tíz okot, pl. “Jót tesz a tengeri levegő az asztmájának?”, ha a tenger közelébe sem megy? “nem kell egy rokkant idióta, aki megmondja, hogy mi a jó neki, meg mi nem”. Már leírva az előzőeket, csak ismételni tudom, hogy a rokkant az nem az elmeállapotomra utal, csak a térdemre. Te meg egyszerűen zakkant vagy. Ez tény. “Picsának csak picsát nevezek”, saját vélemény alapján, függetlenül attól, hogy mennyit ér a nő. Te tudod, a saját ítéleted alapján. Ah, nem ciki, és még le is írhatod, teheted, ilyen műfaj a komment.
“Biztos ezért szól minden második zene arról, hogy gyere vissza, bocsáss meg, stb.”. azok a dalok egy szimpátián/kezdődő szerelemből alapuló kapcsolatból kilépőkről szólnak, nem azokról, akik szóba sem jöhettek. De nyilván ezt sem érted. Hogy kell nyaralni, múzeumba menni, nem hogy kell, hanem hogyan érdemes. Párizsból elmentem társasúton Mont-Saint-Michel-re, mert egy napból nem volt megúszható tömegközlekedéssel. A kollégámnak kijött a bátyja kocsival, és látták az útról, hogy van ott valami, de nem foglalkoztak vele. Aztán volt olyan , hogy anya kijött hozzám, és amíg mi várost néztük, összefutottunk egy kollégával, aki, miután összekapott a barátjával, azt kérdezte, hogy tudom-e, hol van az a bolt, ahol két fillérrel olcsóbb a valami. Ennyi érdekelte Párizsból. Nem lehet véleményem erről?

suppapl3x 2019.11.23. 11:11:06

@Single Pink Lady:
@élhetetlen: "Ne törődj @teéjesenmindegy:-gyel. Ne is tiltsd ki, hadd égesse magát."
Tévedsz! Az ilyeneket ki kell baszni, mert teljesen tönkrevágják a normális kommunikációt az offolásukkal! Elolvastam a cikket, érdekelnek az emberek meglátásai, erre ezt a foshalmot kell olvasnom, hogy pár gyökér nem tud viselkedni és mindenkit elküld a kurvaanyjába. Úgy kell kimazsolázni az értelmesebb kommenteket ebből a fosmasszából. Ő és birca simán mehetnének tiltóra.

tomasszo 2019.11.24. 16:21:49

@Diesunddas: elnézés(edet)ét kell kérjem, nem akartam tolakodó lenni. Néha kissé gyerekes vagyok új fogalmak gyakorlása közben.

Single Pink Lady 2019.11.25. 09:43:42

@élhetetlen: sajnálom, hogy a teéljesenmindegy nevű véglény hőbörgéséből te is kaptál, még nem tiltottam ki, de úgy látszik megunta, vagy felrobbant válasz közben.

Igazad van @suppapl3x: épp elég fölösleges figyelmet kapott eddig is. A Maxval bircát is tiltani akartam, csak aztán láttam, hogy sorban mindenki elkezdi leoltani, aztán abba is hagyta a hülyeségeit. Sajnos a másik troll nem fogta fel, hogy senki nem állt a pártjára és jó páran javasolták neki az elmegyógyintézeti beutalót.

@teéjesenmindegy: a miértek továbbra is a homályba vesznek, csak válaszoltál a cikk címére elég degenerált módon, de egyszer sem mondtad el, miért idegesítenek a szinglik (meg a blog maga, mert állításod szerint nem olvastad eddig egyik cikket sem, illetve a melegeket is az idegesítő blog tartalmak közé soroltad, ebből következtettem, hogy velük is bajod van). Egyébként nem gyűlöllek, mert nem is ismerlek, csak kártékonynak tartom a magatartásod. Leginkább te gyűlölöd saját magad, ezért írsz ilyen összefüggéstelen ortóságokat. A lehetőség viszont már elúszott. A trollnak a trolltartóban a helye.

Lángharcos 2019.11.30. 18:16:30

@tomasszo: Sajnos ez nem tart senkit se vissza a választól, fogadja el :P

tomasszo 2019.12.02. 18:21:34

@Lángharcos: micsoda önzése ez a kényszeres közlési vágynak.

tomasszo 2019.12.02. 18:22:37

Ezek szerint még nem élesítették a legújabb kommentelős direktívákat.

Lángharcos 2019.12.04. 08:01:13

@tomasszo: Ilyenek ezek a blogok, hát szörnyű, nem?

tomasszo 2019.12.16. 18:06:49

@Lángharcos: Imígyen szólt ismételten a beszélő macska.

Reactor 2019.12.26. 03:59:20

Jómagam már hosszú ideje vagyok szingli, és őszintén szólva, a legkevésbé se érdekel a párkeresés. Improduktív időpocsékolás, lutri az egész, ha nem nyertél a genetikai lottón, vagy az igazin, akkor kb. esélytelen vagy. Lehet, csak én vagyok nagyon hülye (sőt), de semmi nem indokolja, hogy az életkedvemet és az anyagi fedezetemet egy meglehetősen bizarr matematikájú dologba öljem. Inkább maradok szingli, hosszú távon sokkal hasznosabb és termékenyebb a magány, mint a párkapcsolat.

@MAXVAL bircaman közíró: Remek, újabban tehát a szingliséget is patologizálják. Ugye azért gulágosítani nem szeretnél minket?

@Lángharcos: Dugócimbora a legegyszerűbb, csak pénz kérdése az egész. Nem tudom, egyes háborodottak miért képzelik azt, hogy szingliség egyenlő cölibátus.

@teéjesenmindegy: Minek olvasol egyáltalán Zsindexet? Annál a legalja antimagyar söpredék oldalnál a 4chan is színvonalasabb.

@CleanYourRoom: Érdekes, én szingliként nem utazgatok szakmányba és a pénzt se szórom két kézzel. Egyhavi fizetésem teszi ki azt az összeget, amit öncélú utazgatásra szánok. Bizonyára valamiféle csodabogár lehetek ezekszerint.

@midnightcoder2: Hót fölösleges a szingliség mögé doomzday-próféciákat köríteni. Pláne amíg 7 milliárdan vagyunk a Földön.

@Graves: A Zsindex kb. ugyanezt csinálja, csak az előjel más. Semmivel nem jobb a kormánymédiánál. Egy grammal se.

@Sir Galahad: Kapaszkodj meg: ezek valóban mind drágák. Ingatlanlufi van, államilag támogatott piramisjáték. Amik előbb vagy utóbb, de mindig összedőlnek.

@Almandin: Ha nem akarnak családot alapítani - és miért akarnának, amikor többet veszítenek rajta, mint amennyit nyernek - akkor a világon semmi baj nincs a hivatásosakkal. Kereslet-kínálat. Amíg az átlaglány megteheti, hogy jóval a saját szintje fölött válogat, és a társadalmilag hozzávaló férfiakat két kézzel szórja ki, addig a prostik forgalma csak növekedni fog, ezt garantálom.

@smartdrive: 35 éves korig masszív férfitöbblet van Magyarországon. Relatív is, abszolút is.

@enrikokaruszo: A döntő többség nem azért szingli, mert "menő" akar lenni. Ahogy írtad, ezt 12 évesen kinövi az ember. Nyugodj bele, hogy aki magányosan képzeli el az életét, annak megvannak a nyomós okai. És igen; lehetséges, hogy az illető azért nem nősül/megy férjhez, mert a szabadság drágább az aranynál, és semmi szüksége olyasvalakire az életében, aki 10+ év múlva a lábára csomózott ólomgolyóval lesz egyenértékű. See how it workz?
süti beállítások módosítása