Kényszerszingli, álszingli vagy társas magány?

2020. január 30. - Single Pink Lady

Ki az igazi szingli?

Míg azt, hogy ki házas, elég egyszerű meghatározni, hiszen anyakönyvezik, és a bejegyzett élettársi kapcsolat esetében is van papír, mindenki más, akinek nincs dokumentuma arról, hogy valakivel párban él, szinglinek számít. Vagyis a szinglit csak úgy tudjuk meghatározni, hogy mi az, ami nincs neki, nem pedig úgy, hogy mi az, ami van...

kiaszingli_02.jpg

Olyan, mintha a szingli felnőtt korú árva lenne: merthogy a természetes állapot a gyereknél az, hogy vannak szülei, tehát a különleges, ha elvesztette őket: ilyenkor beszélünk árváról. A társadalmi többség szemében a felnőtt természetes állapota pedig az, ha van partnere, ráadásul erről még papírt is fel tud mutatni.

De mit ér a papír a valós tapasztalással szemben? Ha a dolog érzelmi oldalát nézzük, akkor egészen máshol húzódik a van partnere/nincs partnere határ, mint ha csak a dokumentumokat böngésszük. Sok szinglinek van állandó partnere, de nem él vele együtt. Ez lehet másik szingli, vagy éppen papíron házas. Meglehet, hogy nem csak papíron, hanem a szó valódi értelmében is házas, tehát két partnere van. (Vagy akár több.) Éppen így a szinglinek is lehet több partnere – és valószínű, hogy erről a külvilág mit sem sejt.

Ahogy egyeseknek egynél több jut (jár?), addig másoknak papíron ugyan van partnerük, de a valóságban úgy érzik, hogy teljesen egyedül vannak. Akár, mert már rég szétmentek, de ezt nem papírozták le, akár, mert még egy fedél alatt élnek, de már semmi közük egymáshoz, se érzelmileg, se szexuálisan. Lehet, hogy még gyakorlati dolgokról beszélnek, de az, ami egy párkapcsolatot párkapcsolattá tesz (vagyis nem a húsz évvel ezelőtt kimondott igen és az anyakönyvi kivonat, hanem a mindennapok megélése), az már rég füstté vált.

kiaszingli_01.jpg

A statisztikai hivatal szemében azonban csak az adatok léteznek. Ennyi százalék házas, ennyi élettársi kapcsolat, ennyi egyedülálló. Amíg egy házasság fennáll, addig lehet rá hivatkozni, mint a házasság intézményének diadalát hirdető kapcsolatra. Senkit nem érdekel, mi történik a házasságok igen nagy százalékában. Hány ember éli meg a poklot, mert anyagilag nem engedheti meg magának a válást, vagy éppen – ami még rosszabb –, a partnere nem akarja elereszteni, és megvannak rá a módszerei, hogy bent tartsa a kapcsolatban.

Még a valódi, papíron és az életben egyaránt szinglik sem alkotnak homogén csoportot. Vannak köztük olyanok, akik aktívan keresik a párjukat, akivel aztán családot alapíthatnak, és vannak olyanok is, akik egyáltalán nem akarnak házasodni/férjhez menni, remekül érzik magukat úgy, ahogy vannak. Rengetegen nem tudják, hogy mit akarnak, csak várják, hogy a szájukba repüljön a sült galamb.

Vannak kiábrándultak, akik egész életükben próbálkoztak, de mégse sikerült állandó partnerre találniuk (vagy már elváltak egyszer-kétszer), és kezdik elveszteni a reményt. Ők hajlamosak bemagyarázni maguknak, hogy ez a sors akarata, illetve mindenki hülye az ellenkező nemben. Vagy egyedül a legjobb nekik – miközben kutyául szenvednek a magánytól. 

A legszomorúbb azoknak az élete, akik alapvetően mást szeretnének, mint amilyen helyzetben vannak, de képtelenek komolyan tenni is érte. Sajnos rengeteg ilyen ember létezik. Félnek a magánytól és nem merik elhagyni azt, aki sok-sok évvel ezelőtt választottak, vagy éppen attól félnek, hogy valakivel komoly kapcsolatba kerüljenek és függjenek tőle.

A családi állapot valójában semmit nem árul el rólunk, ami lényeges, az ezen messze túl van. Te ott vagy, ahol lenni szeretnél? És ha nem, teszel azért, hogy ez megváltozzon?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr7215443976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexAston 2020.02.01. 15:50:21

Miért érzem azt minden posztnál, hogy a házasság rossz, a szingliség pedig jó...?

Bizonyítvány magyarázásnak tűnik ez az egész blog.

Almandin 2020.02.01. 22:19:26

Az én meglátásom az, hogy nemcsak a statisztikát nem érdekli, hogy belül milyen egy házasság, hanem a társadalom nagy részét se. Az a tévhit uralkodik főleg falusi vagy konzervatív körökben, hogy aki házasságban él, az "rendben van", nem lehet magányos, sokszor elvárják, hogy kifele boldogságot mutassanak akkor is, ha az nincs. Mintha a házasság mint keret, intézmény fontosabb lenne, mint a benne élő emberek. A házasság fenntartásáért eszerint a szemlélet szerint idővel még a boldogságot is illik feláldozni.
Ennek ellenére nem vagyok házasság-ellenes. Ha jól sikerül, akkor a legjobb keret lehet két ember számára, hogy harmóniában éljenek (nem lehetetlen megvalósítani, csak keveseknek sikerül). De ez csupán egy keret, amihez nem feltétlenül kell ragaszkodni, sok párnak előnyösebb, ha nem házasodik össze. A válás se ördögtől való dolog, ha megjavíthatatlanul elromlott egy házasság, akkor jobb kilépni és nem szabad túl sokáig halogatni (sokan képesek 10 évet is vacillálni), mert minél idősebben válik el valaki, annál kisebb esélye lesz megtalálni a megfelelő társat.

kofolafan 2020.02.01. 22:40:44

@AlexAston: persze hogy bizonyítvány-magyarázás, nem jott ossze a bloggernek a hazassag es most gyartott egy ideologiat a kudarcaihoz :) :) :) Illetve nem is o gyartotta, o csak osszeszedi a hasonszoruek evtizedes es ezer helyen olvashato erveit, akik ugyanigy szoktak leszallni a biciklirol :)

Olyan ez, mintha egy laktozerzekeny blogot irna arrol, hogy milyen szar a tej es megprobalna mindenkit lebeszelni a tejtermekek fogyasztasarol. Es keptelen elfogadni, hogy van, aki szereti a tejet és nem lesz tole semmi baja.

szánmonoxid 2020.02.02. 08:53:02

@AlexAston:
@kofolafan:
Úgy írják: bizonyítványmagyarázás.

Wildhunt 2020.02.02. 09:01:26

Nyirkos lett a cicim a pusáp alatt,
Mer az ofiszban a mítingen nem éri a nap,
Pedig, asz'ondják, a szilikonnak jót tesz az úvé,
Mint hó végén a számlámnak az aputól jött lóvé.

A nonfigi a derekamon marha jól mutat,
Tolatáskor jelzi az agyamhoz az utat,
Bár szolcsiban a csajok szerint egész jó a mellem,
De nem nyerhetnék vele még a légzsákom ellen.

Kígyóbőr csizmám, kicsit több volt, mint hetven,
Külsőm, mint egy statisztáé a LeniKrevic klipben.
Mango szatyor, telcsi, szájfény felken,
Fontos az összhang, a trendem rendben.

Karrierem építése nem egyszerű feladat,
Gyakran kell térdelnem, az asztalok alatt.
A píáros szakma nem könnyű kenyér,
A háton fekvő egértől kérges lesz a tenyér.

De hagyjuk is a munkát, mert sietek éppen,
Talizunk a csajokkal a Liszt Ferenc téren.
Péntek esti "Szex és Nyújork" paródia túra
Ez a nagyvárosi, kozmo, trendi kultúra.

Egy negyvenes ügyvéd, álmaim lovagja,
Bájos az a poci, ha fakormányra rakja,
Nem minden a külső, tartja a mondás,
Dzsípiesz és klíma nélkül hiába vagy Hondás.

Ha eltűnnek a pasik, az ágyjelenet után,
Hogy miért történik veled, te csak nézel bután,
Főzni azt nem tudsz, és nem akarsz gyereket,
Egy liter tejért meg nem tartunk tehenet.

Húspiaci értéked, ahogy konvergál a nullához,
Sorsod, mint a folyó, mely olvadáskor hullát hoz.
Macskát tartasz gyerek helyett, beszélsz a kutyádhoz.
A vénlányok klubja lassan téged is elátkoz.

Nem az élet ver, hanem Te szívatod magad,
Kicsit sokat néztél tévét, átmosta az agyad.
Bármit is mond anyukád, és tömi fejed a média,
Az az út, amit jársz, az nem vezet sehova.

Családod az nem lesz, igaz lóvé, mint a pelyva.
De a temetőben tudod, nincs menedzser fejfa,
Az önmegvalósítás, meg a karrier a fő cél,
Te döntöttél, cicám, eszed, amit főztél!"

Boar. 2020.02.02. 09:01:55

@AlexAston: Az egész blog arról szól, hogy a blogger izzadtságszagú magyarázatokat gyárt a nyomorához.
Úgy gondolja, ha elég hangosan és elég gyakran ismételget egy hazugságot, akkor az igaz lesz.

AlexAston 2020.02.02. 09:51:24

@Boar.: Nekem is így jött le a dolog.
Mindegy, ő baja. Nekünk meg néha jókedvre derítő mese :)

steery 2020.02.02. 10:42:38

Akinek nincs párja, annak az a baja. Akinek van párja, annak az a baja. Akinek több párja van, annak az a baja. Mintha senki nem tudna annak örülni, amilye éppen van. Talán mert senki nem tudja, hogy kell ezt csinálni. Ennélfogva másoknak sem tudja megtanítani, hogy kell ezt csinálni.
Tudja valaki, hogy kell ezt csinálni?

Nancsibacsi 2020.02.02. 11:18:31

Én komolyan nem értem ezt a blogot. Eddig azt hittem, hogy a szinglit olyan mindennapi értelemben használja: akinek nincs párja (nem a néha megdug a főnököm/szomszédom mikor nincs otthon a felesége, az nem PÁRkapcsolat). Szerintem nincs a poszteren kívül más élő ember, aki a szingliség fogalmát papírhoz kötné.

A papír egy technikai dolog. Szükséges
- adókevezmények
- támogatások
- egyszerűbb ügyintézéshez pl. közös gyerek esetén
Ez a papír JÓ. Kapsz érte PÉNZT. Ilyen k.rva egyszerű. Egy házasság havi 5eFt adókedvezmény, 24 hónapon keresztül. Ez 120eFt. De ha van 1 gyerek a háztartásban, akkor havi 10eFt. Ha van 2, akkor havi 40eFt. Ha 3, akkor havi 99eFt. Innen kezdve elég fura magyarázat az, hogy azért ne házasodjunk, mert drága a válás :-)
Még akkor se, ha a válás maga nem drága. Az elköltözés, a vagyonmegosztás - na az "drága". De ez független a házasságtól - egy közösen vásárolt ingatlannál ugyanúgy résztulajdon van bejelölve a földhivatalba ha házasok, ha nem.

Én is kezdek arra hajlani hogy a poszternek nem jött be az élet, és tagadja hogy ebben neki hibája lett volna, és az egész nyomorának okozójául a házasság, mint intézményt teszi meg.

Muhammad Balfas 2020.02.02. 11:20:36

@steery: A problémamegmaradás törvénye..Mindenki egy konstans mennyiségű , rá jellemző problématömeggel rendelkezik , ami élete során új élethelyzetekbe konvertálódik..

2020.02.02. 11:31:42

@Wildhunt: Remélem, ez egy régi írás, és felhagytál már a próbálkozásokkal.

K.Peter_85 2020.02.02. 11:40:56

Drága Poszterina! Fogyj le, menj el kozmetikushoz és pszichológushoz... cseréld le a baráti körödet, olvass más netes tartalmakat. Rajtad múlik, hogy a hátralévő életed gyűlölködéssel és belemagyarázásokkal töltöd vagy pedig kialakítasz valami szépet, ami mellett nem lesz igényed ilyen hülyeségek írogatásra... Soha nem késő meggyógyulni, hajrá! :)

"A legszomorúbb azoknak az élete, akik alapvetően mást szeretnének, mint amilyen helyzetben vannak, de képtelenek komolyan tenni is érte. " Ez legalább igaz!

Almandin 2020.02.02. 12:43:06

@steery: Ebben most nagyon igazad van! Kevés ember elégedett az életével, ha nincs párja, szeretne egyet, ha van, unja, de nem mer kilépni, ahhoz meg nem ért, hogy megjavítsa a kapcsolatát, ha szeretőzni kezd, akkor abból lesznek bonyodalmak.

Muhammad Balfas 2020.02.02. 12:48:06

@Almandin: Ha meg sok nője van, akkor "az a sok rohadt ribanc folyton lehúzza kihasználja".. :)Nincs nyugi soha, emberek vagyunk..

mgdé 2020.02.02. 13:18:38

Régen se ment mindenki férjhez. Volt egy csomó apáca, ilyen-olyan prosti, soha férjhez nem menő cselédlány, szolgálólány. A nem keresztény társadalmakban meg még lehetett ágyas, n.-dik, jelentéktelen, nem számító feleség is. Sose adatott meg mindenkinek a "boldogság", de még csak a békés nyugalom sem. Lásd pl. Három nővér, Bernarda Alba háza, stb,. stb. ... Vagy épp gyilkoltak, mint a tiszazugi arzénes asszonyok.

Éltek, ahogy tudtak, s akik akartak, vagy nem volt más választásuk, ezzel-azzal - nem férjjel - dugtak is. Az az idő sem volt jobb, sőt. Aki meg akar, menjen nyugodtan el mondjuk amishnak. Végül is azok fehérek, keresztények, nősülnek/férjhez mennek, sok a gyerek, stb., semmi kifogásolhatni való nincs rajtuk, elvben pozitív példa. Még sincsenek milliárdszám.

Almandin 2020.02.02. 13:43:56

@mgdé: Milyen érdekes, hogy ha a szingliségről kezdenek az emberek beszélgetni, szinte mindig csak szingli nőkről megy a diskurzus.
Amúgy nagyban igazad van. Sokan nem kötöttek régen se házasságot, de pl. a cselédek nagy része csak fiatalon cselédeskedett, a többség hazament a falujába idővel és megházasodott. Ha cselédként terhes lett, sokszor a prostik közé taszították. Viszont a prostik egy részének is volt férje (ma is van sok férjezett qrva, sokukat épp a férj futtatja).
Abban igazad van, hogy az emberek többsége régen se volt boldog, csak más tette őket boldogtalanná, mint a mai embereket. Önmagában a házasság se garancia a boldogságra.

kofolafan 2020.02.02. 13:47:17

@szánmonoxid: végre valaki, aki egyből a kommentek LÉNYEGÉRE tapint rá! Köszönjük!

Szarazinda 2020.02.02. 13:51:19

Nem értem ezt a sok fikázó kommentet. Ez egy hiánypótló írás. A gondolat eredetisége, a kérlelhetetlen logikával előadott érvelés, gyakorlatilag új dimenziót ad a párkapcsolattudomány területéhez, egy teljesen új, minden eddiginél plasztikusabb narratívával járul hozzá a tudományág, azon belül is a szingliség-kutatás erőfeszítésihez, hogy jobban megértsük ezen élethelyzetek hihetetlen sokszínűségét, belső komplexitását.

Hasonló módszertannal javaslom kutatni, van számítógépem, nincs számítógépem kérdéskörét. Van-e számítógépem, ha például csak tabletem van. Számítógép-tulajdonosnak vagyok-e tekinthető? Hiszen a tablet, hivatalosan nem számítógép, mégis, a többség ugyanarra használja, de a hivatalos statisztikákban nem szerepelnek számítógép-tulajdonosként. Mi van, ha fizikai billentyűzetet kapcsolok a tabletemhez. Számítógép tulajdonossá válok ettől?

Szóval nehéz kérdések ezek, külön köszönet a bloggerinának, hogy 2 kócs, három ezó, meg öt pszichoblabla harmincas hülyepicsablog napi értelmezése után még maradt ideje egy ilyen paradigmaváltó írás közzétételére.

kofolafan 2020.02.02. 13:55:17

@Boar.: a pszichologia kognitiv disszonancianak hivja azt, amiben a single pink lady nevu blogger szenved.

Ha veszek egy utolag borzaszto szarnak bizonyulo mobiltelefont, nem azt fogom vilagga kiabalni, hogy milyen hulye voltam, hanem azt, hogy milyen jo dontest hoztam, mert a mobilom 2,8 grammal konnyebb mint az, amelyiket nem vettem meg. Es nem teszek emlitest arrol, hogy az enyem akksija csak 3 orat birja, hogy naponta ketszer lefagy es hogy csak 8 gigas a memoriaja a versenytars 32 gigajahoz kepest.

Szanalmas, de valahol ertheto ez a hozzaallas. Nem tudom, hany eves es mi az elettortenete, de legyunk elnezoek: nem lehet konnyu neki.

Medgar 2020.02.02. 14:12:19

@Boar.: Nyugi pár év és mindenkiszeretiamacskákat lesz a blog neve.

szánmonoxid 2020.02.02. 15:08:45

@kofolafan:
A kommentednek kb. annyi lényege volt, mint a cikknek, amihez írtad: nulla.

Wildhunt 2020.02.02. 16:08:43

@Tralfamador75:
1. Nem saját
2. Még mindig jobb, mint a blog
3. Mi nem igaz benne?

kofolafan 2020.02.02. 23:01:59

@szánmonoxid: nem szegyen az, ha nem ertesz nehany, idegen eredetu szot a kommentembol, de ha rajuk keresel a neten, szerintem talalsz olyan magyarazatatot hozzajuk, ami (talan) meg neked is ertheto lesz.

Single Pink Lady 2020.02.03. 11:19:32

@K.Peter_85: Kedves Péter, és egyúttal az összes kommentelőnek címezve, aki csak ennyit tudott leszűrni a cikkekből, hogy savanyú a szőlő, csak a saját sikertelen életemet magyarázom, és utálom a házasokat (ez utóbbiakból persze egyik sem igaz):

Számomra mindig röhejes, amikor olyan emberek olvassák a blogot, majd jönnek ide "gyűlölködni" (és itt jelezném, hogy nem gyűlölök senkit, de mivel K.Peter_85, te használtad ezt a szót, ez inkább a te kommented jellemzi és a mögötte megbújó intelligenciahiányra enged következtetni), akiket mondjuk nem érint a téma, esetleg boldog házasnak-párkapcsolatban élőnek hiszik magukat, vagy a szingliséget valami női picsogásnak tartják, majd a szorongásaikat ilyen módon vezetik le a kommentszekcióban. Aki elégedett az életével, az nem egy alázkodó kommenttel és észérvek nélkül beszólással akarja ezt igazolni. A szingli szó továbbra is takarhat hajadont, özvegyet, elváltat, nőt, férfit, fiatalt, időset. A boldog házasságokat sosem kérdőjelezem meg, nem irigylem, és nem gyűlölöm. Csak a hamis boldogságot, a kifelé ragyogó, belülről rohadó kapcsolatokat kérdőjelezem meg, amiket csak a segély és a papír tart össze, de érzelmi síkon semmi. És jelzem a házasság továbbra is lehet működőképes intézmény, de ha valakinek nem jön össze, azt nem szánni és lenézni kell, hanem elfogadni és megérteni.

@kofolafan: talán előbb nézz utána a kognitív disszonancia fogalmának, és utána okoskodj. A hasonlatod több sebből vérzik, szerintem ne erőltesd.

@Nancsibacsi: Kicsit úgy érzem önmagaddal is vitába keveredtél. És mi van azokkal, akiknek mondjuk nem lehet gyereke, vagy későn találják meg a párjukat, vagy már özvegyek, idősebbek, de tegyük fel párkapcsolatban élnek, és nem akarnak összeházasodni? Nagyon egy dimenzióban gondolkozol. Te ezek szerint a mindenféle segélyek meg adókedvezmények miatt házasodtál meg? Egy válás és vagyonmegosztás valóban drágább, mint amennyi pótlékot kap érte az ember.

Nem baj ha nem értünk egyet, több olyan kommentet is meg szoktam hagyni, ahol észérvekkel és kiegyensúlyozott vitakultúrával bíró kommentelő elmondja a véleményét. De ha valaki nem tud észérvet felsorakoztatni, csak azért jön ide, hogy kiadja a frusztráltságát, és személyeskedve beszóljon, meg szánakozzon, az még mindig nem engem minősít igaziból, hanem a komment íróját, és annak szegényes lelkivilágát.

Almandin 2020.02.03. 18:26:06

@Single Pink Lady: Sajnos a M.o.-n gyakori csordaszellem megnyilatkozásai az említett hozzászólások. Itt nagyon sokan ma is ott tartanak, hogy gyakorlatilag egyforma, sematikus életet kell élni, mindenkinek meg kell házasodni, a társadalmilag elvárt életkorban, a megfelelő számú gyereket kell legyártani, stb. Ez a típus az elképzelt átlagtól való legkisebb eltérést is devianciának kiáltja ki és gúnyolja. Jól látod, azokba is belerúgnak, akik nem úgy tervezték az életüket, hogy szinglik akartak volna lenni, csak úgy alakult. De azokba is, akik netán több gyereket vállalnak a ma megszokottnál (egy-kettő), rögtön a segélyért szülést vélelmezik, meg azokba is akik a gyereket túl fiatalon, vagy túl idősen vállalták. Birka gondolkodásúak.

Single Pink Lady 2020.02.05. 08:46:44

@Almandin: Igen, ez sajnos teljesen így van, ritka a minőségi vitakultúra, másrészt most ugye a közvélekedésben is ráerősítenek arra, hogy deviáns, aki elmer térni ettől a sematikus mintától. Egyébként a KSH nem számolja statisztikailag az egyedülállók közé az elváltakat és az özvegyeket, ami így a 21. században elég nevetséges. Birkaként egyszerűbb létezni, elég beleolvadni a nyájba, hiszen nem kell egyéni szemléletet kialakítani, se empátiát gyakorolni, és mégis abban a hitben élnek, hogy ők egyenlőek között is egyenlőbbek.

Almandin 2020.02.05. 13:09:37

@Single Pink Lady: Igazad van. Ráadásul azt látom, hogy van egy olyan kommentelő-csoport, akik szinte küldetésüknek érzik, hogy ha olyat olvasnak, ami nem egyezik a véleményükkel, akkor odarohanjanak és agresszív módon lehülyézzék a más véleményűt. Azt hiszik, hogy meg kell menteniük a társadalmat és mindenkit egyformára faragni.
Ezeknek nemcsak a szingliséggel, hanem magával a női egyenjogúsággal is bajuk van. Lehet látni, hogy a kommentjeikben csak a nőket támadják, a nem nős férfiakat szinte soha. 20 évvel ezelőtt nem volt ekkora egyenjogúság-ellenesség Magyarországon, mint ma. Igaz, hazánk sose volt a női egyenjogúság fellegvára, de azt látom, hogy városi, tanultabb körökben nem is voltak ellenségesek a témával kapcsolatosan. Ma egy nagy hátraarc tapasztalható, a konzervatívok nagy része a társadalom összes baját az egyenjogúság számlájára akarja írni, a nőket visszazavarnák a háztartásba, alárendelt helyzetbe. A 100 évvel ezelőtti társadalom a mintájuk, oda nosztalgiáznak. Visszataszító, hogy a kormány is adja alájuk a lovat, pedig 30 éve a Fidesz nem ilyen volt (tipikus köpönyegforgatók). Valószínűleg a falusi, idős választórétegüket és a bigott keresztényeket akarják ezzel stabilan maguk mellett tartani szavazóként, ezért a szájuk íze szerint beszélnek.

Single Pink Lady 2020.02.06. 17:32:38

@Almandin: Köszi a megerősítést, ezért is írom, hogy a komment az magát a kommentelőt minősíti. Amit ő belelát az egészbe, amit kihall az egészből az említett kommentelő(k), és csak lehülyézéssel/lenézéssel tud reagálni, az igaziból visszahat rájuk. Sajnos valóban így van, ahogy írod a politikai ráhatással kapcsolatban. A gond az, hogy nem csak a konzervatív 50 felettiek látják így a világot, de pl. Bye Alex is lenyilatkozta, hogy ő nem érezné férfinak magát, ha a felesége alkalmazottként dolgozna valahol. Értem, hogy nem minden szerepet lehet felcserélni, de ezen álláspont szerint, ha az asszony szereti a munkáját, akkor sem csinálhatja, és csak abban merülhet ki a gondtalan élete, hogy vásárolgat, edzeni jár, főz, gyereket nevel, tehát ha volt is valaha foglalkozása, amit szeretett, azt így abba kell hagynia. Groteszk.

Ildike2 2020.03.13. 19:36:01

@Wildhunt: Ez nagyon jó:)) hol találtad? csupa ilyennel dolgozom együtt:)

Wildhunt 2020.03.14. 10:06:10

@Ildike2: olyan ez, mint a Brian Élete "Szólítsatok Lorettának". Mikor kb. 15 éve először hallottam, még vicc volt.

Ildike2 2020.03.14. 17:40:06

@Wildhunt: én sokkal régebben láttam, számomra már akkor is inkább szomorú volt, mint vicces.
19. éve dolgozom multiknál és ott már akkoriban is tényleg ez ment. A versedben írtak is,meg a Loretta is:))
3 kisgyerekkel(ovis,bölcsis) már akkor úgy néztek rám, mint egy földönkívülire.
Pozitívum, hogy akkoriban még érdeklődtek, hogy lehet gyerekekkel kibírni az életet.
Most már kb.10 éve nem. Igaz, meg is nőttek...

Haloperidol 2020.03.28. 09:39:24

Szerintem kb. 35-40 éves korig nem rossz a szingli nő élete. Kb. eddigre nagyjából szakmailag is kiteljesedik, nagyon jól kereshet, utazik mindenfelé, övé a világ.

Mondjuk én férfiként személyesen tapasztaltam, hogy ezt azért elég hamar meg lehet unni. Multinál dolgozom, meglehetősen jól keresek, kb. mindent megengedhetek magamnak, amire vágyom. De már nem érdekel az utazás, kevéssé érdekelnek a szakmai sikerek, nem érdekel nagyon az előléptetés, unom a költséges hobbikat.Ez van kb. 40-42 éves korom óta. Ami érdekel, az a családom, és a velük töltött szabadidő.

Ha elképzelem, hogy mi lenne, ha nem lenne családom, elég sötét gondolat. Ha elképzelem, hogy az egyetlen dolog az életemben ilyen jelentéktelen hobbik, meg utazások, partik jelentéktelen haverokkal, kollégákkal - úristen, megőrülnék.

A mai átlagéletkor alapján jó esélyem lenne 75-80 évet megérni. Nem lenne családom, beleőrülnék a tudatba, hogy még kb 30-35 évet egyedül kell lehúznom.

Szerintem aki a szingliséget propagálja, nem gondol bele abba, hogy mi lesz vele mondjuk 40-45 éves kora után, és hogyan tölti el azt a hátralevő 3-4 évtizedet egyedül.
süti beállítások módosítása