Lesz-e a járványnak hosszabb távú hatása randizás terén?

2020. április 17. - Single Pink Lady

Már egy hónapja elkezdődött, és még senki sem tudja, meddig fog tartani, de az biztos, hogy életünk egyik legmeghatározóbb élménye marad. Globális 9/11, ami előtt és után számoljuk az időt. Mivel nem köthető egyetlen naphoz, sőt, a lényege éppen az, hogy alattomosan vette át az irányítást az életünk felett és szinte semmit nem tehetünk ellene (a maradj otthon nem tett, hanem annak az ellenkezője), még azt sem tudjuk, hogyan fogunk erről az egészről megemlékezni...

jarvanyutoelet_02.jpg

Mikor leszünk képesek arra, hogy anélkül öleljünk meg valakit, hogy ne gondolnánk a távolságtartás szabályára? Mikor fogunk újra kezet fogni? Van olyan virológus, aki odáig megy, hogy azt állítja: a kézfogás szokását is el kéne felejtünk. Nem tudom elképzelni, hogy annyira megváltozzon a gondolkodásunk, hogy a férfiak soha többé ne akarjanak kezet fogni, senkit ne pusziljunk meg a családtagjainkon kívül, és ne érinthessük meg egymást, amikor jólesik. De hogy ez egyáltalán felmerül valakiben, az elég ijesztő.

Ahogy azonban eddig randiztunk az utóbbi 20 évben a világ fejlettebb felén, az lehet, hogy gyökeresen megváltozik. Vagy legalábbis bizonyos aspektusaiban más lesz. Nagyon nehéz lesz újra megbízni egymásban annyira, hogy a legelemibb érintéseket is lehetővé tegyük első, második vagy harmadik randin. Az online randizás eddig is lehetővé tette a távolságtartást és azt, hogy anélkül legyenek kalandjaink, hogy valaha találkoztunk volna, de azért aki akart találkozni, az ezt minden további nélkül megtehette.

Mi lesz az egy éjszakás kalandokkal, a szexre kihegyezett ismerkedésekkel egy olyan világban, amelyben az emberekbe beleivódott, hogy még beszélgetni is veszélyes? Vajon abban a pillanatban, hogy megkaptuk a védőoltást (sokak szerint csak akkor lesz vége ennek az őrületnek, ha ez bekövetkezik), újra olyan fesztelenül tudunk egymással flörtölni, olyan könnyedén belesodródunk kalandokba, mint 2019-ig? Vagy mostantól pár évig sokkal óvatosabbak leszünk, és állandóan attól fogunk tartani, hogy kezdődik az egész elölről?

jarvanyutoelet_01.jpg

Milliók szexuális élete szűnt meg egy csapásra, vagy alakult át szimpla maszturbálássá... Már, ha az emberek tényleg betartják az ajánlásokat, amiben azért messze nem vagyok biztos. Mert könnyű azt mondani, hogy határozatlan időre mondj le a szerelmedről, a nemi életedről, a barátaidról, de még a legdurvább fenyegetések se tudták soha elriasztani az embereket attól, hogy ragaszkodjanak legősibb ösztöneikhez.

Nem csak szimplán a szexről van itt szó: az emberi érintés elemi szükségletünk, és aki most egyedül van, az ezt teljes mértékben hiányolhatja. Lehet, hogy New York-ban azért ürültek ki az állatmenhelyek, mert legalább egy kutya vagy macska fizikai közelségére szükségük van azoknak, akik más közelséghez nem juthatnak.

Nem tudjuk, kire milyen hosszú távú hatással lesz ez az egész időszak, de komolyan felmerül a kérdés, hogy mostantól még nagyobb lesz-e a távolság az emberek között, vagy éppenséggel jobban fogjuk értékelni azokat az érintéseket, amelyeket most nélkülöznünk kell.

Tobzódunk-e hosszú elfojtás után a szexuális élvezetekben, és be akarjuk-e majd pótolni a kihagyott hónapokat, vagy marad bennünk az óvatosság? Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik éppen most kezdenék szexuális életüket? Hogyan alakítja ez az élmény az ő érintésekhez, távolságtartáshoz való viszonyukat? Ti hogy gondoljátok?

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr8615618794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gombos Tibor 2020.04.17. 13:59:49

Remek írás, magam is sokat agyalok ezeken a dolgokon. Nem akarok változtatni, az nem lenne èlet. Jó semmikèpp sem. Bízom a legjobbakban.

Reactor 2020.04.18. 14:41:40

A párkapcsolatok és a szerelem semmi mást nem hoz, mint bajt és szenvedést. Nagy szolgálatot tesz a vírus, ha tényleg sikerülne felszámolnia mind a kettőt.

_Amatőr_ 2020.04.19. 18:39:15

Szerintem túl van lihegve a dolog. Nekem az elmúlt egy hónapban volt randim és meg sem fordult a fejünkben, hogy a koronavírus miatt ne akarnánk "közelebbről" megismerni egymást...

_Amatőr_ 2020.04.23. 17:03:43

Nos, mint tudjuk Szub nem éppen a monogámia mintaképe.
Fogalmam sincs, miből gondolod, hogy vele ismerkednék, és köszönöm a jótanácsot meg hogy ismeretlenül is aggódsz értem, de megnyugtatlak: nem vagyunk egymás célcsoportjai.

MsIreneAdler 2020.04.23. 17:34:08

@Reactor: amúgy minden oké? Remélem ez az apokaliptikus hangulatod már tovaszállt :)

Reactor 2020.04.23. 20:10:07

@MsIreneAdler: Persze, minden rendben :) Mindössze a tapasztalatok (enyém és máséi is) mutatják, hogy a párkapcsolatok döntő többsége csak veszteséget termel. Hosszútávon meg aztán főleg. A sikerre pedig elképesztően kicsi az esély, legalábbis egy átlagpasas számára, pláne amikor minden nőre vagy 10 férfi jut.

Nem tudom, Szubot ám mi lelte, pár éve még egészen normális volt, csomó értelmes témáról el tudtunk diskurálni, még ha nem is értettünk egyet (én pl. imádtam a kézzel festett biszbaszokat a Kinder-tojásból, ő kimondottan utálta), az elmúlt pár hónapban gurult el a gyógyszere. Aligha hiszem ezek után, hogy ő bárkinek is célcsoportja lenne - de úgyis látni fogjuk, mert nem bírja ki, hogy ne írjon csasztuskákat az aktuális paliról, aki bepróbálkozott nála, de ő jóóóóóól nem feküdt le vele, muhahaha (a.k.a.: a pasi jobban megismerte őt, és azonnal hátraarcot csinált, csak ő ugye szereti szépíteni a dolgokat egy kicsit). Gondolom az is kiverte nála a biztosítékot, hogy szidni merészeltem az imádott kormányát, hozzáteszem, jogosan.
A járvány megállítása Fidesz-módra:
1: Rémítsük halálra a komplett lakosságot, hogy jáj, jön a korona vájrösz, és mindmeghalunk, éljen mindenki Robinson Crusoe módjára, bírságoljuk szarrá aki kimozdul, és tegyünk tönkre jó sok vállalkozást is.
2: ???
3: PROFIT!!!!

És hát ez nagyon nem tetszett neki...

Lorrh 2020.04.23. 21:54:12

@Reactor: felhívnám a figyelmedet, hogy a teljes világ ugyanezt az idióta forgatókönyvet csinálja. Indiában, nepálban, tibetben zéró koronavirusos van és azért a nép megszivatására jól bezártak mindent. A kanári szigetekről nem is beszélve, ahol szintén zéró virus beteg van, ki-beutazás nincs és az ott élők már lázadoznak, mert nem értik miért is ne mehetnének az utcára. de sorolhatnám a példákat az egész világról.
Szóval akár tetszik akár nem, ez globális idiotizmus, nem orbán specifikus.

MsIreneAdler 2020.04.23. 21:59:42

@Reactor: na akkor örülök. Aggódtam, hogy történt valami extra szar dolog veled, amiért ez a "mindmeghalunk" hangulatod lett. Jut 10 férfi? És ezt csak most mondod? :D;)
Szerintem a politikai hovatartozása a legkisebb gondja Szubnak. Majd csak megtalálja ő is a célcsoportját, hiszen állítása szerint sorban állnak érte a pasik. Csak válogatnia kell, mint tyúkocskának a kendermagban :)

Reactor 2020.04.23. 22:10:46

@Lorrh: Tudok róla, igen. Az "egy bolond százat csinál" esete, idevágó tanmese Chicken Licken története. A Viktátor annyiban viszont sáros, hogy gátlástalanul átvette ugyanezt. Tett mellé egy rakás bugyuta és hatástalan látszatintézkedést, és most tetszeleghet a magyarság megmentője szerepében. Orbán-man to the rescue!!!

@MsIreneAdler: Óóó, társkeresőn nemhogy 10, de sok helyütt 200 (!!!!) férfi is jut egy nőre! Azt hittem, tudod... :)
Szub meg keresgéljen csak szorgalmasan, fiatalabb és kapósabb már ő se lesz. Ha egyedül marad, majd rájön, hogy egyik férfin se sikerült bosszút állnia, saját magán viszont annál inkább.

MsIreneAdler 2020.04.23. 23:14:15

@Reactor: na igen, de a pasikban is érdemesebb inkább a minőségre, mint a mennyiségre menni :)
Ez egy nagyon bölcs és hasznos tanács lehetne neki, ha hallgatna ő bárkire is.

Lorrh 2020.04.24. 16:27:41

@MsIreneAdler: nincs választási pozícióban. Csak ezt hirdeti önbizalomerősítésként. De nem ez a valóság.
süti beállítások módosítása