Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Jó-e valamire egy barátság extrákkal?

2020. február 27. - Single Pink Lady

Sok szingli életében van olyan barát, akivel időnként lefekszik. Főleg két párkapcsolat között jön jól, ha az ember nem kényszerül hosszadalmas éhezésre, és teljesen random szexpartnert se kénytelen keresni. Mégiscsak jobb az, akiről már tudjuk, hogy kicsoda, nem fog átverni, biztos nincs nemi betegsége és nem a trófeagyűjtésre hajt. Plusz kedves ember, beszélgetni is lehet vele.

baratsag_extrakkal01.jpg

Az elmaradhatatlan dráma faktor

Nagy szerencse, ha akad ilyen barát az életünkben. Persze nem biztos, hogy a szex kiemelkedő, mert esélyes, hogy ha az lenne, akkor inkább tényleg össze is jönnénk. De az ilyen partner lehet olyan exünk is, akivel már nincs meg az a szikra, mint egykor, de tökéletesen ismerjük egymást, és akivel kapcsolatban pontosan tudjuk, mire számíthatunk.

A filmekben persze a barátság extrákkal csak arra szolgál, hogy két szinglit egy kicsit szokatlanabb, kevésbé hagyományos módon hozzon össze, mert egy romkom csakis úgy végződhet, hogy a barátok rájönnek: igazából szerelmesek egymásba, és csak önvédelemből játszották meg a közömböst.

Tipikusan akkor ébrednek rá, hogy szerelmesek, mikor az egyikük újra elkezd randizni, összejön valaki mással, és úgymond komoly kapcsolatot építgetne. Az addig laza szexszel dúsított barátságról kiderül, hogy nem mentes se a féltékenységtől, se egyéb heves érzelmektől.

Ilyen persze a valóságban is létezik: egy látszólag békés, laza szexkapcsolat könnyen drámázásba torkollhat, hogy az egyik fél mást gondolt és mást kommunikált. Máris jön a sértődés, a haragszom rád, és annyi az egész barátságnak. Ilyenkor mindkét fél becsapva érzi magát.

baratsag_extrakkal02.jpg

Mégis kinek való ez a laza kapcsolat?

Sokan valószínűleg ezért nem akarnak szexelni ellenkező nemű barátaikkal. Még akkor sem, ha vonzódnak hozzájuk. A szex mindent kapcsolatot komplikáltabbá tesz. Már a virtuális szex is: ha egy barátunkkal elkezdünk intenzívebben csetelni, találkozgatni, gyakran tereljük intim témákra a szót, akkor hamar létrejön az a fajta függés, ami után mindenféle eltávolodást árulásnak érzünk.

A barátság extrákkal inkább azokkal jó, akiknél az egésznek nincs tétje. Talán exekkel van a legtöbb értelme, mert velük kapcsolatban sokkal kevésbé merül fel bennünk, hogy mi lenne, ha komolyabbra fordulna a viszonyunk. Hiszen már tudjuk, mi lett, és túlestünk rajta. Nem maradtak titkok, a közös múlt azonban jó esetben kellemes alapot ad az élvezeteknek. Ez nyilván nem vonatkozik a sértődésekkel, nehezteléssel teli, feldolgozatlan kapcsolatokra, csakis azokra, amelyek békében, közös megegyezéssel értek véget.

Az sem mindegy, hány évesen vágunk bele az ilyesmibe. Ha még családalapítás előtt állunk, és ezerrel dolgozik bennünk, hogy meg kell találnunk azt, akivel ha nem is egy egész életet, de hosszú éveket szándékozunk leélni, akkor valószínűleg sokkal nehezebb kezelni egy ilyen helyzetet, mint mikor mondjuk válás után keresünk vigaszt és jó baráti beszélgetéseket. Érettebb korban a barátságaink is más jellegűek, no meg – nem elhanyagolható tényező –, addigra több exet is összegyűjthettünk már, aki szóba jöhet.

Van, aki párkapcsolata mellett is találkozgat az extrás barátjával, főleg, ha a kapcsolata egyébként nyitott, és ez a partnere számára is rendben van. (Nyilván bőven akadnak olyanok is, akik titokban csinálják.) A hagyományos kapcsolatok hívei óvnak azoktól az emberektől, akik jóban vannak az exeikkel, mert biztos hűtlenek: szerintem nincs kiválóbb mérőfoka egy ember jellemének, mint az, hogy képes-e barátságban maradni az exeivel. Akik ezt a bűvészmutatványt meg tudják valósítani, általában tényleg nem monogámok, viszont remek partnerek. Bennük általában meg lehet bízni, és mivel nem is játsszák el, hogy csak az aktuális kedvesük érdekli őket, kevésbé fogunk csalódni bennük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr5515493788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2020.02.27. 19:10:17

Persze h jo. Kolcsonos megegyezes alapjan miért ne, okosan kell csinalni.

mimozka 2020.02.27. 20:46:32

Férfi és nő között nincs barátság! Az egyik fél bizonyos idő után többet akar. A szó szoros értelemben elb@sszak. Ha normális párkapcsolatban élnek tönkreteszi a kapcsolatot az ellenkező nemű "barát".

Reactor 2020.02.27. 21:53:04

Nekem volt már ilyen kapcsolatom többször is, és működött. Volt egy győri, egy dunakeszi, és egy helybéli lány. A győrit csúnyán becsapta a palija, és bosszút akart állni, a dunakeszivel a Red Alert 2 hozott össze minket - "Kirov reporting..." - a helybéli lányt pedig szintén átkúrta boldog-boldogtalan, úgyhogy esze ágába se volt romantikus kapcsolatot keresni. Tehát működtek, igaz, nem a végtelenségig, deeeeeeeeeee beváltak.

Kocsobur Ekese 2020.02.28. 19:00:49

Én éppen mostanában tértem vissza hasonló laza konstrukcióban a 20 év óta ex-nejemhez.Ebbol már mindketten csakis a jót akarjuk,ahogy és amíg egyáltalán lehetséges.
süti beállítások módosítása