Kapcsolati státusz: bonyolult

2020. augusztus 24. - Single Pink Lady

Van is partnere, meg nincs is. Olykor felbukkan valaki, de nem igazán tartoznak össze, félig-meddig egyedülálló. Csak nem teljesen. Igazából még nem vált el, de már évek óta külön élnek. Csak nincs kedve az egész procedúrához. Papíron még házas, de a valóságban semmi közük már egymáshoz. Közben randizgat, de mivel nem akar bonyodalmat, titokban teszi.

bonyolult_02.jpg

Mindenki azért aggódik, mert nincs senkije, pedig van valakije, csak nem veri nagy dobra. Persze nem olyan valaki, akit be akarna mutatni a szüleinek. Nős pasi? Vagy csak nem férjanyag? Nincsenek hosszú távú terveik, de egyelőre jól érzik magukat.

Kívülről úgy tűnik, rendezett az élete, de a házassága semmilyen szempontból nem működik. Évek óta nincs szex, nincs igazi beszélgetés. Nincs se szeretet, de érdeklődés. De hát hivatalosan minden oké, se megcsalás, se válási szándék. Igaz, hogy közben folyton beteg, csak nem tudja, miért.

Még jó, hogy létezik ez a bonyolult kapcsolati státusz, de még nem nagyon láttam, hogy valaki közösségi oldalon felvállalta volna, hogy az ő élete ilyen. Igaz, nem is nagyon figyelem az emberek kapcsolati státuszát, illetve a legtöbb ismerősöm ki sem tölti vagy elrejti ezt az rubrikát. (A nők hajlamosabbak kitölteni, de csak akkor, ha van valakijük.)

Inkább csak akkor tűnik fel, hogy egyáltalán létezik ilyen rubrika, mikor valaki megváltoztatja a besorolását – általában házasságkötéskor. Mert arra mindenki büszke és ország-világ tudomására szeretné hozni, míg az egyéb változások annyira nem kellemesek. Na jó, még fiatalok szokták bejelölni a kapcsolatban-t az egyedülálló helyett. Sokszor az első csók után, és sokszor úgy, hogy nem egyeztettek az érintettel, aki esetleg nem is úgy gondolja, hogy ez már kapcsolat.

Pedig ha valakit le akarunk csekkolni abból a szempontból, hogy szabad préda-e, akkor még ez a legdiszkrétebb módszer – csak teljesen megbízhatatlan. Ha egyedülállónak tűnik, lehet, hogy csak eszébe se jutott megváltoztatni a státuszát, mert ezt nem tartja fontosnak, vagy nem tartja olyasminek, ami másokra tartozna. Esetleg elfelejtette. Ha kapcsolatban állónak tűnik, akkor is lehet, hogy már nem az, de nincs kedve megváltoztatni, esetleg még el sem fogadta, hogy már nincs kapcsolata. Reménykedik, hogy a szingliség átmeneti? Vagy azt várja, hogy újra legyen valakije, és akkor ismét igazzá váljon a státusz?

bonyolult_01.jpg

Létezik Nyitott kapcsolatban definíció is – ilyet még végképp nem láttam senkinél. Pedig milyen kellemes lenne tudni, ki él ilyen módon, kinél nem jelent gondot, ha ugyan van partnere, de nagyon tetszik nekünk... Ugyanakkor az is valószínű, hogy egyesek elítélnék az életmódjáért, mások elkezdenék zaklatni az ilyen embert (leginkább a nőket), mert ha nyitott kapcsolat, akkor biztos bármire nyitott. Pedig ez is mekkora tévedés...

A rubrikák tehát nem sokat segítenek, vannak emberek, akikkel gyakran beszélek, de egyenesen még nem szegeztem nekik a kérdést, hogy akkor van valakijük vagy nincs? Pedig kíváncsi lennék, de úgy érzem, ezt vagy megmondja valaki magától, vagy inkább eltitkolja, mert nem érzi, hogy rám tartozna, vagy éppenséggel úgy gondolja, hogy nem érteném meg, milyen bonyolult vagy szokatlan a kapcsolata. Esetleg kapcsolatai. Pedig megérteném, de én se sokaknak mondom el a saját kapcsolati bonyolultságomat. Illetve csak a dolog felét mondom el, ami biztonságosnak és unalmasnak hangzik.

Mert ha nem vagy házas, akkor szinte kényszeresen magyarázkodni kényszerülsz. Miért nem? És mikor leszel az? És ha nem akarsz, miért nem? Egyszer majd biztos meggondolod magad. A vicces az, hogy sokszor még azok is ezzel jönnek, akik időtlen idők óta szinglik, de valamilyen okból másnál ezt az állapotot nem találják olyan természetesnek. Bennünk él a kisgyerek, aki akkor érzi, hogy le van zárva egy mese, ha a hősök hatalmas lakodalmat csaptak és boldogan éltek, míg meg nem haltak...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr316174794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2020.08.24. 18:47:18

Tinder tele van ilyennel.

Reactor 2020.08.25. 00:01:13

Ha megkérdeznek, kerek perec kijelentem, hogy azért nem vagyok házas, mert a házasság és a párkapcsolat egy jó nagy rakás égig bűzlő szar, ami első pillantásra csokitortának tűnik, mert jó sok habot nyomnak a tetejébe. Második, harmadik kérdés nem szokott következni.

Lorrh 2020.08.25. 08:20:20

@Reactor: A párkapcsolat olyan, mint a két hozzávalója: a két ember. Ha szarkupac, akkor a benne levő két embertől lesz szarkupac. Nem?

MsIreneAdler 2020.08.25. 13:02:16

Szerintem sokan maguk bonyolítják a saját dolgukat. A "sima" párkapcsolat mára már unalmas, elavult, nem trendy. Max arra kell sokaknak, hogy a külvilág felé publikálhassa: "van valakim" (pipa). Viszont a házasokkal kapcsolatban is élnek ám sztereotípiák rendesen, pl, hogy akkor már tuti nem szexelsz, társas magányban tengeted a napjaid és természetesen a párod biztosan megcsal. Nem lehet mindenkinek megfelelni.

Reactor 2020.08.25. 15:54:23

@MsIreneAdler: Ami igaz az igaz, manapság a megcsalás teljesen elfogadott, sőt mi több, javasolt, szorgalmazott dolog. Elég rákeresni magára a szóra,és ilyen finomságok jelennek meg a találati listán hirdetésként:

"A megcsalás egyszerű 2019-ben - Viszonyba akarsz kezdeni? 2020 megcsalásra, házasság melletti viszonyra alkalmas oldalai..."

Kíváncsi vagyok, kötelezővé mikor fogják tenni, mert már csak az hiányzik. Alaposan megérett a civilizációnk a pusztulásra.

MsIreneAdler 2020.08.25. 18:05:13

@Reactor: szerintem mindenki éljen úgy, ahogy neki jól esik. Felesleges mindig a másikra mutogatni, meg a másik életét találgatni, kutatni. Persze ezt sokan pont azért csinálják, mert nem boldogok, és szeretnek kárörvendeni azon, hogy talán másnak sem jobb.

Reactor 2020.08.25. 23:01:37

@MsIreneAdler: Persze, ez jogos. A megcsalással az a gond, hogy mással tol ki, nem saját magával, és az viszont már nem oké.
(ha mindketten beleegyeznek, az nem megcsalás, hanem nyitott kapcsolat)
De ez tény, én például szeretek kárörvendeni :) Őszintén beismerem. Hát no, nékem is vannak hibáim.

Lorrh 2020.08.26. 10:06:12

@Reactor: de ezek üzleti oldalak és a megcsalókat akarják pénzzel lehúzni. Erre ne alapozz életfilozófiát.

Reactor 2020.08.26. 21:38:44

@Lorrh: Ez igaz, valóban üzleti szempontok alapján készülnek - viszont ha nincs kereslet, kínálat se lesz. Azért alapozhatnak üzleti hasznot ilyen oldalakra, mert bődületesen nagy rá az igény.

#szájbergyerek# 2020.08.30. 19:44:22

Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy a nyitott a jelenleginél jobra.
De csak akkor vált ha már az újabb, jobb biztos is.
A "szakirodalom" ezt liánozásnak hívja.
süti beállítások módosítása