Szinglik és járvány?

2020. március 12. - Single Pink Lady

Most már akkor se tudjuk kikerülni a témát, ha kifejezetten akarjuk, ez folyik a csapból is. (Mossatok kezet!) Készülünk az önkéntes vagy kevésbé önkéntes karanténra. A munkahelyek egy része már dolgozik azokon az alternatív megoldásokon, amelyeknek köszönhetően már távmunkában lehet elvégezni a sürgős feladatokat. Na persze az építkezéseket biztos nem teszik át a Minecraftra, és takarítani se egy alkalmazás segítségével fognak, de aki az irodában gép előtt ül, az ülhet akár az otthoni gépe előtt is.

szinglijarvany01.jpg

És ha már erősen javallott otthon maradni, akkor ugye nagyon nem mindegy, hogy van-e otthon másvalaki is. A klasszikus szinglinél nincs: ő egyedül él egy kisebb vagy nagyobb lakásban, mostantól akkor igazán járkálhat egész nap pizsiben. Ha nem az a fajta, aki erős önfegyelemmel rendelkezik, akkor valószínűleg naphosszat a híreket fogja figyelni, vagy éppenséggel megnézi az összes sorozatot, amire eddig nem volt ideje.

Kérdés, mi lesz a randikkal, ha mindenképp kerülnünk kell a tömegrendezvényeket, akkor inkább maradjunk az online ismerkedésnél és flörtöknél. Végre elmélyedhetünk a levelezésben. Otthon nem is ellenőrzi senki, mennyi időt töltünk a magánéletünk szervezésével.

Aztán vannak szinglik, akik más hasonszőrűekkel osztoznak egy lakáson. És most össze lesznek zárva. Na jó, nem vizionálom mindjárt, hogy 24 órában, de a megszokottnál több időt töltenek majd együtt. Lehet, hogy ezáltal jobban megismerik egymást vagy még inkább egymás idegeire mennek. Veszekedhetnek azon, hogy ki kit hívhat meg a közös lakásba, veszélyes-e haverokkal lógni, és így tovább.

Az igazi feketeleves azokra vár, akik elváltak és egyedül nevelik a gyerekeiket – ha bezárnak az intézmények, akkor nagyon nem lesz egyszerű megoldani a felügyeletet. Ha otthonról tudunk dolgozni, akkor se lesz könnyebb, mert a gyerek már csak olyan, hogy nem érdekli, ha a szülőnek dolgoznia kell. És most ki van zárva, hogy lefárasszuk őket egy játszóházban. Maximum biciklizni, focizni mehetünk velük, se pláza, se mozi nem ajánlott. Még jó, hogy egyre szebb az idő.

szinglijarvany02.jpg

Azoknak az elvált szülőknek se könnyű persze, akik viszont az utazási tilalom vagy ellenjavallat miatt nem láthatják a gyerekeiket. Például, mert Olaszországban vagy más, erősen fertőzött államban élnek vagy ők, vagy a gyerekek. Még jó, hogy online lehet tartani a kapcsolatot.

Ne feledkezzünk meg azokról sem, akik már idősebbek és az igazán veszélyeztetett korosztályba tartoznak, így élnek magányosan. Nekik ugye azt javasolják, hogy ne menjenek sehová, várják ki a járvány végét. Kevésbé tájékozottak talán, mint a fiatalabbak, és nem állnak a rendelkezésükre olyan eszközök, amelyekkel például a bevásárlást megoldhatnák online, ami azért nagy mértékben könnyítene a helyzetükön. Ilyenkor sokat segít, ha egy fiatalabb rokon vagy barát meglátogatja őket, felajánlja a segítségét – persze csak akkor, ha ő maga nem beteg és még csak nem is járt betegek között.

Mindenesetre lehet, hogy sokan jobban rá fognak érni az elkövetkezendő hetekben, például nem közlekednek majd annyit, nem járnak szórakozóhelyekre és a munka is kevesebb lesz bizonyos szektorokban... Ha nem éppen az egészségügyben dolgoznak, erre van esély. Lassuljunk le egy kicsit és ha lehet, hozzuk ki a helyzetből a legjobbat. Meg persze mossunk kezet!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr3315514936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2020.03.13. 02:02:05

Jájjj segítCSég! Jön a korona vájrösz! MindmeKhalunk! Pánik! Fusson mindenki szerte-szana!

steery 2020.03.13. 17:57:25

A cikkben nem sok szó esik arról, hogyan randizzon egy szingli járvány idején? Erről szeretnék többet olvasni. Tippeket kérek a járványbiztos randizáshoz.

a nagy hohohorgász 2020.03.13. 18:37:04

@steery: mondj el két rohadt Orbánt az megment mindentől te szerencsétlen paraszt.

a nagy hohohorgász 2020.03.13. 19:08:04

@steery: ja és a tutit is megmondom. Verd ki, de attól még mindig hülye vagy.

Nancsibacsi 2020.03.13. 19:15:20

@steery: Minek randiznál? Megismered - amilyen balf.sz vagy, meghal, aztán sírhatsz utána. Ülj szépen a s.ggeden a végéig.

Gábriel G. Miértez? 2020.03.13. 20:49:11

És persze ne feledkezzünk meg azokról sem, akik szeretőt tartanának:
koronavirus.blog.hu
:))

a nagy hohohorgász 2020.03.13. 21:19:28

@steery: miért nem kérdezed meg az ellenzéket?

a nagy hohohorgász 2020.03.13. 21:20:34

@a nagy hohohorgász: azok mindenre tudjak a választ. Rohadt Orbán hahaha

Reactor 2020.03.14. 00:26:47

@steery: Szkafanderben természetesen!!! De minimum HAZMAT ruha :DDDDDDD
süti beállítások módosítása