A plusz egy fő

2020. február 20. - Single Pink Lady

Már egy ideje nincs kedvem rádiót hallgatni. Egy közkedvelt, jó zenéket sugárzó adón ugyanis állandóan azt firtatták, ha valaki nyert valamilyen koncertjegyet, hogy kit visz el az adott eseményre. Ha pedig az illető azt válaszolta, hogy a párját, a barátnőjét, a feleségét, a férjét, mindjárt tenyérbe mászó intim kérdésekkel és utalgatásokkal ízléstelenkedtek a műsorvezetők.

pluszegyfo01.jpg

Hogy hívják, mióta vagytok együtt, hány gyereketek van, ha még nincs, mikor lesz, és így tovább. Teljesen oda nem való faggatózás, amire persze senki nem mondta, hogy elmentek ti a jó édesanyátokba, mi közötök hozzá. Meg azt se válaszolta egy se, hogy már ki nem állhatom az asszonyt, annyira idegesít. Olybá tűnt, hogy az összes rádióhallgató boldog párkapcsolatban él – ami kifejezetten életszerű.

A faggatózás azt is sugallta, hogy ha valaki nem a „párját” viszi, annak olyan biztos nincs is. Arról már nem is beszélve, hogy folyton szerelmi bizonyítékokat csikartak ki a szerencsétlen hallgatókból és ha azok nem voltak elég lelkesek, megrótták őket, miközben persze megpróbáltak jó fejeknek látszani. Nem kétlem, hogy ez még most is így megy, csak nekem nincs kedvem ezt hallgatni.

Ja, a legszebb mégis az, mikor kontrasztként előadnak egy jó kis szexista viccet, amiben persze kigúnyolják a házasságokat: ebből kiderül, hogy az anyósok elviselhetetlenek, a férjek félrelépnek és a feleségek házisárkányok. De az biztos, hogy nem tudnak főzni.

pluszegyfo02.jpg

De miért is zavar ez engem ennyire?

Leginkább annak a gondolatnak az erőltetését tartom ízléstelennek, miszerint mindenkinek párban kéne élnie, és ha már egyszer van partnere, akkor ingyen reklámot kéne csinálnia a házasság intézményének.

Sokan egész jól elvannak a maguk szingli életében, de a környezetük állandóan fenékbe rúgja őket, amiért nincs kit felmutatniuk. Trófeaként.

Mikor meghívják őket valahová, vagy arról van szó, hogy nyaralni szeretnének, egyszeriben ott a probléma: nincs kivel menniük. Nincs egy konkrét ember, akivel alapértelmezett módon útnak indulhatnának. Még ha van is valakijük titokban, tehát érzelmi, szexuális szempontból jól érzik magukat, akkor is hiányozhat a nyilvánosság előtt is felvállalható partner, és lehet, hogy nem is annyira nekik van rá igényük, hanem a külvilágnak.

Mert milyen ciki már, ha nincs kivel elmenni egy esküvőre, nincs kivel villogni, vagy éppen nincs kit utasítgatni... Rengeteg nő számára ez a párkapcsolat egyik legfontosabb eleme: a barátok, családtagok, munkatársak előtt valakinek az oldalán megjelenni, és kinyilvánítani: Nézzétek, kit sikerült megszereznem – ide süssetek, milyen klassz kocsival érkeztünk! De persze férfiak is akadnak, akik a barátnőjüket, feleségüket hordozzák végig a falun, mint a véres kardot. Milyen dögös nőm van, hát nem irigyeltek?

Ha pedig valaki egyedül jelenik meg egy esküvőn, egy családi programon, kiránduláson, az legyen szíves, érezze rosszul magát... Mert a szinglik csak zavarják az összképet...

És mindeközben ha az ember már hallotta az adott házasságokban élő embereket privát módon megnyilatkozni, egész más derül ki róluk, mint amit a nagy nyilvánosságnak szánnak. Tolják ezerrel az ócska propagandát, mert szégyellik felvállalni, hogy nem boldogok, és nem működik jól a kapcsolatuk. Ezzel pedig tovább görgetik maguk előtt a ganét. Tisztelet a kivételnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr4915482724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lorrh 2020.02.21. 12:13:44

Nocsak. Azért a posztolót mégis zavarja önnön szinglisége, ha a világból ezt a momentumot tudja kiragadni. Az emberek álszentek: eljátszák, hogy de jó párban lenni, hogy ezt egy szingli orra alá dörgöljék. De őszinte pillanatukban meg irigylik az egyedüliséget. Ez már szerteszét rágott közhely. Ezen az egótripen túl kéne már lendülni kétezerhúszban. Ez a szellemi bölcsőde szintje.

AlexAston 2020.02.23. 10:37:21

És van aki pedig azt nyomtatja, hogy milyen jó a szingliség, és ezt akarja ráerőltetni szinte mindenkire, hisz a párkapcsolatban senki sem boldog, csak tetteti...

Atyaég.

Haloperidol 2020.03.28. 10:08:42

"de a környezetük állandóan fenékbe rúgja őket, amiért nincs kit felmutatniuk. Trófeaként."

Talán azért tekint a társadalom "TRÓFEAKÉNT" arra, hogyha valaki fel tud mutatni egy háázastársat vagy tartós kapcsolatot, mert egy kapcsolatot felépíteni és összetartani nagyon kemény meló, és hatalmas teljesítmény, ami - mint ez a blog is mutatja - nem sikerül mindenkinek.

természetesen ilyenkor jön az önigazolás, hogy hát persze, én nem is akarok ilyen "trófeát".
süti beállítások módosítása