Engedni az elvárásainkból? Soha! Vagy mégis?

2020. február 13. - Single Pink Lady

Elvárásai mindenkinek vannak. Még akkor is, ha tagadja őket. Azok a bizonyos faék egyszerűségű pasik is egész lista elvárással rendelkeznek, csak éppen nem fogalmazzák meg őket. Maximum akkor, ha valami hibádzik. A nők meg hajlamosak előre átgondolni, hogy milyen elvárások mentén választanak partnert.

vonzo_02.jpg

Épp ezért olyan gyakoriak azok a szexista viccek, amelyekből az derül ki, hogy a férfiak listáján két dolog van (szex és kaja – esetleg a sör), a nőkén meg minimum ötven. Tehát a férfiaknak szinte minden nő megfelelne, aki hajlandó lefeküdni velük és enni ad nekik, míg a nők válogatósak. Blablabla.

Aztán azért kiderül, hogy nem MINDEN nő felelne meg, csak a csinosabbja. De ha valaki csinos, akkor már jöhet is. Mert egyéb elvárás nincs. Majd kiderül, hogy a csinosak válogatósak. Mivel megtehetik. Meg kiderül, hogy a buta nőkkel sok a baj, hiába csinosak. Sőt, a rosszindulatú nőből házisárkány lesz, akármilyen csinos is volt eredetileg. És így tovább...

Ha a viccek világától kissé eltávolodunk, akkor azért már tisztul a kép: kiderül, hogy vannak karaktervonások, amelyek mindkét nembéli embereknek fontosak. A tudósok hosszas kérdőívek összeállítása és kitöltetése révén eljutottak arra a megállapításra, hogy az elvárások legfontosabb csoportját a következő tulajdonságok alkotják: intelligencia, humorérzék, becsületesség (megbízhatóság), kedvesség, vonzó külső.

Elviekben mindenki szeretne okos, vidám, viccelődős, őszinte, kenyérre kenhető és persze csinos partnert. Még attól függetlenül is, hogy rá jellemzőek-e ezek a tulajdonságok. Illetve a férfiak nagy része inkább tart az okos nőktől. Az őszinteség kétélű fegyver, mert aki mindent kimond, az a kellemetlen dolgoknál sem fog megállni, tehát könnyen lehet, hogy rohadtul tapintatlannak fog tűnni. A kenyérre kenhetőről meg kiderülhet, hogy csak konfliktuskerülő, és fát lehet hasogatni a hátán. Ami nem feltétlenül annyira jó...

És akkor még a vonzó külsőről nem is beszéltünk. Merthogy a való életben ez az első, ami arra készteti a lehetséges partnereket, hogy közeledjenek, és az online térben is döntő, ha csupán fotók alapján válogatunk.

vonzo_01.jpg

De mi a baj a vonzó külsővel?

Az ég világon semmi... Nagyszerű dolog, ha valaki szép/jóképű. Igen ám, de az emberek egy része nem veszi figyelembe a saját külsejét, mikor partnert keres. Online térben könnyebben mérhető ez a jelenség: sokan hajlamosak vonzóbb partnereknél kezdeményezni, mint amilyen vonzóak ők maguk. Pedig nyilvánvaló, hogy a náluk kevésbé vonzó jelölteknél sokkal nagyobb lenne az esélyük a sikerre. Ha valaki nem ébred rá arra, hogy nem abban a ligában próbál játszani, amelybe ő maga beletartozik, akkor csak frusztráció fogja érni. És így csökken az önbecsülése, majd belekerül egy lefelé tartó spirálba, amelynek az alsóbb régióiban a másik nem utálata lesz az általános.

Pedig az elvárásainkból leginkább a külső területén érdemes engedni. Egyrészt, mert viszonylag kevés igazán szép ember van, másrészt, mert a külső a legkevésbé maradandó az összes tulajdonság közül. Harmadrészt, mert akit első látásra nem találunk esetleg nagyon vonzónak, ahhoz később még simán vonzódhatunk, ha megismerjük. De esélyt kell adnunk neki.

Még mindig jobb a külsőről alkotott elképzeléseinket elengedni, mint az egyebeket. Csak azért, hogy csinos partnerünk legyen, viseljük el, hogy bunkó, gonosz, buta, hazudozó, erőszakos, akarnok, és így tovább? Durván hangzik ez a felsorolás, pedig hány olyan férfit láttam már, aki elvett egy bombázót, aztán szenvedett negyven évig a házsártossága miatt... Nem, mintha ez fordítva nem történne meg, bár a nők inkább az erőszakos, öntörvényű (határozottnak és férfiasnak gondolt) taplók miatt szoktak leadni az elvárásaikból.

Ahhoz, hogy reálisak legyenek az elvárásaink, önmagunkat is reálisan kell látnunk. Tehát először saját magunkról kell kiderítenünk, kik vagyunk, csak aztán érdemes listát írni arról, hogy kire vágyunk. Ráadásul a tudósok azt is megfigyelték, hogy az előzetesen megállapított preferenciáknak nem sok közük volt ahhoz, hogy egy valódi randin milyen tulajdonságegyüttes vonzotta az embereket. Ha valaki zsigerből tetszik, akkor megpróbálunk érveket találni arra, hogy vajon miért tetszik, és szépen szőnyeg alá söpörjük azokat az elveket, amelyeket mi magunk fogalmaztunk meg. Ha például előzőleg kijelentettük, hogy dohányos partner szóba sem jöhet, de a valóságban pont az a férfi/nő vonz leginkább, aki két órát se bír ki cigi nélkül, nagy valószínűséggel megvonjuk a vállunk, sőt, még azt is észrevehetjük, hogy mennyire szexi, ahogy fújja a füstöt...

Másrészről viszont túl sokat engedni az elvárásainkból hiba. Főleg, ha lényegi dolgokban engedünk. Ha fontos az intelligencia és a humorérzék, de olyan ember mellett kötünk ki, aki inkább csak átlagos és nem tud nevetni a vicceinken, akkor nem leszünk vele boldogok... Sőt, úgy fogjuk érezni, hogy értéktelenek vagyunk, mert csak ilyen partner jutott nekünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr1315472390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiritmonger 2020.02.14. 01:18:34

A cikkben van némi igazság. Azonban jelenleg a nyugati civilizációban ott tartunk, hogy a sikeres párválasztáshoz két dolog kell csak, a külső és a pénz. Lehet ezen vitatkozni, hogy ez mennyire igazságos - nem az - , de ez van, ezt kell szeretni.
A szépségnek nincs hátránya ebben a kultúrkörben. Akit Afrodité a fogamzás közben homlokon csókol, annak gyakorlatilag meg van oldva az élete anélkül, hogy bármit tenne érte.
A párválasztás során az intelligencia, a kedvesség, a humiorérzék, a megbízhatóság, a becsületesség lófaszt sem ér, ha az ember fia nem néz ki jól. Illetve, vannak csodák, velem is előfordultak már, de nagyon kicsi az esély, és olyan külső körülmények függvénye ez, ami a külsőt ignorálja, amiknek a megjelenése hihetetlenül ritka.

Amit írsz az esélyadásról, az szépen hangzik, de nem igaz. Mert a nők nem adnak esélyt azoknak, akik számukra nem elég vonzóak előszörre. Ha adnának, akkor nem azt látná/hallaná mindenfelé az ember, hogy xy némbert bántalmazták/otthagyták/megcsalták/kisemmizték. A zerencsétlen némberrel csúnyán elbánó fasz mindig a nő hibájából került kiválasztásra, hiszen kislány koruktól az a program megy a nők felé, hogy jóképű legyen a férjed, meg gazdag. Aztán, ha lefő a kávé, és csak a zacc marad, akkor meg ott állnak és saját maguk hibáztatása helyett a helyzetet hibáztatják, noha ott baszták el, amikor a normális férfiak helyett jóképűjózsit meg vagányvilit választották.

A férfiaknak semmi baja az okos nőkkel. Az okoskodó nőkkel van problémánk, ezért kerüljük őket, mert nem éri meg velük kapcsolatban lenni. Az emancipunci, femináci, coelhoi bölcsességekkel felvértezett, típusfüggő hisztérikákból egészséges férfi nem kér.
Sőt, a férfiak az okos nőket szeretik. Ahogy a vicc is mondja, nekem okos és szép nő kell, szép azért legyen, hogy tetsszen nekem, okos meg azért, hogy én is tetsszek neki.

Az elvárásokról írt soraidért gratula, az egész reális.

Billy Hill 2020.02.14. 11:10:38

Ha a legtöbb nő "okosabb" férfit szeretne, a legtöbb férfi pedig "butább" nőt, akkor elvileg van egy csomó win-win eset. Aki rosszul jár, az a nagyon okos nők és a nagyon buta férfiak, ott már nincs feljebb meg lejjebb. :-)

Berke 2020.02.14. 11:46:17

@Spiritmonger: Nagyon egysíkú a gondolatmeneted, totál általánosítás az egész. Nem tudod honnan veszed, hogy a nőknek az a program megy, hogy jóképű meg gazdag férfi kell, és hogy csak a külső és a pénz számít, meg hogy a nők egy kevésbé vonzó férfival már szóba sem állnak. Ez max a felszínes emberekre igaz, akiket pl. a Feleségek Luxuskivitelben látunk, és akiknek kb. csak ennyből áll az élet. Te csak ilyen nőket ismersz, vagy szerinted minden nő ilyen? Egyébként meg egy férfi szóba áll egy kevésbé szép, és tegyük fel molettebb nővel? Sokszor még azok a pasik sem, akik mondjuk nem kifejezetten jóképűek, és nem jó testalkatúak, ők sem mindig a saját kategóriájukban keresnek, de erről a cikkben is szó van. Hosszú távon igenis fontos értékek a felsoroltak, és az hogy kinek milyen pasi jön be, hát nem mindenki Brad Pittre vágyik, ez ízlés kérdése.

Ugyanakkor az átlag embernek is számít a párja külseje és az anyagi háttere is szerintem, hogy ha lehet, akkor hasonló értékeket vigyenek bele a kapcsolatba. Nem mindenki vágyik luxusra, nem minden nő golddigger, és nem minden faszi akar üresfejű topmodell nőt. Nem egy olyan sztorit ismerek, amiben a nő vékony, csinos, szép, okos, jó munkája van, jól is keres vele, aztán a férje meg egy kövérebb, kevésbé szép, kevésbé jó munkahellyel rendelkező nő miatt hagyja el. Szóval ezt nem lehet ilyen feketén-fehéren látni, ahogy te teszed.

A bántalmazásról alkotott gondolatmeneteddel sem tudok egyetérteni. Egyrészt az állításoddal azt feltételezed, hogy minden jóképű férfi pszichopata állat, aki bántalmazza a párját. És kiegészítve, ezek szerint a csúnya férfiak meg mindig vajszívű, kedves emberek, akik a párjukat oltalmazzák és védik? Épp ez a lényeg az egész vonzósági témával, hogy lehet egy pasi jóképű, ha mellette egy seggfej, akkor lehet akármennyi pénze, és akármennyire jóképű, mentálisan egészséges nő nem fog vele együtt maradni. És akkor itt térnék vissza a bántalmazásra, amiről szerintem oldalakat lehetne írni, de azok a nők, akik belemennek egy ilyen bántalmazó kapcsolatba (legyen az a férfi csúnya, vagy jóképű) általában otthonról hozzák ezt a mintát, és nem az minta van beléjük programozva, hogy "az a lényeg, hogy jóképű és gazdag legyen a férjed". A szüleinél látott mintákat követi, még ha fel is fogja tudatosan, hogy nem jó neki, ami vele történik, ha azt látta, hogy az anyját fizikailag, vagy verbálisan bántja az apja, akkor ő is tudat alatt ilyen partnert fog választani. (Nem is beszélve arról, ha esetleg ő is belekerült a bántalmazásba.) Talán olvass kicsit utána a pszichológiai háttérnek, ha már a bántalmazást összekevered a felszínes választással.

A másik gondolatmeneted is fals szerintem. Annyit elismerek, hogy az okoskodó nő, akit leírsz létezik, és nem helyes elmenni az ilyenfajta idegesítő szélsőségekbe. Ugyanakkor megvan ennek a férfiverziója is, mert az okoskodó férfi pont ennyire irritáló. Szóval "a férfiaknak semmi baja az okos nőkkel" meg csak addig igaz, amíg nem kerülnek közelebbi kapcsolatba. Itt egy tanulmány erről: journals.sagepub.com/doi/10.1177/0146167215599749#

A lényege, hogy a férfiaknak addig tetszik egy okos nő, amíg nem csökken köztük a pszichológiai távolság, mert amint közelebb kerülnek egymáshoz a férfi már kevésbé tartja vonzónak azt a nőt, aki ugyanolyan okos, vagy okosabb nála. Szóval lehet, hogy szimpatizálni fog az okos nővel az átlag férfi, de hogy nem akar vele hosszú távon kapcsolatot az is biztos.
Ez alól lehet kivétel egyrészt, ha két egyformán intelligens ember találkozik össze, és a férfi nem érzi fenyegetve magát a párja intelligenciájától. Illetve van egy konkrét fogalom is erre, ez a szapioszexualitás, amikor az intellektuson alapul az elsődleges vonzalom kialakulása és nem a külsőn.

Andy73 2020.02.14. 17:06:26

Ne haragudj, de ez az eszmefuttatás amolyan okoskodásnak tűnik. Vagy van vonzalom két ember között, vagy nincs. A vonzalomban pedig a külső elég fontos szerepet játszik, de csak egy dolog. Először a külsejét látod valakinek, ahhoz vonzódsz, de utána, ha sikerül vele megismerkedni, akkor már az egyéb tulajdonságait is megismerheted. És nagyon könnyen előfordulhat, hogy első pillantásra vonzó valaki, de amint megszólal, már nem. Jó esetben viszont erősödhet a vonzalom, főleg kölcsönös szimpátia esetén. Vagyis a külsőt nem lehet megkerülni, de az csak az első lépés.

"Még mindig jobb a külsőről alkotott elképzeléseinket elengedni, mint az egyebeket. Csak azért, hogy csinos partnerünk legyen, viseljük el, hogy bunkó, gonosz, buta, hazudozó, erőszakos, akarnok, és így tovább?"
Nem, ne viseljük el, lásd fenn.

"Durván hangzik ez a felsorolás, pedig hány olyan férfit láttam már, aki elvett egy bombázót, aztán szenvedett negyven évig a házsártossága miatt..."
Hát, azért ez már a férfi baja, ha annyira belezúgott a nő külsejébe. Ma már általában nem házasodnak össze rögtön az emberek, az pedig elég hamar kiderül, ha egy nő házsártos - de az is, ha egy férfi bunkó.

"Pedig az elvárásainkból leginkább a külső területén érdemes engedni. Egyrészt, mert viszonylag kevés igazán szép ember van, másrészt, mert a külső a legkevésbé maradandó az összes tulajdonság közül."
Ezzel vitatkoznék. Egyrészt szerintem elég sok szép nő van Magyarországon, és többnyire a férfiak sem csúnyák. Másrészt aki fiatalon szép, az később is az maradhat, legalábbis a korához képest, ha nem hanyagolja el magát. A szépség pedig inkább a nőknél fontos, ha vonzóak akarnak lenni, a férfiaknál ugyebár van az a mondás, hogy csak az ördögnél legyen egy fokkal szebb. És inkább az összbenyomás és az igényesség a fontos: a szép arc, jóképűség csak egy dolog, de ha valaki átlagos szépséggel, arccal van megáldva, viszont sportos, jó alakú, továbbá az öltözetében is igényes, ápolt, akkor máris vonzó lehet, és szépnek láthatjuk.

Nancsibacsi 2020.02.15. 20:24:11

"Tehát a férfiaknak szinte minden nő megfelelne, aki hajlandó lefeküdni velük és enni ad nekik, míg a nők válogatósak."
Ez részben igaz, mert ha arról van szó, hogy egy nővel lefeküdjünk, akkor tényleg nagyon alacsonyan van a léc. A léc akkor kerül - a legtöbb nő számára - megugorhatatlanul magasra, amikor a férfi gyereket szeretne. Na, azt nem bármelyik nőtől szeretne, hanem ezen a ponton már a pasik is válogatósak.
Ezzel szemben a nők MINDIG olyan válogatósak, mintha azt néznék, hogy az adott pasi lesz-e a gyerekeik apja.
Szóval míg egy átlagos első randinál a férfi úgy néz a nőre, hogy van-e annyira undorító, hogy ne álljon fel rá (és ha nem, akkor megfelelt), addig egy nő úgy néz a pasira, hogy vajon tökéletes férj és apa lesz-e belőle (és ha nem, akkor megbukott). Ezért van az, hogy a férfiak folyamatosan hazudnak a nőknek, hülyítik őket, és az őszinteség nyoma se felfedezhető egy friss kapcsolatban. Ha igazat mondanának, akkor a férfiak 99 százaléka sose látna p.ncit születése után.

Reactor 2020.02.17. 04:09:05

"Tehát a férfiaknak szinte minden nő megfelelne, aki hajlandó lefeküdni velük és enni ad nekik, míg a nők válogatósak."

Igen, nagyjából ez az igazság. És hogy miért? Mert a férfiak bő 90 százaléka közelében nincs annak a helyzetnek, hogy válogathasson. Sokkal több a férfi, mint a nő, a nagyátlag örül, ha szóbaáll vele egy hasonló kvalitású nő, a kevésbé szerencsések még ennél is rosszabb helyzetben vannak, nekik még a féltonnás triplatokájú Kirov reporting betonpillangók is azt mondják, hogy eztneked. Megtehetik, mert még ők is kapnak havonta egy rakat levelet társkeresőn, simán válogathatnak a saját szintjük felett is.
Az átlagpasasnak három lehetősége van: kilátástalan harc a "jócsajokért", ahol az összes többi férfi is ellene lesz, megalkuszik azzal, aki szóbaáll vele, vagy MGTOW.

Lorrh 2020.02.21. 12:19:13

@Reactor: " Sokkal több a férfi, mint a nő" Hol, életemvirágszála, hol kevesebb a férfi??? Kínában és Indiában igen.
Nálunk Magyarországon meg létszámban kb a nők vannak többen.
"ők is kapnak havonta egy rakat levelet társkeresőn" és az mit számít? Ettől csak az egójuk nő meg, a valóság durván pofáncsapja őket, hogy a valós életben csak lecsúszott fogatlan alkeszoknak kellene. A társkereső levelezés egy nagy lószar. Semmi.
"ilátástalan harc a jócsajokért" - értem, szóval a pasik se tudják belőni a saját szintjüket, ők is a bombatestű fitnessedzőért hajtanak. Hahaha, szánalmas gyökerek.

Reactor 2020.02.21. 14:24:57

@Lorrh: Lapozz fel egyszer egy gazdaságföldrajz-könyvet. 35 éves korig durva férfitöbblet van. 1997-ben még csak 2-3 százalékkal voltak többen a férfiak, mára ez a sokszorosa.
Nőtöbblet is van, igen, a bibi csak az, hogy 60 éves kor felett. Vagyis a többlet öregasszonyokból áll. Pár tucat aberráltat kivéve nem hiszem, hogy a nagyikért annyira odalennének a férfiak.
Ez meg nettó ökörség, hogy "a pasiknak mind topmodell cicimaca kell". De még ha igazad is lenne, mi evvel a gond? A nők is csak a pénzes menőmanókat veszik észre. Ha őnekik szabad válogatni, akkor a férfiaknak is. Elvégre egyenjogúságot akartatok, nemde? Abba bizony ez is beletartozik ám.

Lorrh 2020.02.21. 18:02:16

@Reactor: itt vannak a valós adatok:
www.ksh.hu/interaktiv/korfak/orszag.html

Hol látsz te itt erős férfi többletet? 1-2-3% az eltérés a nemek között a reprodukciós életkorokban., Látod ilyen egyszerű ma már cáfolni a hazugságokat és a szubjektív rémhírterjesztést.

Persze, mindenkinek van joga válogatni is. Az áldozati szerepben pózolás viszont nem áll jól. Se a nőknek, se a férfiaknak. Olyan infantilis viselkedés. A másik nemet hibáztatni en bloc a saját sikertelenségeink miatt. Nem?

Reactor 2020.02.21. 20:57:01

@Lorrh: A Kamu Statisztikai Hivatal statisztikái hiteltelenek, elnagyoltak és pontatlanok. Még akkor is, ha nem nézem, hogy kormányközeli megbízásból dolgozik. Egy nagyátlagból dolgoznak, amit képtelenség személyekre lebontva visszakövetni. Ha pl. az ország egyik felének megy a hasa, a másiknak szorulása van, a káeshá szerint az ország emésztése pont megfelelő ugye...
Akkor most nézd meg a gazdaságföldrajzi grafikont egy tavalyi kiadású atlaszból. Tisztán látszik, hogy 35 éves korig jóval többen vannak a férfiak.

imgur.com/9QddMXd

Ezt mellesleg népszámlálási adatok alapján készítik, úgyhogy egy picit hitelesebb, mint a káeshá kamu statisztikái.
És ez még csak az abszolút férfitöbblet volt, amiről beszéltem. A relatív férfitöbbletről egy betűt nem írtam még.

A nőket mellesleg nem hibáztatná senki, ha nem élnének vissza durván a monopolhelyzetükkel, és nem jóval a saját szintjük felett válogatnának. Joguk van hozzá, persze, csak akkor nem kell csodálkozni nagyokat, ha az ellenérdekelt fél ezt szóvá teszi, pláne amilyen szempontok alapján szortíroznak. Férfiak körében ez messze nincs így; egy átlagpasas örül, ha szökőévente egyszer hozzászól egy átlaglány, dehogy fogja a saját dolgát nehezíteni azzal, hogy szépségkirálynők után kujtorog. Ezzel szemben 10 átlaglányból 8-nak az az ideája, hogy a pasas minimum legyen jóképű és gazdag. Merthogy ez nekik jár.

Lorrh 2020.02.22. 08:43:04

@Reactor: ez egy jó érv a vitapartner hivatalos forrását lehazugozni és hozni egy tendenciózus cikk összefotosoppolt képét ellenpéldának. Ragyogó visszavágás! Le a kalappal!

Amúgy ez a "szegény férfiakat a gonosz kapzsi nők nem engedik a pinájukhoz" - ez már annyira unalmas mantra. Nem kéne újabbat kitalálni? További kellemes hempergést az önsajnálat mocsarában.

Reactor 2020.02.22. 14:33:49

@Lorrh: Igen, mindjárt gondoltam, a gazdaságföldrajzi hivatalos adatok fotósoppolt hamisítványok, de te majd jól nem dőlsz be...nos, én meg a Kamu Statisztikai Hivatal hülyeségeinek nem dőlök be, úgyhogy kvittek vagyunk.
Az mellesleg nem egy "tendenciózus cikk" képe, hanem a Nemzeti Tankönyvkiadó által kiadott hivatalos földrajzi atlasz legfrissebb grafikonja. Persze a notórius iskolakerülők nem szokták szeretni az ilyet, pláne ha még ellenük is szól. Helyette keresnek valami hiteltelen, Zsindex-szintű kamu forrást, ami az ő baromságaikat támasztja alá. Nyugodtan vedd csak magadra.

Elhiszem, hogy számodra unalmas ezt hallgatni/olvasni, de amíg a helyzet nem fog változni pozitív irányba, addig kénytelen leszel. A férfiak döntő többségének ugyanis fontos a szex. Ha neked nem, ismerkedj impotens férfiakkal vagy papokkal, plébánosokkal, vagy gyűjtögesd a macskákat.

Lorrh 2020.02.23. 16:38:07

@Reactor: a "zsindex" burkolt zsidózás? Ez adja az érveid szilárd talaját?
Azt hol olvastad, hogy én nő vagyok és férfiakkal akarok ismerkedni?
Persze a valóság úgy szép ha a tudáshiányodat kipótolod a démonaiddal és rögtön rá is vetíted a vitapartneredre.

Reactor 2020.02.23. 17:34:07

@Lorrh: Így igaz, burkolt zsidózás. Tekintve, hogy a Zsindex az ő tulajdonukban van, nem az eszkimókat fogom emlegetni. Az érvemhez semmilyen tekintetben nem kapcsolódik, azért említettem meg, mert a Zsindex konkrétan a legnagyobb hazugsággyár, azon a szennyoldalon az se igaz, amit kérdeznek.
Sehol nem olvastam, hogy nő vagy, vagy hogy férfiakkal ismerkednél, a kommentedből szűrtem le. Máskülönben miért állna érdekedben védeni a védhetetlent?

Lorrh 2020.02.24. 11:06:16

@Reactor: bizony! az index is hazudik, meg a 444 meg a hvg meg az origó meg a magyartv meg a kossuthrádió. Ott nyomják csak igazából az agymosó kormány propagandát. A rákosista győzelmi jelentéseket.
Attól hogy az index hazudik még nem következik, hogy annyira jelentős férfi többlet van, amiért a pasik nem jutnak dugható nőhöz. Elbicsaklott a logikád. A KSH nem indexes befolyás alatt van, hanem pont a kormányoldalé. Teljes agyrém a kommented.

Reactor 2020.02.24. 15:23:09

@Lorrh: Welcome to the real world, Neó. Most jössz rá, hogy nem létezik független újságírás? Eddig valami nagyobb kő alatt éltél, egy szatyorban? Ezt külön el kell neked magyarázni?
Úgy látom, kénytelen leszek...kapaszkodj meg, mert sok új infót fogsz hallani.
Tehát. A mindenféle hírportálok, még a Zsindex-féle legalja selejtoldalak is különféle hatalmasságok, politikai konzorciumok, vagy csak simán politikusok tulajdonában vannak, akik a saját szócsövüknek tekintik, és akként is kezelik. Ez igaz a 444-re is (ami mellesleg a Zsindex kutyakölyke), a 888-ra, az origóra, a HVG-re, és így tovább, és így tovább. Ezeknél ugyanúgy firkászok dolgoznak, mint a papíralapú újságoknál. Fentről kiadják az utasítást, mit írjanak meg, és hogyan, a firkászok pedig teszik a dolgukat: megírják azt, és úgy, ahogy az aktuális politikusnak, konzorciumnak stb. érdeke. Tőlük kapják a pénzt. Ha ellenkeznek, kivágják őket, mint macskát egészségügyi sétára. Ha az aktuális tulajdonos azt adná parancsba a szerkesztői gyülevésznek, hogy írják meg, miszerint vasárnap délután az Érmelléki Kuglófember és Pataky Attila sztepptáncot adnak elő a Móricz Zsigmond körtéren miközben a "The night they drove old Dixie down" című slágert éneklik, és óriási rózsaszín plüsselefántok tehervonatokkal zsonglőrködnek közben, akkor ők ezt fogják megírni.
Tehát igen: a hírportálok döntő többsége össze-vissza hazudozik. Hogy melyik irányba, az más téma, ettől még nem lesz szép a hazugság.
Valóban a jelenlegi témához ennek nem sok köze van, csak gondoltam, tisztába teszem neked a dolgokat.
Nem attól hiteltelen a káeshá-statisztika, mert kormányközeli, hanem mert a káeshá szerint ugyanaz a kategória a huszonéves egyetemista lány, és a hetvenéves öreg mamóca is. A valóságban pedig nem, ugyanis pár tucat aberráltat kivéve senki nem akar a nagymamákkal kezdeni semmit. Azonkívül meg a népszámlálási adatokból íródott grafikonoknak jobban hiszek, ha nem baj. Írtam, hogy van nőtöbblet is, igen, a bibi az, hogy a többlet öregasszonyokból áll. 35 éves korig a férfiak vannak jelentős többségben.

Irbisz 2020.02.26. 15:18:40

@Andy73:

„"Pedig az elvárásainkból leginkább a külső területén érdemes engedni. Egyrészt, mert viszonylag kevés igazán szép ember van, másrészt, mert a külső a legkevésbé maradandó az összes tulajdonság közül."
Ezzel vitatkoznék. Egyrészt szerintem elég sok szép nő van Magyarországon, és többnyire a férfiak sem csúnyák. „

Hááát, nem értek egyet. Vagy az „elég sok”, vagy a „szép” alatt nem azonosat értünk. A csúnya helyett az igénytelent behelyetesítve is más eredményre jutunk.

„ És inkább az összbenyomás és az igényesség a fontos: a szép arc, jóképűség csak egy dolog, de ha valaki átlagos szépséggel, arccal van megáldva, viszont sportos, jó alakú, továbbá az öltözetében is igényes, ápolt, akkor máris vonzó lehet, és szépnek láthatjuk.”
na igen, ez már igaz, szerintem az igényes és ápoltat is szépnek veszed, mert csak igy láthatsz csak elég sok (bármekkora százalékot is jelent) szép embert :)

Irbisz 2020.02.26. 16:08:26

@Reactor:
" Lapozz fel egyszer egy gazdaságföldrajz-könyvet. 35 éves korig durva férfitöbblet van. "
hülyeség a köbön. Netán nem ismered a durva szó jelentését és összekevered az enyhével.
ne a levegőbe beszélj, nesze egy hiteles linket, ennél hitelesebbet kétlem h. találsz: www.populationpyramid.net/hungary/1999/
lehet hohy az értelmezése kicsit bonyi neked, de a tények makacs dolgok - tavaly, 2019-ben a 20-35 éves korosztályban 2,2613% volt a férfitöbblet a teljes lakosságra vetítve, ez sajna csak a csekély különbség kategóriája...

"1997-ben még csak 2-3 százalékkal voltak többen a férfiak, mára ez a sokszorosa."
szar lehet igy beégni, de aki ekkorát orbitáisat hazudik, az megérdemli
1999-ben a különbség (férfitöbblet a teljes lakosságra vetitve a 20-35 éves korosztályban 1,8324% volt, ez 2019-re 2,2613-ra változott (www.populationpyramid.net/hungary/1999/ illetve www.populationpyramid.net/hungary/2019/). Háááát bizony az általad újjból szopott
(behazudott?) számoknak a közelébe nincs :)
egyébként jóember, mivel a 2-3%-nak a sokszorosa minimum 10-15% kellene hogy legyen, ez olyan döbebnetes különbség, hogy ekkora különbség tán még Indiában és Kínában sincs a sok évtizedes szelektív abortusz után se.
Ja, Utánézni dolgoknak 2020-ban nem olyan bonyolult ... Persze ez bizonyos mentális érettséget és gondolkodási képességet, amely láthatólag nem áll rendelkezésedre, megkövetel.

Irbisz 2020.02.26. 16:16:10

@Reactor:
na ezt olvasni is fárasztó volt, de hagyjuk, mindenkinek jogában áll hülyeségeket szajkózni és véleményét előadni :)

de a tények azok bizony tények, www.populationpyramid.net/hungary/2019/ nézgesd a korcsoportos bontásokat, évről-évre beállíthatod, a 20-35 év közötti férfitöbblet Magyarországon mindig csekély.
és gondolkodj el azon, ha ebben a hú de nagy meggyőződéssel előadott témában ekkorát tévedsz, akkor a többi holtbiztos kijelentésed nem áll-e hasonlóan gyenge lábakon :)

Reactor 2020.02.26. 16:45:21

@Irbisz: Aha. Mindjárt gondoltam, hogy addig-addig mazsolázgatsz, amíg nagy nehezen találsz egy olyan oldalt, ami szerint nincs AKKORA férfitöbblet Magyarországon. Ugyanennyi ellenkező állítású oldalt is ki tudtál volna gyűjteni, de nem tetted, nehogymá' rontsa az összképet.
Szabadna tudnom amúgy, a PopulationPyramid honnét, milyen forrásokból szedte az adatait? Csak mert ha a káeshá-statisztikát kérték le és abból dolgoztak, akkor kb. annyira hitelesek, mint amennyire a telihold zöld sajtból van.
Természetesen olyan isten nincs, hogy a népszámlálási adatokon alapuló gazdaságföldrajzi kimutatásnak igaza legyen. Hazudok én, hazudik a Nemzeti Tankönyvkiadó, hazudnak a népszámlálóbiztosok, mindenki hazudik, nektek van igazatok egyedül :D
Valóban igényel bizonyos mentális érettséget és iskolázottságot a népességstatisztikák olvasása és kielemzése, gondolom földrajzórára nem sűrűn jártál be. Ott ugyanis ezt mind-mind tanítják, rosszabb esetben kikaphatod kérdésnek témazárón is. De egyetemeken is rendszeresen felmerülhet olyan szakokon a téma a férfitöbblettel, kezdve a "Bevezetés a társadalomtörténetbe" című előadással elsőéveseknek. Valamilyen oknál fogva egyik tanintézetben se az internetes statisztikákat hozzák fel forrásnak. És bizony szerintük is jelentős férfitöbblet van 35 éves korig.
Na, ezek voltak a tények. Nem azok, amiket önkényesen ténynek állítasz be, és minden mást hazugságnak meg hülyeségnek nevezel. Persze harcolhatsz velük, de a tények makacs dolgok ám.

A relatív férfitöbbletről pedig még egy betűt se írtam. Akárhová megyek, túlsúlyban vannak a férfiak. Legyen az egy autóbusz utazóközönsége, egy koncert, fesztivál helyszín, vagy akár egy diszkó, háromszor-négyszer annyi férfi van, mint nő. A társkeresőkön még ennél is rosszabb a helyzet; nem ritka, hogy 200 (!!!) férfi is jut 1 nőre.
De férfitöbblet, aaaaaaz nincsen ám! Egy inci-finci se!
Furcsa, hogy gondolkodást, mentális képességeket emlegetsz, ezek valahogy mégis elkerülték a figyelmedet. Bizonyára csak véletlenség.

Irbisz 2020.02.26. 19:16:15

jőember, a nemzeti tankönyvkiadó neked hiteles forrás, a szintén ugyanugy befolyásolt ksh meg nem ? :)
szar lehet ilyen állandó osszeeskövéselméletekben hinni, de látom legalább találsz mindig valamilyen külső okot, zsidókat, nőket, akiket saját magad önvizsgálata helyett hibáztatni tudsz.

de jó lenne ha beraknád végre az adataid forrását, nem csak a nagy általánosságokat pufogtatnád, mert idáig mindent csak zsigerből lehazudoztál, de te még az az ujjból szopott érveidre se hoztál hiteles, olvasható adatot.
de egyébként megértem, olyat csak nyomdahibaként fogsz találni, hogy a 97-es 2-3 %-ról mára a sokszorosára (azaz 10-15 vagy még több %-ra) nőtt a 20-35 éves korosztály férfitöbblete.
lehet külföldi forrás is, ne fogv vissza magad. de ne az legyen hogy "bármely gazdaságföldrajzi tankönyv".
mellesleg egy nemzeti tankönyvkiadó által kiadott könyvet azonos forrásértékúnek és megbizhatóságúnak tekinteni a hazai és nemzetközi hivatalos statisztikákkal szemben, nos ez azért elég sok mindent eláril rólad.

Irbisz 2020.02.26. 19:27:28

@Reactor:

"A relatív férfitöbbletről pedig még egy betűt se írtam. Akárhová megyek, túlsúlyban vannak a férfiak."
Szerintem rossz helyen élsz, alighanem kisvárosban, ott lehet ez a helyzet. nagyvárosokban nincs igy.nem túlragozva, oka a nők nagyobb mobilitása, meg h. már átlagosan magasabb az iskolai végzettségük.

" Legyen az egy autóbusz utazóközönsége, egy koncert, fesztivál helyszín, vagy akár egy diszkó, háromszor-négyszer annyi férfi van, mint nő. "
Rossz helyeken jársz. Igényesebb helyeken, pl. Kiállitásokon, múzeumokban jelentős a nőfölény (döbbenetesenen nagy a különbség), ha én abból indulok ki ahol én járok, mukahelyet is beleértve, sokkal több a nő :)
Szerintem hanyagold az igénytelen dizsiket, és azokat a fesztiválokat, amelyek kevésbé igényesek.

"A társkeresőkön még ennél is rosszabb a helyzet; nem ritka, hogy 200 (!!!) férfi is jut 1 nőre."
mert ott sok az olyan tuskó, akik elriasztják a nőket. bár ez igy is kicsit, sőt magyon hihetetlenül hangzó arány,

"De férfitöbblet, aaaaaaz nincsen ám! Egy inci-finci se!"
nagyvárosokban nincs. az összlakosságban 20-35 között se jelentős, mert az a 2,2% nem nagy különbség.

"Furcsa, hogy gondolkodást, mentális képességeket emlegetsz, ezek valahogy mégis elkerülték a figyelmedet. Bizonyára csak véletlenség."
MErt ez nem valós minta, rossz helyeken jársz és gyújtöd a tapasztalataidat. igénytelen kocsmákban még ennél is rosszabb lenne a helyzet. de amit mondtam, kiállitásokon meg bizonyára a nők panaszkodnak, milyen kevés a férfi, én volt h. néztem, 3-5x volt az arány :)
szóval fel a fejjel és dizsi meg fesztivál helyett irány a megfelleően kiválasztott kiállitások.

Reactor 2020.02.26. 19:48:27

@Irbisz: Az teljesen mindegy, hogy helyileg hol élek (vidéken, kis faluban, alig 10 km-re Magyarország harmadik legnagyobb városától), ez egy országos jelenség. Nincs olyan szórakozhely, fesztivál, rendezvény, vagy akármi más, ahol túlnyomó többségben lennének a nők. De ha már felhoztad a kiállításokat, évente járok ásványbörzére. Durván 90 százalékos férfitöbblet van ott is. Hiába van az a rendszer a diszkóknál, hogy a nő bepotyázhat ingyen, a férfi meg fizessen duplán, így is 8-10 pasas jut 1 nőre. Mégis hol lenne nőtöbblet? A pasi menjen csajozni a bőr- és nemibeteg-gondozó női osztályára, vagy az apácazárdába?

A poén pedig az, hogy utánajártam a témának alaposan, és egymástól függetlenül rengeteg férfi írta le ugyanezt különböző felületeken, mindezt úgy, hogy fogalmuk sincs, hogy előtte mit írt a másik. Egy bíróságon ilyennek már kőkemény bizonyító ereje van, csak mondom...
Tehát nyugodj bele: van férfitöbblet 35 éves korig. Relatív is, abszolút is.
Arról már nem is beszélek, hogy egy huszonéves egyetemista lánynál mekkora orbitális konkurencia van: rá nyomul a vele egyidős egyetemista, a negyvenöt éves középkorú muksó, meg a hatvanöt éves ráncosheréjű öreg papóca is. EZ is férfitöbblet, de vastagon ám.
Számos alkalommal maguk a nők írják, hogy elegük van már a "pasi invázióból", meg hogy kezdeni kéne valamit ezzel a rengeteg férfival, meg is tudom mutatni, ha kívánod, csak hogy ne mindig férfiakat halljunk nyilatkozni, már csak azért is, mert érdemes elolvasni, hogy nyilatkoznak az ismerkedni próbáló férfiakról - egy évszázaddal korábban nemes egyszerűséggel legyilkolták őket, húslevesbe, pogácsába, borba pakolt arzénnal.

A társkeresőkhöz még elfelejtettem odaírni, hogy a női regisztrációkból nyugodtan gyököt lehet vonni; legalább a felük kamureg, troll, vagy üzemeltetői bot.

Lorrh 2020.02.27. 18:25:15

@Irbisz: hagyd, ez egy frusztrált ember. Ő szerinte azért van férfi többlet mert egy 20-30 éves nőt sok korosztály férfija megkíván. Ő összekeveri a megkivánást a valóságos kapcsolat létesítésével.
Azt vizionálja, hogy egy huszonéves nő körül száz férfi lebzsel és ezt jelenti a TÖBBLET szó őszerinte. És ő szegény nem fér oda a mézescsuporhoz mert a rengetegsok férfi odatülekszik őeléje.
Én nem folytatom ezt a nevetséges párbeszédet inkább.

Reactor 2020.02.28. 15:03:48

@Lorrh:Ezenkívül még felsoroltam féltucat konkrétumot a relatív férfitöbbletre, amiket elegánsan kikerültél cáfolat helyett. Ja, hát tényeket picit nehéz, elismerem. Egyszerűbb mellébeszélni, és kijelenteni, hogy frusztrált ez az ember. Bármit, csak el ne kelljen ismerni, hogy igaza van.
Nem kell vizionálnom semmit. Egy társkeresőn akkor is kap egy nő havonta 10 levelet, ha képet se tölt fel magáról. Ezek után egy huszonéves nő fotóval vajh mennyit kaphat?
De ez ugye nem férfitöbblet ám. Mint ahogy az se, hogy a huszonéves nőknek jóval nagyobb a rajongótábora, mint egy negyvenéves milfnek. Majd te szépen, önkényesen meghatározod, mi a férfitöbblet...
Szerintem se folytasd, mert nagyon erősödik már az izzadságszag.

Lorrh 2020.03.01. 22:29:21

@Reactor: még mindig egész más dolgokról bbeszélünk.
Te a virtuális rajongást és érdeklődést validnak tekinted. De ez nem kapsolat!
Amikor az életben randevúznak, esetleg kiválaszt egy pasit a csaj a sok közül és vele bonyolódikmélyebb ismerkedésbe, akkor a többi rajongó pasija felszabadul, mehet más nőkhöz. Ők nem vesztek el a világegyetemben.
A másik dolog meg, hogy egy férfi száz nőnek ír levelet a társkeresőkön hátha egyik bejön. Ez sem férfi többlet, csak többet szerepelnek a férfiak.
De ez mind mind csak virtuális világ.

A valódi férfi többlet akkor keletkezik ha egy férfi sok sok nőónél jelentkezik szeretőnek és ezzel sok nőt lefoglal magának a többi férfi elől. De ez nem a férfiak és nők létszám különbségéből adódik, hanem a férfiak poligám természetéből.

Ezzel sem értesz egyet?

Reactor 2020.03.02. 00:44:56

@Lorrh: Azért tekintem ezeket is a halmaz részének, mert egy virtuális és egy személyes randevúkérés között semmi más különbség nincs, csak a közeg. A virtuális rajongásnak és érdeklődésnek vélhetően ugyanaz az alapja, mint a non-virtuálisnak. Vagy ezt csak én gondolom így? Ha a mittomén milyen chaten ráír egy pasi a csajra, hogy menjenek el étterembe falni, az kevesebb súllyal esik latba, mintha élőben tenné ezt meg?
Itt nem levélírásról van szó elsősorban, hanem regisztrációról. Nézd meg a társkeresős oldalakat, hány férfi regisztrált fel. Aztán pedig hogy hány nő. Ez utóbbiból a kamuregeket, trollokat, üzemeltetők által kreált botokat le kell vonni. A különbséget odabízom ezek után.
Most fel lehetne hozni azt, hogy egy férfi 10-15 társkeresőn is regisztrálva van. Stimmel. És miért? Nem jókedvéből, hanem mert sehol nem talál nőt.
De említettem a mindenféle szórakozóhelyeket, fesztiválokat (EFOTT, Volt, Sound) is. A közönség háromnegyede férfiakból áll, a nők jelentős többsége a párjával megy oda. Ha közel azonos lenne a férfiak és a nők száma, akkor nem ezt kellene látnunk. Ráadásul ha nőtöbblet lenne, a turbófeministák sem ajvékolnának szakmányba, hogy jájj elnyomnak minket a szemét férfiak, prümm prümm prüüüüüüüüümmmmmmmmmmmm....

Lorrh 2020.03.08. 16:02:04

@Reactor: jó! A fesztiválokról szórakozóhelyekről nem tudok, én egy kő alatt élek.
De.
" virtuális és egy személyes randevúkérés között semmi más különbség nincs, csak a közeg."
Ég és föld különbség van a virtuális és a valós randi között. Virtuálisan mindenki huszárkodhat, hazudozhat. Élőben meg ezek közül kevesen merik vállalni a face-to-face megmérettetést. Nem is értem miélrt írsz ilyne nyilvánvaló valótlanságot.
A randevú kérés szart sem ér. Beszéljünk a valós randevúkról.
Nem hinném hogy bármelyik nőt kielégít, ha csak virtuálisan randevúznak vele, élőben nem. Ha meg kielégíti ez is akkor az a csaj se normális.

Reactor 2020.03.08. 17:32:47

@Lorrh: Na jó, de előbb-utóbb, amikor élőre váltanak át, úgyis kiderülne a hazugság. Meg aztán...ha valaki a lakóhelyén nem lel nekivaló párt, online még mindig eredményesebben ismerkedhet, mintha találomra városokba utazgatna az igazit keresve (arról nem is szólva, micsoda iszonyatos összegekbe kerülne egy ilyen körtúra).

Lorrh 2020.03.09. 13:08:20

@Reactor: ebben végülis egyetértünk.
De létszámilag alig érzékelhető a férfitöbblet. Járj jógaklubba, jazz koncertre.. meg van még csomó hely ahol 90% a nők aránya a férfiakhoz képest.
Tudod: hegy és mohamed kérdése.

Irbisz 2020.03.09. 14:19:09

@Reactor:
ha online nem vetít (túl :)) nagyot valaki, akkor nem derül ki semmi durva a valódi randin sem. nyilván majd mindenki fényezi magát az adatlapon, de ez normális is, élőben is kezdetben mindenki a jobbik arcát, énjét mutatja.

Lorrh ajánlott ismerkedési helyein túl én is írtam a kiállításokat, múzeumokat, ott is jelentős a hölgytöbblet, ha ismerkedni akarnék, inkább ott próbálkoznék, mint a fesztiválokon, ahol tapsztalatod szerint alig van szabad jelölt.

Reactor 2020.03.09. 16:16:08

@Lorrh: Most voltam pár napja ásványfeszten - ahova pont a nem kispénzű pasasok járnak (egy szebb kristály a 10 ezres árkategória, de nem ritka a 80-100 ezres tételű ásvány se). A közönség 90 százaléka megint férfiakból állt. Pedig bőven volt csiszolt kő, nemesékszer, és mindenféle csajmágnes dolog is, az ember azt hinné, az ilyen fesztiválokon egymást tapodják a nők, hogy egy szebb jáspis karkötőt vagy peridot fülbevalót megvegyenek (vagy megvetessenek a pasijukkal).
Ezt leszámítva ám jó volt az ásványfesztivál, 30 ezret hagytam ott, 10 követ hoztam haza cserébe. Szépek ám. Szóval így is jól jártam, jövőre minimum 400 ezret viszek.

@Irbisz: Óóóóó, ha tudnád, hányan próbáltak átrázni anno, amikor chaten ismerkedtem! Egynek se sikerült, megvoltak a módszerek rá, hogy a kamugépeket kiszűrjem. Akik pedig nem kamuztak, azokkal lett is kapcsolat. Volt olyan, aki már az első randevún se titkolta, hogy őt bizony a pénz motiválja. Nem is lett második belőle, és még neki állt feljebb. Hát lol...
süti beállítások módosítása