Garantált szerelem

2020. szeptember 10. - Single Pink Lady

Tegyük fel, hogy létezik igazi. Tegyük fel, hogy reális, hogy rá is találjunk, ha elég szorgalmasan keressük. De milyen módszer a legcélravezetőbb? Akármennyire is fanyalognak sokan, a netes társkeresésnél célravezetőbb módszer biztosan nincs. És a nagy számok törvénye szerint, ha elég kitartóak vagyunk és elég sok randira megyünk el, akkor csak belefutunk abba, akit keresünk.

garantaltszerelem01.jpg

A fénykép forrása: Netflix.com

A Love guaranteed készítői erre az ötletre fűzték fel annak a romkomnak a cselekményét, amelyet most a Netflixen is meg lehet nézni. Persze az ilyen filmektől már megszokott módon a tutinak tűnő metódus mégse vezet sikerre, hiszen a főszereplő pasi 1000, azaz ezer randiból se találja meg az igazit. Mivel a társkereső oldal, amelyre feliratkozott, azt ígéri, hogy ezer találkából garantáltan meg fogja találni a szerelmet, úgy dönt, hogy beperli a társkeresőt...

Nem akarom lelőni a poént, mert ez egy idei film és lehet, hogy sokan meg szeretnék nézni, ezért nem is a sztoriról lesz szó, hanem erről az ezer randis elképzelésről. Egyáltalán hogy lehet ennyi találkát összehozni, lebonyolítani, mennyi idő kell hozzá, és milyen embernek kell ahhoz lenni, hogy ennyi megvalósult randiból soha még egy második találka se legyen? (Ugyanis ő egyszer se akart másodszor látni senkit.) Mennyire életszerű ez?

Nem mondhatnám, hogy tapasztalatlan vagyok a netes társkeresés világában, de nekem még 100 randim se volt, sőt, inkább a félszázhoz közel és abból elég jó arányban jött össze második, harmadik alkalom, valamint kapcsolat és szerelem is akadt nem egy. Miközben leveleztem a potenciális partnerekkel (akik közül sokkal soha nem találkoztam), annyi azért kirajzolódott számomra, hogy az értelmes, viszonylag jól kinéző, kedves férfiaknak (és a film főszereplője ilyennek tűnik) nem olyan nehéz partnert találniuk. Több embert ismerek, aki szerelmes is lett, és ehhez egyáltalán nem kellett végtelennek tűnő mennyiségű találkát lebonyolítania.

Mit csinált rosszul a filmbéli emberke? Hogy lehet egy városban egyáltalán ezer nőt találni, aki első blikkre mind alkalmasnak tűnik, és személyesen meg mind nem? Csak a játék kedvéért gondoljunk bele.

garantaltszerelem02.jpg

A fénykép forrása: Netflix.com

Nyilvánvaló módszertani hiba rögtön az, hogy az illető csupán a nők profilja alapján javasolt azonnal személyes találkákat. Naponta három randit is lebonyolított, így jöhetett össze az ezer egy év alatt. Vagyis zéró időt szánt arra, hogy egy látszólag alkalmas jelölttel csevegjen, levelezzen – ha időt szán rá, akkor a nők 90%-ával nem is kellett volna találkoznia, mert már ez alapján kiderült volna, hogy nem jöhetnek szóba.

A perben persze a pénzbeli kártérítést célozza meg – arra is hivatkozva, hogy ez a rengeteg randi mennyibe fájt neki: de ha jobban szűri a jelölteket, akkor nyilván egy csomó pénzt is megspórolhatott volna. Ő úgymond úriemberként akart viselkedni, tehát minden alkalommal állta a cechet, és nem is olcsó helyre hívta meg a hölgyeket – ami ugyan dicséretes, de annak fényében, hogy az illető egy nem túl jól fizetett gyógytornász, eléggé életszerűtlen és kicsit sem logikus.

Más oldalról közelítve: ki az, aki így ledarál ezer randit, mint egy gép, és közben egyszer sem fogja meg senkinek a személyisége? Szerintem valószínűleg csak mentális problémákkal küzdő emberek bírnák ezt végigcsinálni. Az első randik mindig stresszesek, nem sokan bírnák cérnával, hogy ilyenből futószalagon több százat lebonyolítsanak. Már ott megbukik egyébként a projekt, hogy egy pasinak 1000 nő azonnal igent mond, ha mindenféle előzetes beszélgetés nélkül találkozni akar velük. A potenciális jelöltek megtalálása, meggyőzése ennél szerintem sokkal bonyolultabb.

A film csak ráerősít arra a fals elképzelésre, hogy a netes randik mind borzalmasak, tárkeresőn nem lehet ismerkedni, az a normális, ha senki sem úgy néz ki a profilképén, ahogy a valóságban, és az szinglik alapvetően bolondok, kivéve persze a két főszereplőt. Persze, tudom, hogy egy romantikus komédiát sosem szabad komolyan venni, de az mégiscsak bosszant, hogy mennyire képtelenek eltávolodni a begyakorolt sztereotípiáktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr6616196338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2020.09.11. 15:20:15

@Lorrh: Nem örökkévalóságról beszélek, hanem egy emberöltőről. Több olyan is van, akivel tényleg minden passzol? Ez fura, ugyanis az emberek 99,999999999999 százaléka egy ilyennel se találkozik élete során, hanem kompromisszumokat köt, megalkuszik, aztán csodálkozik, hogy miért mennek szét a kapcsolatai.

@Neytiri1: Nem vagyok csaj, ők érzékenyülnek el az ilyen jeleneteken :P
A férfiak a Terminátor 2 végén sírnak!

@Pár titkár: Nem csak genetikáról van szó itt...mindenesetre szerinted akkor ez hülyeség. Lorrh szerint pedig nemhogy 1, de több ilyen is létezik. Most akkor melyikőtök mond igazat?
Mindazonáltal a személyes ismerkedésnek is legalább annyi hátulütője van, mint az internetesnek. Főként az, hogy hosszútávon iszonyú sokba kerül, pláne ha valami Mucsaröcsöge zsákfaluban élsz, és a legközelebbi nagyobb közösség ötven kilométerre van, és egyetlen embernek sincs a homlokára írva, hogy mi lakozik benne. Lehet, hogy találsz külsőre megfelelőt, aztán kiderül róla, hogy belsőleg egyáltalán nem passzoltok. De az is könnyen megeshet ám, hogy előkerül egy hegyomlásnyi melák, hogy mit fűzögeted a bébikéjét, és olyan maflást lezavar hogy Záhonynál állít meg a sorompó.

kunzoo 2020.09.11. 15:38:31

@Reactor:
Ilyen egy sincs. Valamilyen formában alkalmazkodni kell a másikhoz, ez is jele a kötődésnek.

Bambano 2020.09.11. 15:52:03

Matematikában és helyesírásban járatlan poszterinák kedvéért.
"És a nagy számok törvénye szerint, ha elég kitartóak vagyunk és elég sok randira megyünk el, akkor csak belefutunk abba, akit keresünk.": ebben a mondatban a szerint után nem kell vessző és a nagy számok törvénye semmi ilyesmit nem mond.

De egyébként minden rendben...

Neytiri1 2020.09.11. 16:04:57

@Lorrh: figyeltem, nem lehet nem észre venni :)
A felugrást nem szeretem a kutyáktól, de hogy előre szalad?!
Szaladjon, mikor lehet, és ne szaladjon olyan helyen, ahol nem lehet.
Okos kutyát okos gazdi megtanítja erre. Csak egy jel, vagy hang és a kutya nem szalad előre.
Itt kellet, hogy szaladjon, hiszen a történet fontos része volt, hogy először azt lássa meg Meg és csak utána édes Tomot.
Lehet, hogy hetekig tanították, hogy most előre szaladhat :D

Nekem ez így volt egy egész. Ma is az egyik legromantikusabb és legszebb jelenet romantikus, csöpögős filmben (sokkal, minta például a Micsoda nő-ben a rózsás-zenés-felmászós-hajat rázós RG és JR jelenet).

Én ha lehetne kutyám egy barna, fekete pofájú boxert, egy vizslalányt és egy fekete (megfelelő helyen barna foltos) tacskót tartanék, semmiképpen sem egy farkast, még ha az kutyából van, akkor sem. Addig édesek csak, amíg kicsik és a fülük behorpad :)

Neytiri1 2020.09.11. 16:06:36

@Reactor: szerintem én is sírtam a végén, csak már egyáltalán nem emlékszem, hogy mi volt a vége a Terminátornak :P

Neytiri1 2020.09.11. 16:27:18

@Reactor: "Főként az, hogy hosszútávon iszonyú sokba kerül"
Annyiszor feljön nálad ez a pénz :(

Reactor 2020.09.11. 16:39:49

@kunzoo: Pedig van ilyen, élő példát is tudok rá hozni. A legkedvesebb lánybarátom például pont ilyen.

@Pár titkár: Te a "kémiára" hivatkozva állítod, hogy több ilyen ember van (erre hivatkozni annyira reális körülbelül, mint Pán Péterre a repüléstechnikánál, de ettől tekintsünk most el). A "kémia" nem biztosíték arra, hogy megtaláltad a másik feledet, genetikai passzolásra meg aztán főleg nem. Ha tudnád, hány száz, hány ezer, hány millió kapcsolat ér véget, ahol tökéletesen megvan a "kémia"!!! Ha mindegyik után kapnék tíz forintot, már nyugdíjba mehetnék.

@Neytiri1: Tudom, sokszor felhozom. Mostanság, amikor egyre kevesebb pénz jut egy emberre, mert rohamosan szegényedik a népesség, ez kiemelten fontos kérdés.
Fölöslegesen nem szeretek pénzt kiadni. Ez nem csak a "csajvadászatra" igaz, hanem bármi másra is: mindenféle-fajta holmiból olyat vásárolok, ami nem divatos ugyan, funkcionális, esetleg outright ronda, viszont 8-10 esztendeig, vagy még tovább is használható marad. Én ilyen csodabogár vagyok, na.

Visceroid 2020.09.11. 16:47:26

Barna férfi + fehér nő. Evidens.

kunzoo 2020.09.11. 17:13:24

@Reactor:
Pontosabban a lány így érez. Jó kérdés hogy a párja is ennyire könnyen van-e vele.

2020.09.11. 17:35:11

Nincs tökéletes munkahely, lakás, szomszéd, suli, férfi, nő, társ. Te tudod ki passzol a legjobban hozzád, le tudnád írni magadnak? És 10 évvel ezelőtt is így vélekedtél?
Életrevalóság. Mi az ami a másikban tetszene, mi az amit még elviselnél talán, és mit semmiképpen. És mérlegelsz. Az életben mindenben kompromisszum, akár tetszik akár nem. Az is, ha egyedül élsz.
A pénz, energia. Van ami megéri a befektetést, van ami nem. És értelmes kockázat nélkül nem lesz előrelépés. De majd ne 70 évesen keseregj a pénzen ülve hogy miért nem próbáltál több élményt megélni.
Azon is gondolkozz, te hogy születtél. Szüleid voltak az emberiség kivételezettjei, a tökéletes pár?
Ha azt hiszed hogy a begubózással elkerülheted a csalódást, nagyon tévedsz. Egyébként nettó butaság minden magyarázatod.

Neytiri1 2020.09.11. 18:32:39

@Reactor: minden nő azt várta el, hogy te tartsd el, te etesd, te ruházd és adj nekik szállást?

Reactor 2020.09.11. 18:46:39

@zsolt1022: Nem tökéletest írtam, mert olyan valóban nincs. Az ideális talán jobb szó volna.
10 évvel ezelőtt is így vélekedtem, 10 év múlva is így fogok. Ha pedig egyedül élek, kivel és miért kötnék kompromisszumot?
A nők hajkurászása nem éri meg a befektetést semmilyen szempontból. Nagyon minimális az esély a sikerre, a kudarcra viszont minden esélyed megvan, szakítás után kvázi minden addig elért eredményedet lehúzhatod a vécén. Bizonyos számú kudarc, és elpocsékolt erőforrás után még a legtürelmesebbekben is felködlik majd a "mi a fsz értelme van az egésznek" kérdés.
Ebben te mit tartasz előrelépésnek? Teszel egy lépést előre, és hármat vissza.
A megélt élményeknek semmiféle köze nincs ahhoz,van-e az embernek párkapcsolata, vagy sem. Egyedül ráadásul csak feleannyiba fognak kerülni a megélt élmények.
Ami a szüleimet illeti, 40+ év házassággal már ki lehet jelenteni több-kevesebb biztonsággal, hogy ők gyakorlatilag egymásnak lettek teremtve. Tehát létezik a dolog? Bizony létezik.
Az elszigetelődéssel pedig egyebek közt a csalódás is elkerülhető. Igazán sajnálom hogy téged nem győz meg a magyarázatom :'((((((((( eeeeeeeeeeeeeee, de nem számít. Nem mindenki nőtt még fel ahhoz, hogy szembenézzen a puszta tényekkel.

@Neytiri1: Mostanság? Lássuk csak....igen. Ezt tőlem függetlenül bármelyik "béta" pasas megerősítheti.
Ha egy pasinak nincs saját kérója, minimum félmillás fizetése, és hasonlók, akkor lúzernek számít a nők szemében. Kivételt csak az képez, aki nagyon jóképű. De tényleg az. Őrajtuk még belső értékeket se kérnek soha számon: nyugodtan lehet az ilyen fószer lusta, hazug, hűtlen, vagy akár gonosz is.

2020.09.11. 19:32:50

@Reactor@: Tudom hogy nem győzzük meg egymást. Én egészen más szemszögből látom a világot. Nekem az élet értelméhez hozzátartozik hogy egymásnak kölcsönösen szimpatikus emberrel olyan élményeket is átéljek mint összetartozás, bizalom, szeretkezés, közös célok, netán család.... Nincs ideális. A 10 évvel ezelőtti gondolkodásodat arra értettem, hogy akkor is ugyan az lett volna az ideális? Mindenki változik, és ezt nem tolerálják sokan.
Szüleidet tisztelem, szerintem ha van még rá lehetőséged, beszélgess velük erről sokat....
A tények ez esetben nem csak a megfogható, kiszámolható, forintosítható dolgok. Annyit biztos nem tettél bele az összes párkapcsolati dolgodba mint én, pedig én is szívtam aztán. De nem bánom, mert nagyon sok életreszóló élményem is volt, és képzeld, anyagilag sem lettem mínuszban. És az ember ezekből tanul is, legalábbis az okosabbja. Van aki egyedül él tovább, van aki megpróbál majd új, jobb párkapcsolatot. Élj amíg tudsz, ha egyedül neked nyugisabb, akkor úgy.

Neytiri1 2020.09.11. 19:43:18

@Reactor: minden béta férfi fizet a nőnek és eltartja, hogy vele legyen? :O
Soha nem kéne alfa férfi. És szerintem nagyon sok nő van ezzel így.
Szerintem a férfiak jobban "istenítik" az alfa férfiakat, mint a nők és nagyobb kárt okoz ez bennük, mint az, hogyha egy nő átveri, vagy elhagyja valami hülye kifogással.

Reactor 2020.09.11. 21:40:08

@zsolt1022: Nos, én kiválóan elvagyok egyedül. Soha egy percet nem unatkozok, mindig lelek elfoglaltságot, és bizony profitálok is belőlük (de amiből nem, azt is szívesen csinálom). Van egy rakat hobbim, és ha ráunok valamire, hát átnyergelek másikra, és így sose unom meg egyiket se. Ha ezt mind elmondanám egy lánynak, akinek bejövök, joggal tehetné fel a kérdést: "és hogy jövök akkor ÉN az életedbe?"
Valószínűleg nem tudnék rá válaszolni.
Lehet velem van a baj, de én jobban szeretem a megfogható, kiszámítható, előre bekalkulálható dolgokat. Ha megéri, vállalok kockázatot is, de értelmetlen kockázatot nem. 10 éve se akartam nősülni, meg saját családot, ez az igazság, most se akarok. Van 3 lánytestvérem is, mindhárom házas, kettőnek már gyereke is van. Nem kellek én, hogy saját családot alapítsak, leszünk így is elegen.
Hogy mennyit fektettem a dolgokba? Több mint 20 évet. És mivel online ismerkedtem, mindig utaznom kellett (az esetek 80 százalékában én utaztam). Gyakorlatilag egy szegényebb ország GDP-jét költöttem el csak vonatjegyre. Mióta izoláltam magam, ezt a pénzt más egyébre is fordíthattam, így gyakorlatilag Krőzusként élek az akkori önmagamhoz viszonyítva.

@Neytiri1: Manapság járja a mondás - "alpha fucks, beta bucks". Mégha kicsit pontatlan és sztereotíp is, bőven van benne igazság sajnos. A dolog lényege annyi, hogy még ha nincs is alfa a láthatáron, a nők döntő többsége akkor se fogja beérni kevesebbel. Búcsús példával élve: olyanok is a tízes polcról akarnak válogatni, akiknek csak négy-öt dobozt sikerült leverniük a rongylabdával. Ahelyett hogy Átlag Ágota belátná, hogy őhozzá Átlag Ádám való, csakazértse fog közöttük keresgélni, inkább kivár, amíg lel egy Macsó Miskát. Ha nem lel, akkor meg kicsinyes dacból inkább egyedül marad.
Ezért fordulhat elő, hogy egy Macsó Miskának komplett háreme van, a többi 9 pasas meg örülhet, ha szökőévente egyszer szóra méltatja őket egy lány. Jellemzően, Átlag Ádám már csak azután jöhet szóba, ha mindegyik Macsó Miska kikormolta az adott nőt, esetleg egytől-kettőtől gyerek is becsúszott.
Tudom, hogy a nők is dolgoznak, nem mindegyik élősködő, ámde azt is tudni kell, hogy idehaza Orbánisztánban 1 fizetésből lehetetlen kijönni, hacsak nem főmérnök vagy programozási projectvezető, vagy kormányközeli nyalonc vagy. A gazdaságunk kompletten földbeállt, a kapott pénz jóformán semmire sem elég, a politikusok meg lopnak mindent, ami nincs lebetonozva. Amikor ezt valaki szóváteszi, azonnal indul az ujjal mutogatás, hogy a Kurcsány a hibás, a Libajnai a hibás, a "zemútnyócév" a hibás, a Soros a hibás, Brüsszel a hibás, az Érmelléki Kuglófember a hibás, az egész világ a hibás, de még a Jóisten is. Ennélfogva érthető, mennyien választják az együttélést, házasságot gazdasági okokból.

Neytiri1 2020.09.11. 23:10:37

@Reactor: nem értek egyet. De ez nem újdonság :)
Mintha a Sorozatrandizós kommenteket olvasnám újra, pedig nem hiányzik. Akkor sem értettem ezzel egyet (a nők szar külső mellett is a legjobbat akarják, stb), ma sem.
Én nem ezt látom.

Neytiri1 2020.09.11. 23:15:04

@Reactor: viszont édesen türelmesen mondod el minden "új" embernek, hogy neked így jó és miért jó, arra, amikor mindenki egyesével leírja, hogy te vagy "furcsa" az elméleteddel és miért nem változol meg, illetve, hogy nem lesz ez így jó neked, még ha most igen, de pár év múlva viszont biztos, hogy nem :)

nincs1agy 2020.09.11. 23:33:40

@Reactor: Gondolom prostik szolgáltatásait veszed igénybe, hacsak nem vagy aszexuális.

nincs1agy 2020.09.11. 23:37:06

@Reactor: "Ami a szüleimet illeti, 40+ év házassággal már ki lehet jelenteni több-kevesebb biztonsággal, hogy ők gyakorlatilag egymásnak lettek teremtve."

Nem hinném. A párok többségét bizonyos kényszerek tartják egyben ennyi ideig. a gyerekek érdeke, egzisztenciális okok, jól bejáratot baráti kör stb, és persze a jó öreg megszokás.

Rengeteg olyan pár van, akik egymás mellett élnek, nem egymással már. Egyszerűbb a komfortzónában maradni sokaknak..

Reactor 2020.09.11. 23:47:35

@Neytiri1: Igazság szerint erre már jóval - 10 esztendővel - a Sorozatrandizó előtt rájöttem magamtól, tőlük függetlenül. Bőven elég megnézni pár társkeresős adatlapot, miféle elvárosokat sorolnak fel a...hogyismongyam...nem éppen top kategóriás nők. Anno csevegős, ismerkedős oldalon is akadtak szép számmal ilyenek...500 tonnás "Kirov reporting" tömörgyönyör, akinek sportos, jóképű fószer kellett volna.
Ám szívesen elmagyarázom bárkinek a döntésem okát, még nagyon magyarázkodnom se kell, akinek van szeme, látja, mi a helyzet párkapcsolatok terén. Azt már különben is megszoktam, hogy csodabogárnak tartanak, mindig is ilyen voltam: 0 százalék csapatjáték, 100 százalék egyéniség. Sokan mondják (reménykednek), hogy majd X év múlva mennyire nem lesz jó nekem, de könnyen fordulhat úgy, hogy a végén csak nekem lesz igazam.

@nincs1agy: Ár-érték arányban a hivatásos az olcsóbb, mint a barátnő. Ha annyira a szex lenne a mozgatórugóm, nyilván mennék. A szüleim pedig mái napig szeretik egymást, könnyen észre lehetne venni, ha egymást unó rossz házasok volnának, hidd el nekem, hisz velük élek.

Lorrh 2020.09.12. 10:36:41

@Reactor: Szerintem te nem vagy jól el magadban, nem vagy boldog, hisz állandóan a párkapcsolati blogokat járod, ott beszélgetsz ebben a témában. Te simán becsapod magad.

Nincs ezzel baj, legyél ilyen. Csak ne akard mindenkire alkalmas életvezetési filozófiának beállítani. Hisz csak ezen a blogon már vagy fél tucat ember neked ellentmond. És nem azért hogy kötözködjön veled, hanem nekik más tapasztalatuk van. Ennyike.

Fogadd már el, hogy a te tapasztalataid nem örök érvényűek, azok kizárólag szűk rétegre igazak... kb csak rád és a sorozatrandis blog pár megkeseredett pasijára, akik jönnek ezzel a 80-20as macsóférfis agymosással.

Andy73 2020.09.12. 10:45:19

@Reactor: Ár-érték arány? Ja, ha így állsz hozzá bármilyen kapcsolathoz, akkor ne csodálkozz, hogy nem jársz sikerrel.

"Könnyen meglehet, hogy egy ember leélhet egy egész életet úgy, hogy senkinek nem akad meg rajta a szeme. Manapság egy férfinak hatszor akkora erre az esélye, mint egy nőnek."

Ne arra várj, hogy egy nőnek megakadjon rajtad a szeme. Ha neked megakad a szemed egy nőn, akkor próbáld meghódítani. Igaz, hogy ma már a nők is kezdeményezhetnek, de azért hagyományosan ez mégis inkább a férfiak dolga. És egyrészt nem csak a külső számít, másrészt a külső sokkal fontosabb a nőknél, mint a férfiaknál. Egy nőben még mindig a külseje a vonzó a legtöbb férfi számára, míg egy férfi mással is vonzó lehet, könnyen kompenzálhatja a kevésbé vonzó külsejét.

2020.09.12. 11:17:36

@Reactor: Nekem nincs is több kérdésem. Az tényleg lehetetlen hogy kicsit is meggyőzzél hogy a te életed és felfogásod másnak is jó. Ameddig nem ártasz másnak, addig nincs is ezzel semmi baj.

nincs1agy 2020.09.12. 12:01:36

@Reactor: Akkor te aszexuális vagy? Volt már szexuális kapcsolatod nővel?

véleményxyz 2020.09.12. 12:13:03

Akkor ezek szerint az én szüleim 40+ évnyi házassággal "garantált szerelemben" élnek :-O

véleményxyz 2020.09.12. 12:18:53

@Lorrh: ahogy most végigolvastam, nem könnyű neki (reactor-nak), mivel pozitív a szülei házassága, ezért attól tart, hogy nem tudja "überelni" azt. Az én szüleim is ugyanígy élnek 40+-évnyi házasságban, de engem egyáltalán nem zavar, hogyha ugyanezt nem tudom meglépni az életben ;-)

Reactor 2020.09.12. 18:57:02

@Lorrh: Értem, tehát akinek kifogástalan a lelki élete, az nem írhat párkapcsolati blogokra. Aki nem szakács, ne írjon gasztroblogra. Aki nem klimatológus, ne írjon a felmelegedésről szóló blogokba...remélem érthető, miért hülyeség a megállapításod.
Az életvezetési filozófiám nyilván nem alkalmas mindenki számára, például a társfüggőknek. Sokan nem értenek egyet velem, csakhogy ők jobbára úgy nyilatkoznak, hogy meg se próbálták a szingli életformát. Egy évig se. Én viszont úgy nyilatkozom a kapcsolatokról, hogy bőven volt bennük részem. Az ellentmondásuk ennek következtében nem érdekes.
Az a "szűk réteg" mellesleg egyre nagyobb és nagyobb lesz, köszi, hogy kérdezed! :)

@Andy73: Meséltem már, hogy ifjúkoromban még másként álltam hozzá, akkoriban még őszintén hittem, hogy a párkapcsolatok a szerelemről szólnak, és megéri a szivárvány végét keresni, mert nékem is lesz ott egy bödön arany. Nos, minden alkalommal kiderült, nem arany volt az, hanem puha és meleg szar. Nem nyertem szinte semmit, veszíteni viszont folyamatosan. Azóta inkább racionálisan, ár-érték arányban vizsgálom a kapcsolatokat, sokkal jobban járok, ha előre ki tudom számítani, mennyi erőforrást is ér meg nekem.
Nem próbálok senkit meghódítani, pláne ilyen külsővel. És amúgyis - hiszek az egyenjogúságban. Ha egy lány kapcsolatot akar, nosza, tessék kezdeményezni. Amennyiben tetszek egy lánynak, úgyis kezdeményezni fog. Ha meg nem tetszek, csinálhatok én bármit, a fejem tetején is ugrálhatok egész nap, akkor se lesz belőle kapcsolat.

@nincs1agy: Már írtam, hogy elég sok volt, uszkve 20 évet áldoztam rájuk az életemből. Meg aztán, nekem az a véleményem, hogy a szex nagyon túl van spilázva. Jó dolog, oké, de van még millió meg egy más hasonló jó dolog is.

@véleményxyz: Semmit nem akarok "überelni". Ha ez lett volna a szándékom, már 21 évesen nősültem volna, nemde? Meg aztán...azzal ki jár jól, ha 8-10 év házasság után elválnak a felek?
A válóperes ügyvédek, más nem.

2020.09.12. 20:01:08

@Reactor: Szóval 20 évig próbálkoztál, számtalanszor sikertelenül. És ez is kevés volt, hogy talán a te készülékedben van a hiba? Ha te sosem voltál egy kicsit sem csapatjátékos, akkor minek kerestél párt 20 évig, költötték rá, mert annyi kis eszed sem volt hogy a párkapcsolat csapatjáték? És végül téged ár-érték arányban érdemes volt felnevelni? Meg bárkit, aki mondjuk "csak" egy szürke melós lesz?
A te nagy függetlenséged az hogy a szüleiddel élsz 40-en túl? Ez a fejlődés, meg boldogság? Hát erről ne akarj meggyőzni senkit, és gáz ezzel dicsekedni is.

Lorrh 2020.09.12. 20:20:42

@Reactor: Ügyesen kiforgatod a szavaimat és csúsztatsz :-)
Én azt írtam, hogy HA annyira rendben lennél párkapcsolati témában hogy lemondtál a nőkről és megtaláltad életed értelmét AKKOR nem pörögnél a téged már nem érdeklő párkapcsolati témákban. Szerintem legalábbis.

Én például nem vagyok alkoholista, egészséges mértékben iszok piát és egyáltalán nem érdekel az anonim alkoholisták egyesülete.
De ha minden nap az ő fórumaikon lógnék és bizonygatnám nekik hogy én mekkora májer vagyok hogy nem iszok, meg tudom állni a berúgást, akkor felmerül a gyanú, hogy miért is vagyok az ő fórumaikon, ha nincs dolgom azzal a témával kapcsolatban.
Így megérted az analógiát?

De bánom is én, legyél jól a szerzetesi életedben és le-ne-vedd a szemüvegedet amire az van írva hogy MNK és 'úgyis csak kihasználnak a nők'. Ha így vagy boldog, akkor hajrá.
Az emberek 99%-a viszont nem ilyen mint te és bocsásd meg nekik, hogy gyanússá vált nekik a te cölibátusod.

Reactor 2020.09.12. 21:54:08

Our base is under attack!

@zsolt1022: Nyilván hibás vagyok abban, hogy nem kezdtem el hajbókolni nekik, és lettem két lábon járó ATM egyetlen alkalommal sem. Arról nem is beszélve, hogy gyaníthatóan sok esetben csak pótlék voltam, amíg nem találnak egy nálam jobbat. A téma szempontjából ez teljesen mindegy: ha én kosaraztam volna ki az összes lányt, akkor meg azzal jönnél, hogy nézzétek má' a kis arisztokratát, neki senki nem elég jó...
Van sapka-nincs sapka.
Amúgy meg miféle csapatjáték az, ahol az egyik fél rendre kihasználja a másikat? Fura elképzeléseid vannak a csapatszellemről.
Hogy engem ár-érték arányban megérte-e felnevelni, nos, ezt én nem tudom megmondani. Már réges-rég túlléptem azon, hogy csak egy szürke melós lehessek, szóval ez a veszély se fenyeget. Még bőven nem vagyok 40-en túl, és gondolkodtam a költözésen, ne aggódjál, megvalósítani majd akkor fogom, ha nem kerül az utolsó romba dőlt putri is 10 millióba.
Nem akarok én meggyőzni senkit, leírtam a tényeket, miszerint több érv szól a szerelem hajkurászása ellen, mint mellette. De ezt bárki más is el tudja neked mondani, akinek 10+ kapcsolata volt már az életében.

@Lorrh: Először is, ha a szemeim nem csalnak, a blog neve "Mindenki Szingli", nem pedig "A Párkapcsolat A Legnagyszerűbb Dolog A Szeletelt Kenyér Óta", úgyhogy teljes joggal írhatom ide azt, amit. Ha majd lesz egy blog, ahol a párkapcsolatokat propagálják, nem fogok egyetlen bejegyzést se írni oda, légy teljesen nyugodt!
Másodszor pedig: nem rábeszélni akarok senkit, hanem megosztani a tapasztalataimat. Inkább az a fura, ha szerinted a párkapcsolat az élet értelme, miért vagy itt...
A szingliség pedig nem egyenlő cölibátussal továbbra sem, a szexet meg lehet oldani más módon is. Ha szereted a tejet, egy egész tehenet veszel magadnak?
Tudom, hogy milyen az emberek 99 százaléka, nem viccből lettem és vagyok kívülálló inkább.

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2020.09.13. 01:23:07

@Reactor: Egy érdekes történetet mesélt nekem az egyik kollégám.

Azt mesélte, hogy egy barátja volt osztálytalálkozón. Ő szingliként él. Mikor mindenki elmesélte az életét, sokan lehurrogták, hogy ó te szerencsétlen, de kis ügyetlen vagy! De ahogy telt az idő, mindenki egyre többet ivott és egyre bátrabb lett, úgy mesélte mindenki el az igazi történetét. Mire reggel lett, már mindenki őt irigyelte, hogy mindezektől megkímélte magát. Végül is pozitív élményekkel tért haza, hogy szerencsés életet élt eddig.

Reactor 2020.09.13. 04:52:02

@Balogh Zsolt: Hát igen, ahhoz sok-sok évnek kell eltelnie, hogy kiderüljön, ki beszélt hülyeséget anno. Szerintem Deák Ferencet se véletlenül hívják a haza bölcsének - hanem mert agglegény maradt. Pedig ő aztán nem holmi szürke melós volt ám...

Van erről egy vicc is, valahogy így hangzik:
Móricka hazajön az iskolából, és meséli a családnak:
- Képzeljétek, ma a zsebpénzemből csokit vettem Évikének a büfében! Hülyeséget csináltam?
Mondja az apja:
- Tudod kisfiam, ha majd idősebb leszel, rájössz, hogy nem is volt akkora hülyeség csokit adni a lányoknak.
Megszólal a nagyapja is:
- Tudod kisunokám, ha még idősebb leszel, rájössz majd, hogy nagy hülyeség volt bármit odaadni a lányoknak...

Lorrh 2020.09.13. 07:55:38

@Balogh Zsolt: Ott van félrecsúszva a történet, hogy ezek szerint számodra egy kilúgozott, csupa heppiségből álló, kudarcok nélküli élet az életértelme.
Meglepődnél, ha azt mondanám, hogy azon az osztálytalálkozón mind a dicsekvős, mind a részeg beismerős rész is valid?
Amikor kijózanodtak és otthon megdugták az asszonyt akkor megint eszükbe jut a szingli osztálytárs és már egyáltalán nem irigylik.
Az élet teljességéhez az öröm és a bánat együtt tartozik hozzá. A reactor féle kudarckerülő emberek megúszhatják a válást a szingliséggel. De el kell fogadni, hogy az emberek nagy részének a család és párkapcsolat az élethez tartozik. A házassági ceremóniával, örömteli pillanatokkal és a válással kudarccal gyásszal együtt.
Szerintem infantilis ez az egypólusú világ, hogy kimazsolázom az életből a számomra jó dolgokat és csak a jót vállalom. Az öröm és a bánat együtt jár az emberi élethez. Ennek arányain nyilván kell javítgatni. De a párkapcsolat és szerelem teljes tagadása óriási örömtől fosztja meg az embert. Senki nem mondta hogy könnyű megtalálni, de ez adja az értékét.
Amiből sok van és könnyű elérni az értéktelenné lesz a szemünkben.

2020.09.13. 10:32:38

Akit a párkapcsolataiban folyton mindenki kihasznált, azt az életben is mindenki kihasználja: a munkahelyén, a hivatalban, a gázszerelő, a zöldséges, stb. Nem életképes a társadalomban. A kudarcokkal illetve a valós okokkal (melyek főleg benne vannak) inkább logikátlan összeesküvés elméletekkel, torz emberi és társadalmi képekkel magyarázza. Egy nem létező alternatív világot épít az elméjében. Így esélye sincs hogy változtasson, egy élhetőbb élet irányába.
(Akinek rímelne ez politikára, vagy laposföld hívekre, eszembe sem jutott!!!)
Olyat ismerek nem egy emberkét aki valamiféle önkéntes szingliségben él. Nem akarnak máshoz alkalmazkodni, szeretik a csöndes lakást, esetleg rossz tapasztalataik vannak, stb. Őket sem lehet meggyőzni, de képesek magukat más szemszögből is látni, felnőttként gondolkodni, nem egy 16 éves szerencsétlenkedő értelmi szintjén vannak.
A társadalomhoz alkalmazkodni kell, legalább látszatra ha valamit el akarsz érni, mert az emberek társadalomban élnek. Aki erre teljesen képtelen, vagy inkább lusta..... az ne a gyíkemberekre fogja a kudarcait. Egyébként lehet segítséget kérni szakemberektől, ha még a realitás halvány sugara megvan.

Neytiri1 2020.09.13. 11:43:49

Reactor azt mondja, hogy neki így jó. Szerzett tapasztalatai után úgy döntött, hogy így él.
Néhányan azt mondjuk neki, hogy ez hülyeség, ő nem élhet boldogan így. Ki így, ki úgy bizonygatja neki, hogy tévesen hiszi, hogy ő boldog, mert nem lehet az, ő meg azt mondja, hogy de. Ez így megy már régóta, ahol ezt leírja. Ő egyedül van és vannak a másik oldalon sokan.
Valaki még azt is megkérdőjelezi ismeretlenül, hogy a szülei boldogan élnek 40 éve, sőt azt is, hogy a nőket szereti-e valóban.

Úgy érzem, hogy egy "renitens"-t akar a tömeg magához szippantani, mert ők úgy gondolják, hogy nekik van igazuk. Miért is?

Ő boldog, a többiek meg boldogok egy másik életben. Hagyni kéne már, mert kezd bántó lenni nagyon a "rábeszélés", illetve a kétségbevonása annak, hogy ő így jól érzi magát, én legalábbis így érzem.

Ha mindenkinek jó úgy, ahogy él -márpedig úgy néz ki, hogy igen, hiszen a másik felet is erről igyekszik meggyőzni-, akkor minden jó úgy, ahogy van.
És lehet, hogy Reactort még azért elkapja egy menyecske és boldog férj és apa lesz.

És egyébként, ha egy ilyen kedvesen és nyugodtan vitába keveredő lenne mindenki, mint ő, akkor szép világ lenne a virtuális világ.

2020.09.13. 12:10:26

@Neytiri1: Igazad van. Joga van mindenkinek úgy élni és gondolkodni ahogy akar amíg nem árt másoknak. És nem akarom a különcöket a többséghez rántani. De azért a különc ne akarja a többséget meggyőzni egy ellentmondásokkal teli, agyament alapokból kiinduló téves logikával. Főleg hogy az élet minden területén sikertelen. Mert lehet direkt széllel szemben pisilni, de amikor ott tart az illető hogy valakik direkt mindig szembe fújják neki a szelet, netán már nem is ő pisil.... Amint igazán szembesül majd a saját nyomorával, nehogy a világon akarjon bosszút állni.
Egyébként ha elolvasod az előzményeket: amikor olyan kérdéseket kap amik szembesítik az ellentmondásaival, vagy nem hallja meg vagy másról beszél. Van olyan szerencsés hogy a szülei még élnek, hosszú házasságban, de mégsem kéri őket hogy meséljék el mi mindenen mentek keresztül, miről szól az Élet. És akkor mondja azt hogy én másképpen szeretnék élni, de nem a világ a hibás, hanem mondjuk senki sem az. Akkor elhinném.

Neytiri1 2020.09.13. 12:28:45

@zsolt1022: meredeknek tartom a szülei 40 éves boldogságának kétségbe vonását, egyáltalán azt, hogy szóba kerül ez, azt is, hogy érdekli-e a szex, és egyáltalán a nőket szereti-e?
Ahogy a többség akarja meggyőzni, hogy hülyeség, ahogy él és ahogy gondolkodik, úgy neki is van erre "joga" és nem igazán személyeskedik, ellentétben a másik táborral.

Honnan tudod, hogy az élet minden területén sikertelen? Ezt hol írta le?
És kinek mi a sikertelenség? Vagy azt is a tömeg mondja meg, hogy mi?

Hol olvastad ki, hogy neki szembefúj a szél és magára pisil?

Miből gondolod, hogy majd egyszer kitör belőle az őrület és a világon fog bosszút állni?

Miből gondolod, hogy egy "boldog" családi életet élő férfi, aki meg akar felelni a többségnek nem fogja ezt csinálni?

Ellentmondások? Nem érzem. 8-an esünk neki és nem érzem még a feszültséget sem benne, ellentétben másokkal.
A "normális" életet élők igyekeznek teljes erőbedobással bizonygatni valamit, amiben élnek valakinek, aki mást választott, amivel még igazán nem is gondolom, hogy baj van, én is azt találom "normálisnak", csak az nem mindegy, hogy hogyan teszik. Nagyjából kikiáltják bolondnak, nem normálisnak, betegnek.

Ellentmondások, válasz alól kitérések? Ugyan, te még sosem "csináltál" ilyet? Vagy más?

véleményxyz 2020.09.13. 12:53:28

@Reactor: paradox, amit írsz, mert ha nem akartad volna "überelni" a szüleidet, akkor éppenhogy megnősültél volna 21 évesen (vagy 31 vagy 41 évesen) az éppen aktuálissal, de mivelhogy feszélyez ez téged, ezért még mindig nem nősültél meg, mert egyik sem volt olyan, mint amit te a szüleidnél látsz - és tudod, fel kell nőni ahhoz, hogy ezt elismerd, ez az én meglátásom, hajrá, neked is sikerülni fog ;-)

véleményxyz 2020.09.13. 12:59:29

@Reactor: És még, látod, azonnal azt írtad, hogy mit ért volna, mert akkor lehet, hogy elválsz, ha korán nősültél volna, de hát honnan tudod, hogy elváltál volna, ha 21 évesen (vagy 31 évesen, akár 41 évesen) nősültél volna? Hiszen a szüleid sem váltak el, pedig korán házasodtak :-O

véleményxyz 2020.09.13. 13:02:37

@Reactor: már nem írok többet, még annyit, hogy az egyik kollégám most már 55 éves és nemrég nősült, de tudod, mit mondott? Azért, mert már biztosan nem akar majd elválni :-O Hát persze, mert lassan 65 lesz (nyugdíj), gondolta, akkor megmarad az éppen aktuálissal és így megöregszik, legnyugszik, aztán persze meghal (egyszer) :-(

nincs1agy 2020.09.13. 13:07:15

@véleményxyz: Beckenbauer most -75 évesen- nősül először..templomban.:) Azé' a nászéjszaka érdekes lesz.:)

2020.09.13. 13:24:32

@Neytiri1: A kérdéseid egy részére az előzményekben van a válasz.
A sikertelenség nem a legjobb szó, ez igaz. Akkor pontosan fogalmazok: önálló életre alkalmatlan, legalábbis 40+ éves koráig úgy tűnik, szintén előzményekben.
Nem a szülei boldogságát kérdőjelezem meg, hanem hogy meséljék el a jó és rossz oldalakat is, és hogyan kell 40 évig egymással élni. Ha te is azt mondod hogy csak csupa öröm, akkor nincs kérdésem.
Én ismerem az illető vitamódszereit, ami akkor használatos ha egy nem létező butaságot akar bemagyarázni. Lényeg, hogy nincs igazi észérves vita, mert csak neki van igaza, az ellentmondásokból kibújik, eltereli a szót. Amikor megpróbálom vele szemben a logikai alapokig vinni a vitát, akkor minden alapot is megkérdőjelez ami az ő igazának éppen nem felel meg. Pl miből indult ki? Az egész világon 1, azaz egy darab ideális párja van az embernek. Nna, ízlelgessük. És hogy hogy nem a szülei azon nagyon kivételes szerencsések a Földgolyón, vagy Földtányéron, akik az internet és rádióteló előtt 20+ évvel előtt (értsd, az emberi kapcsolatok földrajzi korlátja) pont megtalálták egymást.
Már bánom hogy írtam....

Neytiri1 2020.09.13. 13:47:37

@zsolt1022: "Lényeg, hogy nincs igazi észérves vita, mert csak neki van igaza, az ellentmondásokból kibújik, eltereli a szót. Amikor megpróbálom vele szemben a logikai alapokig vinni a vitát, akkor minden alapot is megkérdőjelez ami az ő igazának éppen nem felel meg."

Nekem az ő vita stílusa kedves-kellemes-erőszaktól mentes-nyugodt.. Talán azért, mert én egy olyan nick vita stílusával tudom összehasonlítani (nagyjából naponta), ami mellett azt tudom neked mondani, hogy ha neked ez... akkor arra...

Nem baj, hogy írtál. Én is csak azért, mert bár a többiekkel értek egyet (az ember társas lény), azzal nem, hogy a szülei házasságát, szexhez való viszonyát hozzák fel, mint általuk teljesen ismeretlent, de mégis bizonyítékot, hogy nem jó, ahogy él.

2020.09.13. 14:06:44

@Neytiri1: Az én hozzászólásaimat ne keverd még látszatra sem másokéval. Engem csak a logikai butaságok bosszantanak.
Ha valaki elégedett az életével, és meg van bizonyosodva hogy az a tuti, akkor mindezekért miért hibáztatja a külső körülményeket? Hiszen ha nekem valami jó, azért hogy lehet mást hibáztatni? Ezt légyszíves magyarázd meg, és megemelem a kalapom.

Almandin 2020.09.13. 14:24:34

@zsolt1022: Honnan gondolod, hogy csak kétféle emberfajta van, a sikeres, aki minden téren az és a sikertelen, aki minden téren kudarcos? Az élet nem ennyire fekete-fehér.

2020.09.13. 14:25:47

@Almandin: Ezt hol olvastad tőlem? Légyszi másold ide.

Almandin 2020.09.13. 14:30:08

@véleményxyz: Generációs különbségek is lehetnek a dologban. 40 évvel ezelőtt, különösen falun nagy volt a társadalmi nyomás, hogy házasodjanak az emberek, különösen fiatalon. Ma már egyrészt nem kötelező a házasság, másrészt az emberek kisebb problémák, csalódások esetén is felbontják a kapcsolatot. Emiatt több az olyan ember, aki nem házasodik meg egész életében, sőt, kiábrándul a párkapcsolatok világából. Régen nagyobb társadalmi nyomás volt az együtt maradásra is. Ne gondoljuk azt, hogy régen csak elégedett házaspárok éltek. Ugyanolyan csalódott volt az emberek többsége, de jobban beletörődtek abba, hogy le kell élni egy életet együtt, ha rossz, akkor is.

Almandin 2020.09.13. 14:33:24

@zsolt1022: Erre gondoltam:
"Akit a párkapcsolataiban folyton mindenki kihasznált, azt az életben is mindenki kihasználja: a munkahelyén, a hivatalban, a gázszerelő, a zöldséges, stb. Nem életképes a társadalomban. ".

2020.09.13. 14:33:59

@Almandin: Ezzel jobban együtt tudok érteni.

2020.09.13. 14:34:41

@Almandin: Mármint a generációs különbségben.

2020.09.13. 14:40:50

@Almandin: A mondat és szövegértelmezés úgy látszik egyéni. Ha valakinek az összes párkapcsolati próbálkozása arról szólt állítólag hogy egyoldalúan kihasználták, és ebből következtetek (lehet helytelenül) hogy az élet legtöbb területén szintén kihasználják, abból hogy is következik hogy szerintem tisztán csak sikeres és sikertelen emberek léteznek? Hjajaj.

2020.09.13. 14:50:53

Tudjátok mi a véleményem? Hogy jó nagy szamarak vagyunk, főleg én. Ez a Reactor felhasználó csak azért van hogy vitát generáljon.... a kitalált életével....

Reactor 2020.09.13. 14:55:47

@zsolt1022: Együtt lehet érezni azokkal, akiket kihasználnak, de ismered jól a mondást: azt lehet kihasználni, aki hagyja magát. Nos, én sohase hagytam - ezért is lettem mindig szingli a végén.
Ha szerinted az alternatív valóság meg gyíkemberes konteó, hogy a lányok nagyon nagy része csak gazdasági, anyagi érdekből van együtt azzal, akivel, és nem szerelemből, akkor rossz hírem van számodra: nem én vagyok a hülye...
A társadalomhoz alkalmazkodásnak semmi köze nincs a párkapcsolatokhoz, vagy a garantált szerelem megtalálásához. Annyi sincs, mint az almának a rinocéroszhoz, nem tudom, miért akarod őket egymás mellé erőltetni.
Az életemmel nincs semmi gond - otthon lakom, de van saját keresetem, amiből még félretenni is tudok. Tudok főzni, mosni, takarítani, sőt, varrni is, mindezt a rengeteg szabadidőnek köszönhetően tanulhattam meg. Ez egy sztereotíp ökörség, hogy aki otthon él, az csakis életképtelen anyucipicifia lehet. Nyet. Nem várom el a szüleimtől, hogy nekem is lakást vegyenek, mint a húgaimnak, de gyakran lemondok még a nyaralásról is, hogy ne terhelje a családi kasszát, inkább önköltségen szervezek magamnak programokat (ezeket "tervezeti nap" néven emlegetem). Autót se tartok, nem is tervezem, kerékpárral járok - egy igen gyors és strapabíró kerékpárral mellesleg, de ha egyszer tényleg rámszakad a Nemzeti Bank majd, venni akarok egy Raidert magamnak. Műszaki cikkből se a legnívósabbat, sokkal inkább a legtartósabbat vásárolom meg.
Továbbra is fenntartom mellesleg, hogy édesanyám és édesapám gyakorlatilag megtalálták a másik felüket, mert úgy vannak együtt immár 40 éve, hogy semmiféle kompromisszum, megfelelési kényszer meg alkalmazkodás nem kellett ehhez. Ugyanolyan volt mindkettejük életvitelek, Fluor Tomika szavaival élve, összeálltak, mint két kicsi legó. Nyugodtan gondolhatod logikátlan butaságnak továbbra is, ez a valóság amit leírtam. Nem áll érdekemben hazudni. Mik azok az ellentmondások, amiket említettél? A rajtam kívül álló okokat hibáztatni pedig igenis fair. Vagy te az időjóst lövöd le, ha esőt ígér holnapra, holott te szép napos időt szeretnél?

@Neytiri1: Már megszoktam, hogy a többség leszólja azokat akik a saját útjukat járják :) Igazság szerint nem lep meg. Előfordult persze, hogy néha a többségnek volt igaza - de arra is bőven akadt példa, hogy nekem volt. Az például vitán felül áll, hogy egy szinglinek sokkalta több az ideje önfejlesztésre, vagy hogy rengeteg csalódástól kíméli meg magát. Lemarad sok élményről? Igen. De még ezzel együtt is megérheti a dolog. Nekem megérte :))))))))))) ahogy sok más embernek is. Ady Endrét se az tette híressé, hogy hasonülös-fejenállós-sakkfeladványfejtős pózban kúrogatta Csinszkát, hanem a versei! És biza, rengeteg híres ember volt szingli ám.
Hihetetlen, de nem minden férfi tölti azzal a szabadidejét, hogy horgászik, csehóba jár az alkesz haverokkal vedelni a Kőbányászt és mocskosorbánozni, vagy focimeccseket néz, és nemcsak a nőknek lehetnek hasznos, kreatív hobbijaik.

@véleményxyz: Ha akarnám, se tudnám überelni. Ne feledd: ők még az "átkozsban" házasodtak össze, amikor az aranyásók, felszínesek kisebbségben voltak. Ráadásul a szüleim egy elég komoly tabut döntöttek meg, mikor egybekeltek: munkatársak voltak, és tudjuk nagyon jól, házinyúlra rossz ötlet lőni. Ráadásul, hogy mást ne mondjak, édesanyám elvált asszonyként házasodott újra, ne tudd meg, szegény nagyszüleim (istennyugosztalja őket) a keresztvizet is leszedték apámról: ELVÁLT ASSZOOOOOONY!? Édesapámra ugyanis akadt elég sok jelentkező - még helyben is, pedig kis faluban élünk. Nem volt se jóképű, se kőgazdag, egész konkrétan az akkor éppen csak szárnyát bontogató komputerbizniszben dolgozott, és mégis bőven volt kiből válogatnia.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy édesanyámnak bizony jó oka volt arra, hogy elváljon: az előző férjével (tőle van a nővérem is) ugyanis valami probléma lett: három gyereket hordott ki tőle anyám, mind a hárommal ugyanaz végzett - egy anencephalia nevű betegség. Nagyjából arról van szó, hogy az újszülött agya egyszerűen nem fejlődik ki. Háromszor egymás után, tehát nem lehetett szó véletlenről. Erre szerintem még a legstabilabb házasság is ráment volna. Persze, anyám megtehette volna, hogy mással kamatyol, és kakukkfiókát nevel, de akkoriban azért a nők értékrendje még más volt. Hát...ennyi a történet, dióhéjban.

Almandin 2020.09.13. 14:56:28

@zsolt1022: Példának hoztad a gázszerelőt. Nos, a szerelők könnyen kihasználják még azokat is, akik az élet más területein nem kihasználhatóak. Egyszerűen a szakértelem hiánya miatt a szerelő gyakorlatilag úgy veri át az ügyfelét, ahogy akarja.
A munkaerőpiaci kihasználás pedig rendszerszintű probléma. Ha egy társadalomban elterjedt, sokan nem tudnak mit tenni ellene. Hiába megy másik munkahelyre, a probléma ott is felüti a fejét. Élni meg kell, sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy saját magukért kiálljanak.
A párkapcsolati kihasználásnak időnként olyan emberek is áldozatul esnek, akik más téren nem hagyják magukat. Ennek oka lehet mindenféle romantikus téveszme, vakszerelem, stb. De a jó hír az, hogy pont ez a terület az, ahol az embernek legnagyobb a mozgástere. Egy magánéleti kizsákmányoló helyzetből könnyebb kiszabadulni, mint egy munkahelyi szituációból.
Én el tudom fogadni, hogy valakinek egy idő után elege lesz és kiszáll a párkapcsolatok világából. Nem kötelező partnerrel rendelkezni, szexelni se kötelező. Másrészt lehet, hogy 5-10 év alatt valakinek változnak az igényei és újból elkezd párt keresni. De ha nem, az is az ő dolga, nem kötelező ez a dolog szerintem.

Neytiri1 2020.09.13. 15:02:28

@zsolt1022: az első ilyen hozzászólásom címzett nélküli volt. Te válaszoltál rá, én -bocs- nem álltam neki kimazsolázni a tömegből, hogy ki mit írt neki és mennyire volt személyeskedő és mennyire tényszerű, cseszegetés nélküli. Annak írtam, aki írt ilyet, ha te nem írtál, ne vedd magadra.

Ha én nem szeretem a forró párás napokat (külső körülmény), akkor ha nem azt mondom, hogy én vagyok a kényeskedő liba ezért, hanem azt, hogy utálom ezt az időjárást, akkor felmerül a kérdés, hogy miért az időjárást szidom és miért nem magam? Tutira nem fogom ezt mondani. Megmagyaráztam :)

Almandin 2020.09.13. 15:07:32

@zsolt1022: Minek blogkommentelsz, ha zavar a vita? Pont az az értelme.
Unalmas lenne, ha mindenki egyetértene.

2020.09.13. 15:54:31

@Reactor: Mindent megválaszoltál... És mindenki döntse el mit gondol.

2020.09.13. 15:56:56

@Almandin: Az értelmetlen partalan vita zavar. De már nem. Megyek.

Lorrh 2020.09.13. 16:36:18

@Almandin: bizony bizony! Az én szüleim 50+ évet éltek házasságban és amikor apám meghalt, akkor azt mondta anyám hogy őt ne temessük mellé, mert elég volt neki a házasságban mellette élni. Hoppácska!
Az előző generáció házassági és válási statisztikái nagyon nem érvényesek manapság és még csak megemlíteni se szabadna érvnek egy vitában.

Neytiri1 2020.09.13. 17:39:52

@Lorrh: a harag/gyűlölet/megvetés is összetartotta őket. Egy néninek miután meghalt a férje olyan hiánya lett (veszekedés és ordítozás naponta), hogy szinte rögtön beteg lett és szép lassan meg is halt.

véleményxyz 2020.09.13. 17:42:48

@Lorrh: nagy szerelem volt az én szüleimé is, láttam fotókat, mesélték a nagy találkozásukat, hogy zúgtak egymásba, de ugyanezt mondja az enyém is (71 évesen, apám 73), kicsit lenne / élne még valamikor egyedül, ha nem is elvált, de majd valamikor özvegy, ezt azért megsúgta nekem :-O

véleményxyz 2020.09.13. 17:46:01

@Almandin: egyetértek, valahol emelem kalapom előttük, mert kitartottak jóban-rosszban, de ugyanakkor nem tudhatjuk, melyikből jutott nekik több :-/

véleményxyz 2020.09.13. 17:48:54

@zsolt1022: ne bánd, hogy leírtad a véleményed, minden vélemény számít és nem írtál hülyeséget, mert szerintem is előfordul, hogy nem mondják el a szüleink a teljes igazságot, vagy ha igen, akkor - mint nekem is - mostanság 70 éves korukra :-/

véleményxyz 2020.09.13. 17:50:02

@nincs1agy: jaja, hát ez egy ilyen figura, de hidd el, 73-75 évesen nem ment ki a gyakorlatból, hiszen mindig volt (polgári) felesége, most meg lett egy egyházi is, talán már nem akar félrelépni ennyi idősen :-P

véleményxyz 2020.09.13. 17:52:17

@Neytiri1: mindenki véleménye számít, szerintem jó "vita" volt, látod, mégis írtam válaszokat, pedig már nem is akartam ;-)

véleményxyz 2020.09.13. 17:58:47

@Balogh Zsolt: a "szabadságot" irigyelték tőle, de lehet, hogy a szingli meg a házasok, családosok társas életét, csak ő meg nem mondta nekik, mert azért az ember mégiscsak társas lény és jó (lenne nem mindig, csak néha), ha az ágyba hozza valaki a reggelinket ;-)

véleményxyz 2020.09.13. 18:01:46

@Andy73: így van, a tettek mezejére kell(ene) lépnie az embernek, már ha akar változtatni ezen a szingli léten, de ha nem, akkor szerintem így akar élni és kész, biztosan jó neki, remélhetőleg nem hazudik ;-)

véleményxyz 2020.09.13. 18:09:50

@Reactor: Igaz, előfordulnak az életben emberi oldalról meg nem magyarázható dolgok, "eleve elrendeltetett" stb., ahogy a szüleidnél is, akkor ennek így kellett lennie valamiért. Nálad meg másképp. ÉS ha nem parázol rá szüleid "überelésére", akkor oké, én el tudom hinni neked, hogy így jó ez számodra, és majd 100 éves korodig talán tényleg megtalálod az "igazit". Ahogy írtam korábban, hajrá! ;-)

Reactor 2020.09.13. 18:10:49

@Lorrh: Miért maradtak akkor együtt? A válás addigra teljesen elfogadott dolog lett, nem az 1920-as évekről beszélünk, amikor egymáshoz voltak kényszerítve a házasfelek, és válás helyett többnyire arzénnel ízesített húslevessel oldották meg a párkapcsolati problémákat. Jött a bába: "mit kínlódsz vele?" - a többi pedig már történelem.

@véleményxyz: Hidd el, ha bármi probléma lett volna a szüleim házasságában, azonnal észrevettük volna. A nővéremmel együtt 4 gyerek van a családban, ennyi figyelő szemmel előbb-utóbb kiderült volna. Tudod, mit mond a míves angol: "You can fool some of the people some of the time...but you can't fool ALL the people ALL the time".
Veszekedések? Azok voltak, persze. Hol nincsenek? A legnagyobb szerelemben is akad nézetkülönbség. Mégse úgy oldották meg, hogy apám jól elkalapálta volna anyámat, vagy éppen úgy, hogy kölcsönösen beadják a válópert. Ezért merem állítani, igaz, kissé félve, hogy ők tényleg jin és jang. Talán nem teljesen alaptalan a feltételezés, hogy 3,5 milliárd ember között tán nékem is akadna pár. Ami erőforrást lehetett, azt húsz esztendeig erre fordítottam, és veszteségen kívül mást nemigen hozott.
Én már nem keresgélem az igazit - majd megtalál ő engem, ha akar. SZVSZ hasonló helyzetben te magad is úgy lennél ezzel a dologgal, mint a nyuszika a medve fűnyírójával...

véleményxyz 2020.09.13. 18:25:26

@Reactor: Én akkor majd te is mondogatod, minden nő ilyen vagy olyan és majd egy ilyen vagy olyan nő, amikor barátságosan kinyitja neked az ajtót, akkor te azt mondod "b...meg a fűnyíródat"? :-O

2020.09.13. 18:39:49

@Reactor: Most akkor döntsed már el, hogy költöttél kapcsolatra vagy nem? Teljesen belezavarodtál a kamu dumádba. Mert biz én olvasom és emlékszem miket zagyváltál össze. Egyébként. Nem szégyelled magad hogy máson élősködöl? Mert kb 20 év munkaviszony után, miközben saját bevallásod szerint nem költöttél semmi komolyra, az ottani viszonyok alapján 10m forintot biztos össze tudtál kaparni hogy önálló életet éljél, de inkább anyádékon élősködöl (mert azt nem merült föl hogy ápolni kell őket, azért vagy velük) mert az jó. És valószínűleg ezt várnád el párkapcsolatban is. Fasza gyerek vagy. De szerintem csak egy troll vagy aki a kamu hülyeségeivel csinálja a vitát, már csak azért is mert többször is fura ellentmondások vannak a történetedben. Ez a net mocsara.

2020.09.13. 18:44:34

@Reactor: Megtanultál mosni, főzni, varrni, takarítani? Ha 3.14nád lenne, és nem lennél ilyen önző, esküszöm feleségül vennélek.

Neytiri1 2020.09.13. 19:16:33

@zsolt1022: mi okot adott, hogy ennyire haragudj rá?

Neytiri1 2020.09.13. 19:21:15

@véleményxyz: a vélemények fontosak :)
Nekem a szülei jó házasságának a kétségbe vonása, a nemi hovatartozása, szex iránti érdeklődése adott okot arra, hogy írjak a vélemények milyenségéről.
Valahogy nem gondolom, hogy idegeneknek kell arról győzködni a szülők gyerekét egy blogon, hogy amit hitt, vagy képzelt az nem volt igaz, mert olyan aztán nincs, amit ő ír a kettejük borsójáról. És mindezt úgy, hogy senki sem ismeri a szüleit.
Tudod? :)

Reactor 2020.09.13. 19:30:33

@véleményxyz: Nos, így is mondhatjuk. Egy idő után a legtürelmesebb embernek is elszakad minden cérnája...

@zsolt1022: Ha szerinted úgyis kamuzok, miért kérdezed a véleményem bármiről is? Hiszen hazudok, nemde? Ebbe szépen belefutottál ám.
Nem dolgozom 20 éve, "csak" 10 éve, nem tudom, ezt a 20 év munkaviszonyt honnét rántottad elő - gondolom ahonnan a többi szalmabáb baromságaidat. Ha meg élősködni akarnék bárkin is, akkor nem propagálnám a szingli létet, igaz?
És természetesen én vagyok a troll. Nyilván én találok ki rólad mindenféle ökörséget, amit aztán tényként próbálok itt beállítani. Sőt, egy szinglikről szóló blogon a szingliséget merészelem propagálni. De segond, én vagyok a troll.
Ha ennyire zabossá tesz téged mások szingli élete, megkérdezhetném igazából, mi a jó francot keresel egy ilyen blogon?

2020.09.13. 19:46:01

@Reactor: A szingliség ok, csak amit mellé fűzöl az nem.
Ha 10 éve dolgozol, de 20 éve koslatsz nők után, azt a hiányzó 10 évet miből finanszíroztad, meg úgy általában a létedet? Mert kb 40 éves lehetsz. Még ha egyetemet is végeztél, és akkor jóindulatú vagyok, akkor is minimum 7 évig élősködtél 100%-ban anyádékon. Mert ugye matekból jó vagy ahogy emlékszem. Ne kapálózzál, mert egyre jobban összekened magad. De én vagyok a lúzer, mert holnap hajnalban megyek dolgozni hogy megéljek. De olyan cuki vagy amikor mérges vagy, biztos pasi vagy?

2020.09.13. 20:07:29

@Neytiri1: Nem haragszom. De egyetértesz azzal hogy minden nő a kapcsolatban ki akarja anyagilag használni a férfit? Kivéve az ideális, amiből egy a Földön számunkra, és a szüleink biztos pont azt találták meg. Én csak ezt, meg ami ebből le lett vezetve félig általa, kommentáltam normálisan. A szingliség, szexuális orientáltság oké, csak a hülyeség nem. De ha a logikai szembesítés harag meg sértés, akkor bocsi. De ez nem egy kb 12 éves szint? Én vagyok a hülye hogy ebbe beleálltam....

2020.09.13. 20:10:53

Jó éjt mindenkinek, több értelmetlen szabadidőm nem lesz mostanában.

Reactor 2020.09.13. 20:26:00

@zsolt1022: A hiányzó tíz évem során még nem dolgoztam, illetőleg amit kerestem, fel is éltem. Az életkoromat leírtam máshol, más blogon, majd utánanézel, ha akarsz. Főként a középiskola alatt és kicsivel utána "élősködtem" anyámékon. Tudod pajti, Budapest nem egyenlő Magyarországgal, hogy kiesel az iskolapadból, oszt má' vágják is utánad a nettó félmillás programozói fizetést. Nézz utána, országosan mennyi a medián, vonj le abból 20 ezret, és kapni fogsz egy közelítő értéket, amit egy jószívű munkáltató hajlandó neked kifizetni.

De ha már felhoztad a matematikát, nosza, matekozzuk egy kicsit. Tegyük fel, hogy egy ember megkeres havi 150 ezret levonásmentesen - nem mintha ez volna az átlagkereset, de legyünk nagyvonalúak. Havonta úgy 100 ezret visz el a megélhetés, ha civilizált emberként, és nem délszláv sátrascigány módjára akarsz élni. Rezsi, ruházkodás, közlekedés, élelem, géppark-karbantartás, miegyéb. Marad 50 ezred, amit félretehetsz. A legócskább putri is 10 misinél kezdődik. 10 millióban az 50 ezer kereken 200-szor van meg, ez 200 hónap. Osszuk el 12-vel, ami kiadja, hogy nagyjából 17 évig kellene spórolnod. Ha tehát valaki 30 évesen kezd el dolgozni, reálisan úgy 50 éves korára jut saját kecóhoz.
Sajna-bajna még a matematika is ellened szól. Hm, biztos a csúnyarossz trollok műve ez is.
A legkevésbé se vagyok mérges, hogy őszinte legyen, sok-sok szilvásgombócot kell még megenned ahhoz, hogy meg tudj sérteni.

Az pedig megintcsak egy félresikerült szalmabáb, hogy a nem-igazi partnerek kihasználják a másikat. Semmi ilyet nem írtam. Azt írtam, a félresikerült kapcsolatok veszteséget termelnek, akkor is, ha senki nem ráz át senkit. Veszítesz pénzt is és időt is. Azt is írtam, hogy manapság divat lett kihasználni a másikat, nemcsak a párkapcsolatban, hanem pl. munkahelyen is. Nem fura, hogy a két dolog között itt egyedül te próbálsz nagy erőkkel hidat verni?
És ezek után még rajtam kérsz számon logikát, miközben folyton-folyvást szalmabábozol és tényeket próbálsz letagadni. Messze van ez a normális kommentálástól, mint a faék az űrcirkálótól.

2020.09.13. 20:32:01

@Reactor: Jól van, nyugodj meg, mindenben igazad van, én meg élem a lúzer életem....

Neytiri1 2020.09.13. 20:45:33

@zsolt1022: néhány hsz-em ezen a blogon arról szólt (neki címezve), hogy miért és miben nem értek egyet vele. És a mai hsz-eim arról, hogy ... de minek írjam le negyedszer, hogy miért írtam? Ott van.
Logikai érvelés? Hát... én is érveltem már olyan jól, hogy azt gondoltam, senki se tudna jobban és most aztán megfogtam. Aztán jött a válasz és porba hulltam, logikai érvelésemmel együtt.

2020.09.13. 21:05:01

@Reactor: A matematikád egyébként megint hibás, de az enyém is, de ne részletezzük....
De valamit megosztok rólam, hátha jól jön.
Bp-en sem adnak 500+ bért bármiért.... Én már kapok, de nem olyan régóta, és nem ez a lényeg, de nem vagyok álszent. Kb 10 éve vállaltam egy olyan párkapcsolatot, amiért nem hogy te, az ismerőseim is furán néztek. Kiizzadtam egy lakás árát némi segítséggel, amit azóta visszafizettem, a kapcsolat alatt a hölgyemény a több milliós adósságát törlesztette, és a porontyait is neveltük. Aztán szétmentünk. De. Azóta a lakásom ára, tehát a vagyonom 4x többet ér.... Vesztettem? Haszon maximálázásra nem lehet építeni. És mindenki anyagilag pozitívan jött ki. Élettapasztalatban meg főleg. A statisztikát nézegetve nem tanulsz semmit. Hidd el, nagyon messze vagy a valós élettől. Ezért egy kicsit sem fogsz tudni meggyőzni. De én sem téged.

Lorrh 2020.09.13. 21:10:36

@Reactor: ott siklik félre a matekod, hogy szerintem a világtörténelemben sehol nem a szingli létre voltak méretezve az ár/bér viszonyok. Egy önálló otthon megteremtéséhez egy pár: férfi és nő közös munkájára és erőfeszítése szükséges. Pláne a XX. századtól kezdve, hogy a nők is dolgoznak, tehát a férfi már nem számíthat a családfenntartó szerep miatti dupla bérezésre.

Nagyapám még egy keresetből eltartotta a családját, a felesége otthon háztartásbeli volt.

Manapság önálló otthonhoz 20-25 évnyi banki kölcsön kell, amit kb két ember tud kitermelni.
És meg is van a 200 hónap.

Amúgy 150 nettóval számolni... hmmmm... az nagyon gyenge teljesítmény, már megbocsáss. Erre nem fognak tolongani a nők, így már értek mindent,
De a mai nap a tied volt, elvitted a show-t :-)

Reactor 2020.09.13. 21:32:05

@zsolt1022: Hol írtam, hogy lúzer vagy? Vagy lúzer életed van? Mutasd kérlek, időponttal, hozzászólásszámmal együtt. Ezzel szemben te folyamatosan hazug trollnak próbálsz beállítani. Egyedül csak te. Csak mert se igazad nincs, se kompetenciád, hogy ezt belásd.
Lehet, hogy hibás a matekom, magam is írtam, hogy egy eléggé optimális keresetből indulok ki. Vidéken általános, hogy a 150 ezret se kapja kézhez egy lélek se. De még a 120 ezret se. Rengeteg település van, ahol választhatsz 47 ezres közmunka és a nagy büdös semmi között. És ez messze nem csak a durván elcigányosodott környékeken van így.
Tudom, hogy Budapesten se keres mindenki nettó félmillát, ennek ellenére a főváros még mindig a legtehetősebb környékek egyike, főként a vízfej-jelenség miatt.
Tehát belementél egy párkapcsolatba, ami még relatíve stabilnak is volt nevezhető, hogy 10 évig együtt voltatok. Nem mellesleg 10 esztendeje nem volt államilag szabadon hagyott piramisjáték az országban, tehát a mai keresetemmel 10 évvel ezelőtt én is tudtam volna venni kérót. Nem kacsalábon forgó luxusvillát, de tudtam volna. A lakásod négyszer annyit ér, ez stimmel, mert még mindig nem dőlt össze a piramis. És most számold össze (ha tudod), az eltelt 10 esztendőben mennyi olyan kiadásod volt, ami nem lett volna, ha szingli maradsz! Meg fogsz lepődni, milyen szép nagy szám lesz a végeredmény.
Hogy tapasztalattal gazdagodtál, azt nem vitatom. A kérdés az - megért-e az a tapasztalat ennyi erőforrást? Nemcsak a pénzre gondolok, hanem az időre is, amit soha nem fogsz visszakapni. Ha azt mondod, még ezzel együtt is megérte, lelked rajta.
Ja, egyébként manapság vadkapitalizmus van. A haszonmaximalizáson túl másra nemigen lehet építeni, tekintve hogy az erkölcsöt az emberek jórésze magasról, toccsanósan szarja le.

@Lorrh: Nyilván nem lesz a szinglikből sehol se csiliárdos, ilyet nem is mondtam. Az viszont nonszensz, hogy egyedül lehetetlen legyen megélni, és gazdasági okból keressen párkapcsolatot az ember. Ezekből lesznek aztán a rossz házasok, és az a tömérdek válás, hála az égnek, manapság az arzénes húsleves már kiment a divatból.
Az is teljesen korrekt, hogy nagyapád egy keresetből el tudott tartani egy egész családot. Ez valóban így volt, az én apai nagyszüleimnek is két gyereke volt (apámnak van egy nővére, ők már 50+ éve házasok, két lányuk van). Az akkori gazdasági helyzet és a pénz értéke fényévekre volt a mai fölött. Manapság már 2 kereset is kevés. De tedd föl magadnak a kérdést: ez vajon szingli hibája-e, vagy a kormányzaté?
Persze, felvehetnék banki kölcsönt is, hogy még az ükunokáimat is adósságba verjem vele, de az eltelt évtized hatására a bankokra a döglött macskám temetését nem bíznám, nemhogy a pénzügyeimet.
Hát látod, 150 nettóval nem vagyok a nők álma. Annyi baj legyen, több idő jut más, hasznos dolgokra! :) Kihasználni csak azt lehet, aki hagyja magát ;)

véleményxyz 2020.09.13. 21:52:02

@Neytiri1: Én nem abban kételkedtem, hogy létezik idilli kapcsolat házasok között, amilyenek elmondása szerint az ő szülei, tudod? ;-) A többiek mindent leírtak, én itt elengedem a témát, minden jót és "garantált szerelmet" mindenkinek, ha létezik ilyen :-O

véleményxyz 2020.09.13. 21:57:37

@zsolt1022: Csak annyit még, hogy nem vagy lúzer, mert biztosan kaptál sok jót is a 10 év alatt, amit más szingli meg egyáltalán nem, úgyhogy ne bánj meg semmit! ;-)

véleményxyz 2020.09.13. 22:03:20

@Reactor: Szerintem mindenki jót írt neked a maga módján, tanulságos hozzászólások voltak, hajrá, hasznosítsd! ;-)

Lorrh 2020.09.13. 23:05:56

@Reactor: Rossz a kiindulás. Nem gazdasági ok miatt keres az ember párkapcsolatot. De akkor ezzel nem fárasztalak.
Nem a kormány generálta az ár/bér viszonyokat, hanem ezek nemzetközi tendenciák, háttérhatalom, akármi. Válaszd amelyiket akarod.
Egész egyszerűen az embereken, tömegeken múlik.
Az usában és nyugaton száz milliók fogadták el az egész életen át tartó mortgage rabszolgaságot és ezért idáig tágult a lufi.,

Egy lakás/ház ára egyáltalán nem közgazdasági kategória: Lajosmizsén és a rózsadombon is pont ugyanannyi a cement és a tégla ára, mégis a megépült ingatlan tízszeresét éri. Miért? na ez az amit mesterségesen generálnak.

Ez a "pesti vízfej" látomás ez a vidéki ember mentsvára, önfelmentése. De az tény, hogy egy tízmilliós országnak csak egy központja lehet gazdasági értelemben és ez BP. Kör bezárult.

Reactor 2020.09.13. 23:30:02

@zsolt1022: Minden piramisjáték összedől előbb vagy utóbb, rendszerszinten fenntarthatatlan a dolog, bele van kódolva a bukás.
A vállalkozókedv és a párkapcsolat nem feltétlen függ össze. Én mivel magamra voltam utalva, kénytelen voltam saját magam erejéből boldogulni. Ahogy írtam, ezzel nem keresek ugyan csiliárdokat (ezért is átlagbérrel számolok minden esetben), de nekem, mint agglegénynek ez elég. Egy szingli lehet hogy többet költ műszaki cikkekre, mert ugye 2 szingli többet fogyaszt, mint 1 pár, viszont a szinglinek nem kell költenie babaholmikra, játékokra, bébiruhákra, szóval kábé ugyanott tart.
Azért "ülök a babérjaimon", mert így sokkal inkább kiszámítható, mit hoz a jövő. Eddig a párkapcsolataimmal csak veszítettem, ezzel viszont csak nyerek.
Azt mindjárt gondoltam, hogy senkit nem érdekel problémamegközelítésnél, hogy hogyan is kéne ezt megcsinálni, ez tipik mai mentalitás: "Oldjátok meg, a készre jelentésig ne kerüljetek a szemem elé" - közli a főnök. Ha sikerrel járnak, nos, jó. Ha nem, ki vannak rúgva.

@Lorrh: Ami az országhatárokon belül történik, az a kormány sara. Mi is az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős.
A jueszéj egy teljesen más társadalmi berendezkedés, ott híre se volt a kommunizmusnak, nácizmusnak, saját maguknak okozták a problémáikat. Ha valakinek, hát nekik aztán tényleg nincs joguk ujjal mutogatni másokra.
A "pesti vízfej" nem felmentés, nem mentsvár, hanem kőkemény tény, és jobbára a Demszky-patkánynak köszönhető a dolog, mert anno ő kezdte el fillérekért kótyavetyélni a fővárosi területeket külföldi befektetőknek (hajógyári casino-project anyone?), de Antalltól kezdve Orbánig bezárólag minden kormány rátett egy szép nagy lapáttal. Jelenleg például az 50-60 éve ott élők unortodox kilakoltatása zajlik, mert bővíteni akarják a bulinegyedet, és a nagytőkés érdek az első ugye. A lakók meg menjenek, ahova akarnak, húzzanak vissza vidékre (?), de leginkább dögöljenek meg, oszt probléma letudva. Ha láthatná ezt Filó Margit, elismerően csettintene.
Egyetlen másik, tőlünk jóval civilizáltabb európai országban se működnek így a dolgok, hogy a fővárosban összpontosul az ipar, a cégek, a minden, az ország területének további 99,99 százaléka meg le van szarva, ez a szisztéma a lepusztult balkáni szarfészkek sajátja, ahol félvad prosztók tanyáznak. Persze, ha hozzájuk akarunk konvergálni, nem szóltam egy szót se - elvégre a Balkán közelebb van hozzánk, mint London vagy Helsinki...

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2020.09.14. 01:14:12

@Lorrh: Miért lehetünk biztos benne, hogy a nem szingliket otthon az öröm várta? A statisztikák szerint 50 %-uk már elvált, a maradéknak sem biztos, hogy van még öröm a kapcsolatában. Maradnak azok, akik újrakezdték/szeretőt tartanak. Na meg persze a szinglik. Jó ha egy közülük nem egyedül aludt, nem hogy még más is lett volna...

Neytiri1 2020.09.14. 07:06:27

@zsolt1022: én nem olvasom többet amit te írsz, így ha bármire/bárhol, amit írok válaszolsz, nem fogok válaszolni.

Lorrh 2020.09.14. 07:30:49

@Reactor: Budapest mindig az ország központja volt, én nem látom be Demszky mit vétkezett akkorát. Mindegyik rendszer eladja amit el tud lopni olcsón, a szocik, a fidesz, rogánék mindenki.

A mortgage az emberi kapzsiság miatt van, a tőkések így tudnak uralkodni a tömeg fölött. Ez az egész világon pont így van. Az alapvető emberi kapzsiság van szabadjára engedve.

@zsolt1022: vissza kéne fogni a benned tomboló gyűlölködést. Kérj segítséget amíg lehet.

nincs1agy 2020.09.14. 13:03:42

@Lorrh: Demszky kb. 20 évig kampányolt a 4-es metroval, végül nem sikerült befejeznie. Lehet, hogy attól félt, hogy elfogy a kampánytémája?:)

nincs1agy 2020.09.14. 13:09:36

@Balogh Zsolt: Nincs olyan, hogy boldogság. Mindenki megpróbálja a saját életstílusát boldogságnak eladni, holott senki nem az az idő nagy részében, legfeljebb pillanatok vannak.
"Az élet nem habos torta" Nagy igazság.

Persze akinek gyereke van ott van esély arra, hogy ezt az életstílust folytatja, akinek nincs, annak nyilván erre nincsen esélye Ki a boldogabb a hangya vagy a tücsök? A protestáns etikán alapuló kapitalista társadalmi kép alapján nyilván a hangya, hisz ő tervez megvalósít, áldozatot hoz , arat és elégedetten szemlélődhet az eredményen. És utólag még azt is meg fogja magyarázni, hogy közben milyen jól érezte magát.

Reactor 2020.09.14. 16:23:48

@Neytiri1: Nekem se kellene, most, hogy kifogyott az érvekből és csak fröcskölődésre futja. Tudja jól ő maga is, hogy igazam van, ha magába néz, ott az igazság, de kifelé felsőbbrendűséget kell mutatni. Dolgozik a lelkiismeret.
Mindenesetre köszönöm, hogy így kiállsz mellettem, meg is lepett a dolog, nem tudom, mivel érdemeltem ezt ki nálad :)))

@Lorrh: Ez egy régi nóta. Volt erről egy nagyon jó cikk, ha több időm lesz, és szívesen elolvasnád, előkeresem. A címe: "Budapest - Bepillantás a pokol kapuján" volt, és elég tételesen felsorolja, hogy a Demszky-patkány miket művelt. De, ahogy írtam, nem ő egyedül viszi a balhét, benne volt ebben minden kormánynak a keze is, na meg a jó öreg emberi kapzsiság is.
Na, de elkanyarodtunk nagyon az eredeti témától: szóval, énszerintem nem érdemes csak gazdasági ok miatt összejönni valakivel. Mégcsak az se biztos, hogy pénzügyileg jobban kijössz amúgy...

Pistabáchí 2020.09.14. 16:41:41

Mifelénk meg aztat tartják, hogy a pénz boldogít. Mert ha van pénzed mindent megkapsz, a gádzsék ie tapadnak mint a légypapírra. Le kell nyúlni mit ád a természet, ne itten szerelmetességet keresni. Ha jól bizniszelsz lesz lovetta meg minden.

Neytiri1 2020.09.14. 17:26:40

@Reactor: törölve lett, amiért írtam neki, jobb is így...

Anya vagyok és gyerek is. Elképzeltem, hogy mit éreznék, ha a szüleim közös életéről egy teljesen idegen társaság magukat és engem igyekeznének -ki így, ki úgy- meggyőzni arról, hogy nem olyan az életük, mint ahogy gondolom, és beültetnének a fülembe egy ilyen gondolatot, mindössze azért, mert máshogy gondolok valamit és azért mert úgy gondolják, hogy nekik van igazuk, és hülyeség amit én gondolok, amit ilyennel bizonygatnának, meg azzal, hogy márpedigolyannincs.
Valamint elhiszem, hogy neked így jó, még akkor is ha tőlem egészen távol áll.
Hát... például ezért :)

Pistabáchí 2020.09.14. 20:19:07

Aki kerüli a sunákat az bumernyák vagy pedomaci mindenki tugyja

Reactor 2020.09.15. 04:52:34

@Neytiri1: Igen, én is így érzek, igazat adok neked. Ha bármi komoly gond lenne a szüleim házasságával, nem volna értelme letagadni vagy kamuzni, elvégre nem említettem meg őket név szerint, és egy szinglikről szóló blogon helye van a félresikerült kapcsolatoknak, házasságoknak is.
Olyan fura - a korosztályommal soha nem találtam meg a közös nevezőt, a tőlem idősebbekkel viszont szinte azonnal. Az is meglep, hogy anyaként hajlamos vagy igazat adni nekem ebben & abban :) Hát amint látod, nem minden párkapcsolatban élő ember boldog, és nem minden szingli boldogtalan. Én eddig szinte csak profitáltam a szingliségemből, és így legalább senki lánya-borjának nem kell elviselnie maga mellett :D
süti beállítások módosítása