Plátói szülőtárs: gyerekvállalás szingliként, de nem egyedül

2021. január 14. - Single Pink Lady

Nyugaton, főleg a tengeren túl viszonylag új szokás terjed: harmincas, negyvenes éveikben járó, jól szituált szinglik már eleve úgy keresnek partnert, hogy nem szerelem, összeköltözés, házasság és közös vagyon jár a fejükben, csak egy dolog: a közös gyerek.

baba.jpg

Ezek az emberek úgy érzik, kezdenek kifutni az időből, már nincs kedvük újabb köröket futni ki tudja, hová vezető párkapcsolat-kezdeményekkel. Inkább szétválasztják a romantikus, illetve szexuális életüket a gyerek utáni vágytól és kifejezetten olyan partner után kutatnak, akivel a gyereknevelés terén egyeznek az elképzeléseik.

Az egyik ilyen webes társkereső a modamily.com: itt kifejezetten olyanoknak érdemes regisztrálniuk, akik már eldöntötték, hogy mihamarabb szeretnének gyereket, és a jövendőbeli szülőtársuktól se érzelmi, se szexuális szinten nem várnak olyasmit, amit az ember egy élettárstól, házastárstól általában vár. Az persze ennek ellenére nagyon fontos, hogy barátokként tudjanak együttműködni és szimpatikusak legyenek egymásnak: a közös gyerek jó esetben egy életre összeköt két embert. Sőt, többet is, hiszen ezeknek a szingliknek vannak szüleik, testvéreik, rokonaik, akik szintén jelen lesznek a gyerek életében.

Mint a legtöbb alternatív kapcsolódási formát illetően, itt is sok előítélettel kell szembenéznie annak, aki erre vállalkozik, viszont megvan az az előnye, hogy nem muszáj senkinek az orrára kötni, milyen módon és miért is ismerkedtek meg hirtelenjében. Nyugodtak előadhatnak egy színjátékot a hirtelen fellobbanásról, ágyba bújásról, nem védekezésről és teherbe esésről, esetleg még pár hónapig úgy is tehetnek, mintha járnának, csak, hogy mindenki megnyugodjon, majd hirtelen szakítást színlelnek, de továbbra is jó barátok maradnak.

Az esetek többségében a jövendőbeli szülőtársak között nincs szex, a megtermékenyítés valamilyen mesterséges formában történik, bár van, aki rászánja magát a természetes útra. Nyilván az is előfordul, hogy két ember először csak közös gyereket akar, aztán minél közelebbről megismerik egymást, annál nagyobb vonzalom alakul ki köztük és a végén egymásba szeretnek – de ez kivételes, az esetek többsége nem hasonlít Hollywood-i filmhez.

Milyen előnyei vannak ennek az egésznek? Már jó előre meg lehet egyezni olyan kérdésekben, amelyek természetes úton bekövetkező válások esetében iszonyatos indulatok között végtelenségig húzódó vitákhoz vezetnek. Ki mit vállal, hol lakjon a gyerek, kinél mennyi időt töltsön, ki milyen költségeket fedez, legyenek-e közös nyaralások, hol töltsék az ünnepeket. A spermabankhoz képest egyértelműen sokkal jobb, ha egy gyereknek van valódi apja, aki ráadásul nem csak véletlen folytán lett szülő, hanem nagyon is az akart lenni.

A két partner nyugodtan keresheti tovább a nagy szerelmet, immár a gyerekvállalás miatt ketyegő biológiai óra szorítása nélkül, persze azért azzal meg kell küzdeniük, mint minden elvált szülőnek, hogy így szűkülnek a randizási lehetőségeik, de aligha bánják, mivel épp elég időt töltöttek keresgéléssel hiábavalóan.

Nem tartom a dolgot kockázatosabbnak, mint bármely házasságot: persze, ez is elsülhet rosszul, kiderülhet, hogy valamelyik fél idióta, de mivel nincs rózsaszín köd, ez sokkal könnyebben és gyorsabban láthatóvá válhat, mint egy nagy fellángolás nyomán. Elvált szülőkhöz képest valószínűleg a közös teherviselés is könnyebb, mert a férfi nem fog bosszúból vagy puszta leszarom hozzáállás miatt kibújni a kötelezettségei alól, főleg, ha már a gyerekvállalás előtt szép kis szerződést kötnek a felek. Ha egy jó barát a gyerek apja, és nem a volt pasim, akire mindenféle események és mulasztások miatt haragszom, jobban is kommunikálunk, két érett felnőttként tudunk beszélni, és nem csúszunk bele állandó játszmázásba.

Persze, hogy az ilyesmi csak két, érzelmileg érett, stabil személyiségnek való, aki pontosan tudja, mit vállal és miért. Mint ahogy a házasság is csak azoknak való, de a legtöbb házasuló egyáltalán nem ilyen. Vagyis szerintem ez nagyszerű kezdeményezés. Persze biztos vagyok benne, hogy bőven akad, aki szerint egy ilyen páros se alkalmas a gyereknevelésre, ahogy senki, aki nem monogám és heteró házasságban él... Róluk ugye már épp eleget beszéltünk ahhoz, hogy ne kelljen hosszasan magyaráznom, miért nem tud érdekelni a véleményük.

Szerintem érdemes ezt a lehetőséget is figyelembe venni, ha szingliként családot szeretnénk és már nincs túl sok időnk „kapuzárásig”. Azt a gyereket fel is kell nevelni, szóval harmincas-negyvenes egyedülállók, gondolkodjatok el rajta...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr1616388084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2021.01.14. 16:34:00

"az ilyesmi csak két, érzelmileg érett, stabil személyiségnek való, aki pontosan tudja, mit vállal és miért."

Egy gyerek az egy egész életen át tartó szerencsejáték. Halvány fogalmuk sincs előtte, hogy mit vállalnak. Akármilyen lehet az a gyerek, hisztis, nevetős, idegbeteg, vagy fogyatékkal születő, ami majd csak egy éves korára derül ki, hogy nem tud megtanulni járni. Vagy ha kedves gyerek volt, akkor pokoli kamasz lehet belőle.
Ha mindenki tudná előre, hogy mi vár rá szülőként, akkor simán kihalt volna már réges rég az emberiség.

Maradjunk annyiban, hogy halvány elképzelésük sincs a szülőknek, hogy az ő esetükben mi vár rájuk.

Andy73 2021.01.15. 19:02:54

"ez is elsülhet rosszul, kiderülhet, hogy valamelyik fél idióta,"
Vagy inkább mind a kettő, ha ezt csinálja.

Andy73 2021.01.15. 19:09:00

A plátói nem ezt jelenti.

"Szerintem érdemes ezt a lehetőséget is figyelembe venni, ha szingliként családot szeretnénk és már nincs túl sok időnk „kapuzárásig”."
Pontosabban szingliként gyereket szeretnél, de családot már nem.

"Azt a gyereket fel is kell nevelni,"
Igen, és a gyereknek mindkét szülőjére szüksége van a nevelése során. Nagyon szomorú, ha ezt már az elején kizárják.

a nagy hohohorgász 2021.01.15. 19:38:42

Úr isten, ennyi aberrált barmot....

eßemfaßom meg áll 2021.01.15. 20:53:41

Alapvetően te kutyát akarsz nem gyereket.

Real_Time 2021.01.16. 09:31:06

@eßemfaßom meg áll: Vagy macskát inkább : D Kedves poszter nem tud a témáról leakadni szemmel láthatóan. Nyilván minden férfi álma egy ilyen "viszonyba" belemenni, aztán fizetni utána a gyerektartást :D Az már nem lep meg hogy a modern feminizmus a férfiakat csak apadonorként kezeli, de hogy ennyire hülyének is nézzenek minket ez azért már odabasz :D

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2021.01.16. 10:25:35

Olyat nem lehetne esetleg, hogy választok egy nőt, de lemondok a teherbeejtés fáradalmairól is, pusztán csak havi rendszerességgel utalok neki pénzt? Találkozni sem kell velem.

javított állomány 2021.01.16. 14:53:53

Az egy főre eső hülyepicsák számát sikerült kettőre feltornázni. Ha találkozol eggyel,- tekintve hogy egyenjogúság van- bazd jól pofán. Tudni fogja hogy miért. :-))

Billy Hill 2021.01.16. 16:05:40

@Balogh Zsolt: Ez jó! :-)

(Kicsit hasonló az a duma, hogy XY nem akar házadosni, ezért rögtön keres magának egy ellenséges nőt, és nekiadja a vagyona felét...)

desw 2021.01.16. 16:15:13

Hát én a posztot nem olvastam el, a kommenteken viszont szakadok a röhögéstől. :D:D:D:D:D

desw 2021.01.16. 16:20:16

Ismerősi körben van olyan HP, aki bnőinek bevallotta, hogy neki csak addig kell faszi, amíg az felcsinálja + mani. Szegény fószernek behazudja a nagy szerelmet, megjön a purdé és kukázza is a faszit. Nájsz!

Zool2107 2021.01.16. 17:28:23

Ez aztán a moralitás alja. Konkrétan tárgyként tekinteni egy gyerekre. Ha valakinél "ketyeg az óra", az ahelyett, hogy ilyen aberrált baromságot csinál és belekényszerít egy gyereket abba, hogy nagy valószínűséggel egy lelkileg-érzelmileg sérült életet kell majd leélnie, inkább lássa be, hogy nincs rendben odabent valami és mondjon le arról, hogy gyereket vállal.
Erre lehet azt mondani, hogy de hát én velem semmi baj, de azért lássuk már be, ha valaki arra nem képes 3-4 évtized alatt, hogy normális emberi kapcsolatot alakítson ki valakivel, akkor miből gondolja, hogy arra viszont alkalmas, hogy egy gyermeket felneveljen? Az nagyságrendekkel több szellemi, érzelmi és fizikai erőt és kitartást kíván, mint egy "szimpla" párkapcsolat.

desw 2021.01.16. 18:00:02

@Zool2107:

Bizony! Baromi önzőek, és pont a gyerek érdekét nem nézik.

Még kutyát/macskát sem ajánlanék, mert még az állatoknak is kell érzelem és biztonság.

Inkább vmi szobanövény, amit ha elpusztítottak, akkor vehetnek másikat az Ikeában.

Wildhunt 2021.01.16. 19:15:22

@Zool2107: pedig egyszerű: a blogokban olvasta. Azt is hogy azért nincs párja mert senki sem méltó az Ő megismételhetetlenségéhez, meg azt is hogy tökéletes szülő lesz mert mind a 10 jelét megtalálta magában. Plusz ő szexuálisan nyitott (többszörösen bizonyítva) a gyereknek meg ez a legfontosabb mert a heteroszexuális párok alkoholisták és verik őket. Simple.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2021.01.16. 20:24:05

Új trend kezdetét láthatjuk: Fogadj örökbe egy szinglit! :)

MsIreneAdler 2021.01.16. 20:50:55

Nincs olyan bekezdése a posztnak, amin ne fogtam volna a fejem.
Akik így terveznek gyereket nevelni, azok nem vágynak családra, nem vágynak szeretetre. Nem érdekli őket az, hogy gondoskodjanak másról. Nekik a gyerek csak egy kipipálni való tétel a bakancslistán vagy valami "must have" cucc. Amint megvan az "áru", akkor pipa és mehet minden ugyanúgy, mintha mi sem történt volna. Lehet szaladni szerelmet keresni, meg bogarászni a nevelőtárssal kötött szerződést, kinek, mi is a dolga, addig az a gyerek ellesz a sarokban, háddeneem? Eszem megáll.

Lorrh 2021.01.17. 14:50:34

@MsIreneAdler: Szerintem ezek direkt ilyen provokatív posztok, maga a poszter sem ért egyet vele. Csak kell a kattintásszám a reklámoknak. Vagy valami ego tuning, hogy mennyien olvassák.
Ennyire nem sötét a pinklady, hogy ilyen súlyos eszementségek a sajátjai lennének.

MsIreneAdler 2021.01.17. 16:47:43

@Lorrh: én nem gondolom, hogy a pusztíró provokatív. Aki ilyen feltételekkel vállal gyereket, na az már az. Ahogy szegény öreganyám mondta volna: "csak, hogy a szó ne passzoljon". Csak azértse fog ilyen régimódi stílusban ilyen idejétmúlt kondíciókkal gyereket vállani...milyen már az? Ez ebben a formában nem más, mint divatmajomkodás. A gyerek érdekeit a legutoljára teszik, mindent felül ír az önzés.

Trisi · www.alphawing.hu 2021.01.30. 13:43:09

"Ha egy jó barát a gyerek apja, és nem a volt pasim, akire mindenféle események és mulasztások miatt haragszom, jobban is kommunikálunk, két érett felnőttként tudunk beszélni, és nem csúszunk bele állandó játszmázásba." Mert a férfi hibája lehet csak....ki másé :) logikus, hiszen a nő azért játszmázik mert az a rohadék férfi.... :) édesanyám, ha ezt megérted volna, de szégyenlenéd magad.

Mondjuk azt s megnézném, amikor egy ilyen "család" mindkét fele talál magának valami társ szerűt és elmesélik a társaknak, hogy "drágám, hát mi vállaltunk gyereket de ez az egész színjáték" :) Nem is tudom, én egy ilyen mondatra azonnal pakolnék , kocsiba be és padlógáz....

Almandin 2021.01.30. 17:08:45

@Trisi: Az ilyen gyerekvállalási szövetség épp a gyereknek nem lesz jó, mivel érzi, hogy nem teljes családban nevelődik.

#szájbergyerek# 2021.02.02. 00:19:05

Ok, értem. Szóval a mai modern nőnek kell valaki jólelkű, szimpatikus idióta, aki felcsinálja de legalább az örökítőanyagát átadja neki. Aztán szép csendben lelép a színről de azért valami apanázst hagyhatna maga után bizonyos időközönként. Esetleg néha megszabadíthatná a gyerektől amikor bulikázni támad kedve.
Mi ebben a jó a spermadonornak? Hát az, hogy a szingli szupernő -akiért, mint tudjuk tömött sorokban loholnak az alfahímcsászár kanok- szóba állt vele és még gyerekük is van, akinek az anyukáját innetől fogva pénzelheti.
Modern nő nem fog párkapcsolatban sínylődni, ahol vegytiszta nőelnyomás van.
süti beállítások módosítása