Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ötven felett lemondunk a szexről?

2020. június 25. - Single Pink Lady

Az utóbbi időben ijesztően sok embertől hallom, hogy készül bezárni a boltot. Lehúzni a redőnyt. Visszavonul. Ő már nem kell senkinek, minek erőlködni? Ennyi idősen? Ennyi pénzzel? Ilyen körülmények között? Ugyan már, késő... Legjobb, ha egyéb hobbik után nézünk, takarítunk, golfozunk vagy horgászunk, de a szex és a szerelem nem nekünk való.

50felett_01.jpg

Egyesek már negyven éves koruk körül eljutnak erre a pontra, már akkor úgy érzik, hogy jobban teszik, ha visszavonulnak, mivel nem lesznek fiatalabbak és biztos rohamosan csökken azoknak a száma, akik őszinte érdeklődést mutatnának irántuk. Legyen szó szinglikről, elváltakról vagy házasságon belül elmagányosodott emberekről, rengetegen vannak, akik feladják a küzdelmet.

Biztos, hogy ehhez az olyan negatív, sértegető jellegű közbeszéd is hozzájárul, amellyel nap mint nap szembesülünk, főleg a nők... Ha már nem húszéves, feszes seggű, vékony, hamvas és még sorolhatnám, főleg, ha még gyerekeket is szült, akkor nem kell. Pedig nagyon is kell, nagyon is vannak esélyei, olykor azok is kívánják, akik rondán beszélnek a testéről (nem konkrétan az ő testéről, hanem egy bizonyos korosztályt, családi helyzetet, testalkatot szidalmaznak), csak akkora bennük a kisebbségi érzés, hogy mások ócsárlásával próbálnak menőnek tűnni.

Ahelyett, hogy lesajnálnánk a nem tökéletes testű, nem hamvasan fiatal, nem lehengerlően csinos embereket, megláthatnánk bennük a vonzót. Sokszor egyébként épp azok mondanak le magukról, akik korábban a tökéletesség és a fiatalság bűvöletében éltek. Azt szokták meg, hogy körülrajongják őket, könnyű sikereket aratnak, és mikor érzik, hogy saját korábbi előítéleteiknek már nem tudnak megfelelni, összezuhannak.

Ha pedig ők maguk bezárták a boltot, vagy készülnek bezárni, úgy érzik, a környezetüket is meg kell győzniük arról, hogy itt az ideje „megkomolyodni”, ne tegyünk magunkat nevetségessé azzal, hogy még társat keresünk vagy éppen szexuális életet élünk... Van, aki egyenest ízléstelennek tartja, ha két negyven feletti ember még nyilvánosan kimutatja egymás iránti vonzalmát, mert az nem szép. Mi van? Huszonévesen szép? (Mintha akkor mindenki egységesen szép lenne, pedig dehogy.)

Barátnők szólnak rá akár náluk fiatalabb barátnőjükre, hogy ne vegyen fel kivágott ruhát, mert a dekoltázsa már nem tökéletes... Lányok cikizik az anyjukat, mert szerintük nem elég vékony. Miközben sok férfi még maximálisan nőnek nézi ezeket az asszonyokat, már ha hagyják magukat, a nők sokszor egymás jó közérzetét rombolják túlzóan kritikus, bántó, álságosan baráti megjegyzéseikkel.

50felett_02.jpg

Túl hamar mondunk le a boldogság lehetőségéről, olyan ostobaságok miatt, melyeknek egy normális kapcsolatban nincs túl nagy jelentősége. Igen, öregszünk, igen, nem leszünk már szebbek, igen, itt fáj, ott fáj, egyeseken plusz kilók jelennek meg, mások ráncosodnak, foltos lesz az arcuk... És akkor? Ugyanúgy bele lehet szeretni egy középkorú, sőt, egy idős emberbe is, amennyiben ő is nyitott ezekre az érzelmekre és tele van élettel. Fejben dől el, mikor mondunk le önmagunkról és a szerelmi/szexuális énünkről, mikor fosztjuk meg magunkat saját nemiségünk megélésétől.

Talán annak van könnyebb dolga, aki megszenvedett azért, hogy fiatalkori ügyefogyottságából, botladozásaiból kinőjön és harmincas, negyvenes éveire sikerült magára találnia. Az ilyen ember nem fog rögtön ötven évesen visszavonulni, mert még túl keveset élt. És mert tudja, hogy a szépség, a fiatalság egyáltalán nem mindig előny és nem erről szól egy tartalmas kapcsolat, hanem egészen más dolgokról. Aki már megküzdött a saját teste és lelke elfogadásáért, az egykönnyen nem süpped bele az önsajnálatba.

Talán az ő példájuk alapján azoknak is könnyebb lesz elfogadni a változásokat, akik leginkább azt érzékelik, hogy már semmi sem olyan, mint 10-15 vagy 20 éve. Miért is kéne, hogy olyan legyen? Miért is ne találhatnának új magabiztosságot azáltal, hogy kisebb jelentőséget tulajdonítanak a külsőségeknek? És elhiszik, hogy még bőven vannak esélyeik?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr515913858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2020.06.25. 19:36:47

45-50re kifigunk, foleg azok akik korabban nagy langon eltek.
Nalam is ez van kb. Sok mindent ateltem, megkaptam. Eleg volt, minek erolkodni?
Ha vki beuszik a halomba az meglesz, de ilyenkor mindig elojon az, högy minek torje magam, ugyanolyan mint a tobbi. Az utobbi harom kb, olyan volt hogy elojott a szex tema, beszeltunk rola es nem fogott meg mert sok volt a korlat. Majd jon az akinel tagak a hatarok.
Nem kell ezen csodalkozni, a noknel szinten ezt tapasztalom, tele van a tinder ezzel a tipussal. Latszik rajtuk h vegig faszkorhintaztak az eletuket.
Egyeb kerdes?

Burgermeister 2020.06.25. 19:39:52

Persze azok nem akik meg alig eltek, nem tapasztaltak. Baratom 45 eves, nemreg valt el, elso kapcsolatat elvette, 20oniksz evig egyutt voltak, most meg naponta szerelmes vkibe...gyujti a pofonokat es a tapasztalatokat..:) Burokban elt eddig.

Lorrh 2020.06.25. 22:15:16

Egyáltalán nem azokról a külsőségekről van szó, amiket kritizálnak egymásban, hogy nem elég vékony, hogy nem olyan feszes, hogy szarkalábas. Ez teljesen lényegtelen.
A nagy baj a halott tekintetek, a megtört arcok, a megcsömörlött, fáradt lelkek, akik árasztják a kudarc és keserűség légkörét.
A magyarországi ötveneseknél ez járványszerű. Végtelen kiábrándító az egész generáció.
Ők nem a szexről és párkapcsolatról mondanak le, hanem kompletten az egész életről. Kifosztotta ez a kor ezt a generációt.

MsIreneAdler 2020.06.25. 22:37:06

Szerintem nagyon nagy különbség van aközött, ha az emberek együtt öregszenek meg, és amikor 50 körül keresnek vadiúj párt.
Ha szépen együtt vénülnek, a közös emlékek, megszépíthetik egymást. Viszont akivel már aszottan hoz össze a sors, az nem tudja értékelni a nem létező közös múltat.
Mindenhol azt halljuk, látjuk, hogy az új, fiatal az egyenlő a jóval, a régi, öreg pedig a rossz. Nem csoda, hogy sokan már negyven évesen elássák magukat, pedig ez legalább akkora butaság, mint megpróbálni átélni a húszas éveiket ennyi idősen.

Burgermeister 2020.06.26. 04:14:23

Volt egy felmeres, hogy minel tovabb tart egy parkapcsolat annal kevesebb a szex. Akik 15-20 evet lehuznak egymas mellett oromben es boldogsagban ott a havi kethavi 1-2 szex van. Akik meg nem örömben es boldogsagban, civakodva, feszultsegben mert vmiert egyutt "kell" maradjanak ott meg zero. Mellette kikacsintanak, szeretot tartanak, tindereznek ha van lehetoseg erre.
Ahogy Popper Peter mondta. Szep dolog a hazassag csak a gond az hogy sokaig tart.

Lorrh 2020.06.26. 08:16:15

@MsIreneAdler: bizony, ez nagyon igaz.
Ennek ellenére vannak emberek akik szépen öregszenek meg és a szarkalábakon, ráncokon túl ott van a szemükben a báj, az élet, az öröm.
De a nagy többség a szemében és tekintetében a keserűséget hordozza. Ezekhez nem jó kapcsolódni. Lehúznak.

MsIreneAdler 2020.06.26. 08:31:15

@Burgermeister: a havi 1-2 szexszel csak akkor van gond, ha bármelyik fél ennél többet szeretne. Ilyenkor az a kérdés, hogy vajon ezt a mennyiséget függetlenként, mondjuk a Tinderen tobzódva túl tudja-e szárnyalni. Azért mondjuk ötven évesen (tekintve az ötvenesek általános állapotát) ez nem biztos, hogy sikerül, így lehet nem is olyan gáz a zasszonnyal/emberrel a ritkás, de mégis fix kamaty.
Nem törvényszerű egyébként, hogy az együttlétek száma csökkenjen az idő előrehaladtával. Egyrészt lehet egy hullámvölgy, amiből ki lehet mászni, ha nem dobjuk ki a francba kapcsolatot rögtön. Másrészt nem szabad elhinni, beletörődni, hogy ennek így KELL lennie. Az rohadt sokat segít.

@Lorrh: bizony, lehet megkeseredni is együtt. De az a tekintet, ha 15 év múlva is ugyanolyan, azért az szexi tud lenni, ráncok ide vagy lógó segg oda :)

Naegleria Fowleri Jr. 2020.06.27. 03:32:00

Tényleg nem értem, hogy a francot akar a cikkíró. Minek erőlködni?
Women date up, men sleep down... örök szabály.
Mi, férfiak, nem úgy működünk, mint ti. Mi nem nedvesítjük be a moziülést a twilight-szürke50-féle picsapornótól és nem hitetjük el magunkkal, hogy igenis megérdemeljük a legtökéletesebb egyed őszinte, feltétel nélküli és örök tiszteleten,stb. alapuló kapcsolatot.
A jó pina mindig is meg fogja kérni az árát. A rossz pina meg olcsóbb. 150-200 éves közgazdasági alapvetés ez.

Mi már inkább megfizetjük a jó pinát vagy lejjebb adjuk az igényt a sima ürítéshez, de hogy ti ezekbe miért látjátok bele azt, hogy kívánatosak vagytok, azt max ti tudjátok.
Szvsz nem ismertem még egyetlen olyan nőt sem, aki képes lett volna relatíve objektíven látni magát, az értékét és a lehetőségeit.
Épp ezért kénytelenek vagyunk azt hazudni, amit épp, az adott életszakaszotokban hallani akartok. A nők számára a dugás fiatalon a felnőttség illúzióját adja, 20-on évesen anyagi javakat biztosít, 35 felett pedig az önigazolásaikat táplálja.
Valamiért a nők a szexet egyedül arra nem használják, amire való...

korosde 2020.06.27. 22:22:16

@Burgermeister: Hát így 50 es férfiként, ha havonta 6- 8 nem jönne össze a feleségemmel inkább elválnék ☺ de nem kell elválnom ☺

Almandin 2020.07.05. 13:58:30

Esete válogatja. Nyilván van, aki felhagy a nemi élettel idősebb korára. Ha ennek valami természetes libidócsökkenés az oka, és az illetőnek nem hiányzik a nemi élet és a párkapcsolat sem, akkor az az ő dolga, nem kötelező mindenkinek szexelni.
Azonban az már tényleg felháborító, hogy sokan beleszólnak mások életébe és a saját aszexuális hozzáállásukat rá akarnák erőltetni másokra. Az is normális, ha valaki 80 évesen él szexuális életet, ha kívánja és bírja erővel is. A régi társadalom inkább valláserkölcsi prüdériából tartotta rossznak az idősebbek nemi életét, manapság a szépségfasizmus és a fiatalságkultusz a ludas.
Amúgy az orvostudomány kifejezetten egészségesnek tartja az idősebb kori nemi aktivitást, a testi-lelki egészség jobb lesz tőle. Az életminőség is.

Billy Hill 2020.07.15. 15:57:09

@Burgermeister: "Szep dolog a hazassag csak a gond az hogy sokaig tart." Ez a probléma lassan kezd megoldódni, mert ha egyre többen házasodnak 40 körül/felett (hosszú szingliség/mingliség/f*szkörhinta stb. után), akkor sok olyan házaspár lesz, akiknek "nincs is idejük" megunni egymást. :-)

Burgermeister 2020.07.17. 17:23:24

@korosde: hajra, elvezzetek, ritka az ilyen

@Billy Hill: Te csak azt hiszed, 40 eves korra mar nem tudnak alkalmazkodni, valas lesz belole. Erre is sok pelda van. A masik, es ezt egy no mondta, hogy a 40 es es a folottiek akik egyedul vannak, nem veletlenul vannak egyedul. Selejtek, mondta ő. Van benne igazsag.
süti beállítások módosítása