Nem mindegy, hogy nőként vagy férfiként vagy-e szingli?

2020. augusztus 29. - Single Pink Lady

A címben feltett kérdés kissé álnaivnak tűnhet, hiszen mindannyian sejtjük, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik nemhez tartozik az egyedülálló ember. A társadalom mindig is másképp nézett a hajadon (pártában maradt) nőkre, mint az agglegényekre – utóbbiakat általában nem sajnálták, maximum is kevésbé vették komolyan, mint a házas embereket, de sokan még irigyelték is. A nőkkel kapcsolatban viszont általában az volt a vélekedés, hogy kész csapás számukra, ha nem tudtak férjhez menni.
Ehhez a különbséghez természetesen nagyban hozzájárult, hogy az agglegények például teljes lelki nyugalommal élhettek nemi életet, míg a hajadon nők nem, vagy ha mégis megtették, akkor megesett, botlott nőnek tartották őket.

szingliboldog.jpg

Ráadásul a közvélekedés szerint egy nőt az anyaság teljesít ki, és ebben sok nő is hisz, tehát ha a nemi élet hiánya nem is feltétlen fájó nekik, a gyermektelenség biztos az. Mivel a házasság volt a nők számára a társadalmi felemelkedés majdnem egyetlen módja is, ez még inkább azt sugallta, hogy csak annak éri meg hajadonnak maradni, aki úgyis gazdag és nem érdekli a gyermekáldás (mert mondjuk el tudja foglalni magát mással is), tehát semmit nem nyerne a házassággal.
Manapság azért másképp közelítünk a kérdéshez, de a közhiedelemben még mindig az él, hogy a nők akarnak mindenáron férjhez menni, sok nő nem érzi magát teljesnek gyerek nélkül (azért egyre többen vállalják, hogy nem szeretnének utódokat), és az anyagi jólét egyik záloga is a feleség státusza, noha ez igencsak korlátozott mértékben igaz.
Nézzünk néhány számokkal is alátámasztott adatot az utóbbi évek valóságáról. Az adatok nem Magyarországra vonatkoznak, de a tendenciák itthon is hasonlóak lehetnek.

1. Egész életen át tartó szingliség


Amerikai adatok szerint 64 és korig a férfiak között van több olyan, aki soha nem lépett házasságra, 65 és 74 év között viszont a nők behozzák a férfiakat – ez nyilván azért történik, mert a nők általában hosszabb életűek, nem azért, mert a férfiak 65 fölött elkezdenek házasodni.

2. Boldog szinglik


Felmérések szerint a nők elégedettebb szinglik, mint a férfiak, legalábbis a nyugati világban, amelyhez Kelet-Európát is számítjuk. Ebben a kérdésben azért lehet eltérés más kultúrákban: ahol a nő kevésbé számít értékesnek, ha nincs gyereke vagy nem tudja eltartani magát, nyilván nem lesz boldog.

3. Ki és hogyan él egyedül?


113 nemzet adatait vizsgálva a következők derültek ki:
– A fiatal felnőttek között (25-29 évesek) több férfi él egyedül, mint ahány nő.– A középkorúaknál (50-54 évesek) még mindig ez a helyzet, de egyre kisebb a különbség nők és férfiak között, illetve bizonyos országokban meg is fordul a tendencia, valószínűleg azokban az államokban, amelyekben alacsonyabb a várható élettartam.– Idős korban (75-79 évesek) már egyértelműen sokkal több nő él egyedül, mint amennyi férfi, konkrétan átlagban kétszer annyi nő (20%), mint amennyi férfi. A férfiakat ugyanis jobban megviseli az egyedüllét, ha egy nő nem gondoskodik róluk, nem törődnek az egészségükkel, hamarabb meghalnak. Több özvegy férfi hal meg viszonylag a felesége halála után nem sok idővel, mint ahány nő hasonló helyzetben.

4. Egyedül élő elégedettek


Egyértelműen a nők elégedettebbek ezzel az élethelyzettel, figyelemreméltó, hogy kifejezetten azok a nők különösen boldogok, akik korábban házasságban vagy élettársi viszonyban éltek. Mivel a nők csak kis százaléka marad ilyenkor egyedül: általában vannak barátai, hobbijai, a házimunka meg sokkal kevesebb, ha csak magáról kell gondoskodnia. Soha nem látott autonómiára tesz így szert a nő, aki még akkor is elégedett tud lenni a helyzetével, ha válás után kevesebb pénzből gazdálkodhat: de afölött legalább ő rendelkezik.
Egyetlen dologban elégedettebbek a férfiak: nagyobb anyagi biztonság jellemzi őket.

5. Ki kezdeményezi a válást?


Egyértelműen a nők: az esetek 70%-ában nekik lesz tele a hócipőjük. Hogy miért, arra szerintem elég egyértelmű a válasz. A nőknek nagyobbak az elvárásaik egy kapcsolatban, nehezebben elégszenek meg a langyos lábvízzel, a férfiaknak nagyon rossz házasságban kell élniük ahhoz, hogy abból el akarjanak menekülni. Nyilván az is fontos szempont, hogy a nők általában megtarthatják a gyerekeiket, a férfiaknak meg le kell róluk mondania – ha nem is teljesen, de a válás eltávolítja őket a gyerekektől. És sokan anyagi veszteségeket is kénytelenek elkönyvelni.

6. Újraházasodás


Talán a fentiek fényében nem csoda,.hogy sokkal több férfi házasodik újra, mint amennyi nő: USA-ból származó adatok szerint 1000 férfiból 40, míg 1000 nőből csak feleannyi. De mindkét esetben elég ritka jelenségnek tekinthetjük az újraházasodást, még a 4% se valami sok, hát még a 2...

7. Özvegység


Egyértelműen a férfiakat viseli meg jobban, ha elvesztik a társukat. Nem ritka, hogy teljesen összeomlanak, depresszióba esnek, és ha elhanyagolják magukat, megbetegszenek és hamarosan ők is meghalnak. A nők nagy része viszonylag hamar feltalálja magát: ebben segít a baráti kapcsolatok ápolása, de az is, hogy a nők mindig találnak maguknak elfoglaltságot.

8. Külön élő párok


Német adatok szerint azok a külön élő párok tudnak harmonikusan együttműködni, akik esetében a nő kezdeményezésére nincs összeköltözés vagy a nő kérte, hogy költözzenek külön. Ahol ezt a férfi kezdeményezi, ott ebből feszültségek adódnak.

 

A poszthoz a Psychology Today cikkében szereplő adatokat használtam fel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr8916178546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2020.08.29. 13:38:42

Azért nem mindegy, mert általában gyökeresen más a férfiszingliség oka mint a női szingliségé (többek közt ezért nem lesz itt sohase tökéletes egyenjogúság). Nagyon ritka az olyan eset amikor az indok egy és azonos.
Az lehetséges, hogy a nős férfiak tovább élnek - de jobban is várják a halált!!!

szeme közé, laposan! 2020.08.29. 15:55:17

"A nőknek nagyobbak az elvárásaik egy kapcsolatban, nehezebben elégszenek meg a langyos lábvízzel..." a valódi baj ezzel szemben az, hogy a nőknek fingjuk sincs mit akarnak a házasságtól, az anyaszereptől, a férjüktől, csak annyit tudnak, hogy ezeknek meg kell lenniük, és kész. Tartalommal meg töltse meg a kedves férjura, hiszen az egész nap nem csinál semmit úgysem.

Kecske Titanilla 2020.08.29. 16:38:05

Ahogy Bill Maher mondana, nincs annál keservesebb erzes, mint osszehazasodni egy nem megfelelő párral. Akkor inkább maradjon egyedül az ember. Egyébként ő sosem hazasodott, és ezt tok jol meg is indokolja miért. Érdemes meghallgatni miket mond, hogyan vélekedik a témáról.

Kecske Titanilla 2020.08.29. 16:41:44

A nok többsége egyébként 50 pluszosan úgyis mind szingliket végzi, vagy egy halott ellaposodott házasságban, ahol már egymáshoz sem érnek úgy utaljak egymást. Hiába találja meg vki 20 evesen a nagy igazit, mire odaerne, hogy na most lenne igazán szükségem egy társra (mert már kutyának nem kell es/vagy lerobbant) na olyankor dobják őket el, van amelyiket már negyven évesen.

Almandin 2020.08.29. 17:20:50

@Kecske Titanilla: Ez igaz. A szingliket ostorozók általában megfeledkeznek arról, hogy sok középkorú nő valóban halott házasságban él, nemi élete sincs vagy alig, mert a férjének már nem érdekes. Csak arra összpontosítanak, hogy egy szingli élete lehet rossz idősebb korában, mert annál szörnyűbb dolog szerintük nem is létezhet, ha "nem nyitja rájuk senki az ajtót". Nos, mennyivel jobb egy rossz házasságban, szex nélkül, akár egy elviselhetetlen férjjel kínlódni, mint egyedül szenvedni? Ez inkább az érem két oldala. Az emberek nagy részének nem boldog az élete, akár házas, akár nem, csupán más jellegű gondjaik vannak. Kevesebb az az ember, akinek boldog a magánélete.

Reactor 2020.08.29. 18:06:42

@Almandin: Tudják azt nagyon jól, hogy a szingliknek egyáltalán nem rosszabb az életük - sőt, konkrétan jobb, to say the least. Egész egyszerűen >remélik< azt, hogy nekik a rosszabb, de minimum ugyanolyan rossz, ezzel próbálnak valamiféle szánalmas önigazolást, lelki fájdalomcsillapítót találni rá, hogy ők igenis jó döntést hoztak a házassággal. A túlfejlett egójuk nem engedi ugye, hogy önkritikát gyakoroljanak.

Rich.mond 2020.08.29. 18:16:32

@Reactor: mondjuk jelen esetben (meg úgy általában) nem a házasok bizonygatják, hogy nekik job, csak mert... - lásd ezt a blogot.
Kit érdekel manapság, ha "szingli" vagy? Nagyjából senkit, esetleg a nagymama szomorkodik egy sort.

Reactor 2020.08.29. 18:38:40

@Rich.mond: Ó dehogynem! A mindenféle donna.hu, cotcot, femina, kiskegyed meg a többi hasonló női oldal gyakorlatilag mást se csinál, csak a házasságot propagálja.

MsIreneAdler 2020.08.29. 18:57:04

@Rich.mond: nos igen, aki ennyire erőszakosan propagálja a saját életstílusát, leszólva a másét, az minimum, hogy gyanús, legyen az házas vagy szingli. Az nem érezheti jól magát a bőrében, aki folyton csak bizonygatja, hogy neki mennyire jó. Ebben a posztban például az a kedves félmondat is milyen szép már, hogy az a nő, aki nem szült, az el tudta foglalni magát mással. Valahogy nem bírom nem kihallani belőle azt, hogy csak az olyan nők vágynak gyermekre, akiknek semmi más lehetőségük nincs a kiteljesedésre (jelentsen ez bármit is :), és csak egy maradi buta liba.

@Reactor: teljesen igazad van abban, hogy a férfi és a női szingliséget nem szerencsés összehasonlítani, mert téves következtetéseket lehet belőle levonni.

Almandin 2020.08.29. 20:40:19

@Reactor: Az se törvényszerű, hogy a szingliknek jobb az életük. Ők is sokfélék emberileg, nem mind maguk választották a sorsukat és a magányt sem egyformán élik meg. Igaz, nem minden szingli magányos és házasságban is létezik társas magány.

Bullózus pemfigoid 2020.08.29. 21:08:43

Érdekes adatok. Nekem, ez alapján, az a kép áll össze, hogy a nők szívtelen, geci, ordas kurvák, akik jellemzően kihasználják a férfiakat és teszik ezt mindezt bármiféle bűntudat nélkül.
Vélemény?

Rich.mond 2020.08.29. 21:30:04

@Reactor: hát, vagy pont nem, a Feminánál, WMN.hu-nál azért elég sok minden elfér. De ennyi erővel a Szex és New York, Cosmopolitan, stb meg ott van a másik oldalnak, előbbi ráadásul kifejezetten szingli-propaganda.
A másik kedvencem, amikor valaki bátornak tartja magát, mert a társadalmi nyomás (höhö) ellenére sincs gyereke. Hát, el kell, hogy keserítsem, de nagyjából ez sem érdekel manapság sem senkit (max a már említett nagymamát), kb mindneki azt csinál, amit akar.

Bunkóné Barom Ildikó 2020.08.29. 22:31:56

Nem mindegy, hogy van e gyerek vagy nincs. Egy nő kevesebb ideig szaporodóképes mint egy férfi, így egy idő után egyre kétségbeesettebben keres partnert. A férfiaknak több ideje van, és azzal nyugtatják magukat, hogy akár 60 évesen is lehet gyerekük extrém esetben..

Bunkóné Barom Ildikó 2020.08.29. 22:32:33

@Bullózus pemfigoid: Akit ki lehet használni az ki is fogják használni..

Bunkóné Barom Ildikó 2020.08.29. 22:35:00

@Reactor: Az a férfi, aki régóta él házasságban feminizálódik, a felesége meg elsárkányosodik. Papucs effektus..

Szalay Miklós 2020.08.29. 23:54:48

Apropó szingliség: Milyen hosszabb távú tendenciák tapasztalhatók a társadalomban, milyen okokra vezethető vissza a társas kapcsolatok jelenlegi helyzete, a kevesebb gyerek, a demográfiai problémák:

egyvilag.hu/temakep/101.shtml#p13

Burgermeister 2020.08.30. 06:08:14

@Reactor: Az utolso mondatod qrva jo.:)
@Kecske Titanilla: mi az indoka hogy nem hazasodott?

Bullózus pemfigoid 2020.08.30. 08:41:59

@Bunkóné Barom Ildikó: Ez lehetséges, viszont ez sem menti fel azt, aki kihasznál másokat, nemde?

Real_Time 2020.08.30. 11:05:10

Feminizmus, hipergámia, alfa özvegy, the Wall. Nincs új a nap alatt.

#szájbergyerek# 2020.08.30. 11:39:40

Nagyon nem, mert nőként könnyen taláhatsz magadnak b@szópajtást. Férfiként már ez is nehezebb ha mem vagy benne top 20%-ba.

Bandibacsi34 2020.08.30. 14:25:28

Ezek nem uj dolgok. Annyi a különbség, hogy regen nem voltak segelyek, igy a gazdag retegek kivetelevel(illetve ott is csak ha biztonsagos orszag volt) ra voltak kenyszerive az ujrahazasodasra főleg a falusiak(leven a varosiak(ott dolgozok) aranya 15% volt, most meg 85%). Ugye manapsag nem jo a szingliseg bizonyos falavakban, ahol jelenleg "csak" az öregezes megy, de hosszabb elutazas eseten a hazat is elhordjak, mint a nagyvarosokban, ahol rengeteg reszmunkaidos allas is van stb stb. Egyébként a csaladalapitas kenyszere pont a falvakbol jott, es foleg a vallasos amerikaiak maniaja volt, onnan szivargott bele a "koztudatba", Európában mindig is megvolt pl. katonak, csavargok, örökös szobalanyok stb. között, másrészt a guerekneveles joval dragabb a varosokban, ahol a gyerekre vigyazni kell(babysitter/nanny, később meg a bandaktol kell megovni), sokba kerül a minőségi oktatas(az angolszász orszagokban a tandij, Magyarországon a magantanarok miatt), miközben a gepesites/robotizalas miatt beszukulnek a munkalehetőségek. A ferfiak amugy is gyorsabban halnak, foleg ha megszoktak a "papucsallatka" - sagot. Anno regebben a csaladon kivul kerestek titokban a "kalandot" valas helyett, mivel igy volt egyszerűbb(anyagi okokbol is), manapsag a valast valasztjak(de ha megneznenk kik, akkor rajonnenk, hogy a prolinepek meg a leggazdagabbak, akiknek a statusa nem valtozik a valassal.

Bandibacsi34 2020.08.30. 14:27:00

@#szájbergyerek#: Ez azert is van, mert bekeidoben 10-15% tobb ferfi van 60 ev alatt, a tendecia 50-65 ev között fordul meg a halandosag miatt.

ekat 2020.08.30. 14:51:12

Én nagyon sokáig, negyven fölöttig voltam egyedülálló, mert mindig úgy gondoltam, hogy jobb egyedül, mint rossz vagy akár langyos kapcsolatban, és gyerekre sem éreztem semmi vágyást.
Aztán - lassan 15 éve - találkoztam a mostani férjemmel, és vele még annál is sokkal jobb, azóta is, mint amikor egyedül voltam. :) /És ő akart nősülni, nekem ez a része teljesen mindegy lett volna, aztán még a kéttanús esküvőről is miatta kellett letennem, így majdnem tízen voltunk. :D/
Nem azt akarom mondani, hogy ez mindenkinek így lesz, vagy lehet, csak azt, hogy ilyen is van.

tatárfejű kutya 2020.08.30. 15:10:44

"A férfiakat ugyanis jobban megviseli az egyedüllét, ha egy nő nem gondoskodik róluk, nem törődnek az egészségükkel, hamarabb meghalnak."

Ez ordas nagy butaság...a férfiak azért halnak meg hamarabb, mert egészségtelenebb és fizikailag sokkal megterhelőbb munkákat végeznek a nőknél és gyakorlatilag lassan kinyírja őket. És nyilván, kevésbé figyelnek oda az egészséges életvezetésre, mint a nők.

#szájbergyerek# 2020.08.30. 15:32:35

@Bandibacsi34:
Nem. Ez azért van mert a nők 80%-a a férfiak top 20%-ával akar b@szni. (Lehet azon elmélkedni hogy ez az arány inkább 70:30 de semmiképp sem 50:50.)
Teljesen lényegtelen ebből a szempontból, hogy a nyugdíjasklubban és azon túl mi van.

gigabursch 2020.08.30. 16:00:50

Önigazolási próbálkozás a semmiről.
Címlapon az önzés diadala.

Lorrh 2020.08.30. 17:53:14

@Almandin: " halott házasságban él, nemi élete sincs" Ebben sajnos nagy szerepük van azoknak a nőknek is akik elhagyják magukat, kövér igénytelenek lesznek, fadarabok az ágyban, szexxel zsarolnak, vagy még dizni mesében szeretnének élni és a szürkeötvenárnyalatáról álmodoznak. Netán túldominálják a férjüket, mert egy nőnek ma már JÁR minden a "loreáltól".
Túl összetett kérdés, hogy ennyire általánosan fröcsögjön a férfi és nem egymásra hogy ki is a hibás.

Lorrh 2020.08.30. 17:58:54

@tatárfejű kutya: azt se felejtsd el, hogy a nők havi menstruációja sok méreganyagot megtisztít a szervezetükből. A férfiaknak meg gyakorlatilag semmi biológiai kapcsolatuk nincs a testükkel és hajlamosak leszarni az egészségüket.

Neytiri1 2020.08.30. 18:24:11

@Lorrh: és azt se felejtsük, hogy a nők sírnak. Többször, mint a férfiak (akik közül sokan nem is sírnak) és a sírásnak is pozitív hatásai vannak az egészségre.

Például:
www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/a_siras_meglepo_egeszsegugyi_elonyei/20191031104942

Sírni kéne, ha már menstruálni nem tudnak ;)

Neytiri1 2020.08.30. 18:26:26

Érdekes (vagy furcsa), hogy mindenhol előjön -bármiről is legyen szó, szinte-, hogy a nők korán elvesztik az értéküket és ki lesznek baszcsizva a házasságból/kapcsolatból, bezzeg a férfiak még 60 évesen is vonzók. Vagy mindig ugyanazok írnak mindenhová? :O

Lorrh 2020.08.30. 18:52:59

@Neytiri1: Ez inkább csak ellentartás a női domináns feminizmussal szemben. Egy 60 éves pasi egyáltalán nem álomcukiság, és ha akkor lesz apa, akkor az már egy nagyapóka lesz nem apja a gyereknek. Szóval nagy tévedés ez a késői apaság, mint férfi előny.

werinter 2020.08.30. 18:59:01

Azért ezt érdemes korosztályonként vizsgálni.
Fiatal korban, mondjuk 20 és 40 év között teljesen eltérő okai vannak a férfiaknál és a nőknél, hogy miért vannak egyedül. A legtöbb fréfinál aki egyedül van ilyen korban ez egyáltalán nem tudatos döntés, hanem kényszer. Főleg manapság. A párkapcsolatok ugyanúgy elanyagiasodtak, mint a világon szinte minden dolog már. A legtöbb fiatal nő, főleg ha legalább átlagos, vagy kicsit szebb, iszonyatosan nagy igényekkel bír a társkeresés terén. Akik tudatosan maradnak egyedül azoknak egy része pont amiatt tesz így, mert nem találják meg az "alfájukat" és inkább addig egyedül vannak. De lehet ez karrier, tanulás stb. miatti döntés is.

Neytiri1 2020.08.30. 19:06:35

@Lorrh: mint sokszor, most is egyetértek veled.

Lorrh 2020.08.30. 19:16:56

@Neytiri1: kedves vagy, máris szebb a nap /nem irónia/

Neytiri1 2020.08.30. 19:51:12

@Lorrh: örülök (ez sem irónia) :)

Reactor 2020.08.31. 01:26:19

A férfiakat nem az egyedüllét viseli meg, hanem mondjuk a szex hiánya. Nem kimondottan barátnőt, vagy feleséget keresnek, csak szexet. A férfiak sokkal jobban ki tudják tölteni az üres idejüket - az a sztereotípia ugye mái napig tartja magát, hogy videójátékokkal főleg férfiak játszanak. A legtöbb videójáték törzsközönsége férfiakból áll, legyen az vérgőzös belsőnézetes lövöldözős (Doom), menedzselős-városépítős (Simcity), logikai (Supaplex), vagy szimulátor (X-wing vs. TIE Fighter).

Nem biztos, hogy a nők boldogabbak volnának egyedül. Elég megnézni a szexboltok (ide értendőek a webshopok is) forgalmát: guminőből meg hasonlókból elhanyagolható mennyiséget adtak el. Vibrátorból viszont milliós nagyságrendűt!!!

@Bullózus pemfigoid: Manapság jellemző, a késői tizenéves kortól egészen negyvenig, sajnos. A férfiak jelentős része nem viccből szingli - nem tudnak, és SZVSZ nem is akarnak ilyen nőkkel közösködni. A normálisakra pedig iszonyú túljelentkezés van - hetvenéves öreg papóca korodra talán sorra kerülsz...

@Bunkóné Barom Ildikó: Igen, ez így van. Na, pontosan ez az, ami nem hiányzik.

@ekat: Na jóóóóó, de tegyük hozzá, te még az "átkozsban" szocializálódtál, egy teljesen eltérő értékrend mentén! Azidőtájt még elképzelhetetlen lett volna a viszony.hu-féle intézményesített megcsalás, vagy a puncs.hu-féle parazitoid élősködés.

@Neytiri1: Azért jön elő mindig mindenhol, mert ezek száraz biológiai tények. A nő 40 éves kor felett a termékenysége jórészét elveszíti, és ha teherbe is esik, jó esély van rá, hogy az utód valamiféle genetikai rendellenességgel születik (főként a Down-kórt említik, de nyugodtan ide sorolható az autizmus, a mukopoliszacharidózis, a Pompe-kór, a cisztikus fibrózis, a fragilis X-szindróma, és sok más nyalánkság). A férfi pedig relative sokáig megőrzi a nemzőképességét, gondolom nem közlök új dolgot azzal, hogy még a nagypapáknak is feláll, ha egy csinosabb bikinis lány ellibeg előttük a strandon.
Így lettünk megalkotva, ez nem vélemény vagy nézőpont kérdése, hanem tény. Lehet vitatkozni vele, csak épp felesleges. Olyan, mintha a csalánra haragudnál, hogy csíp.

Lorrh 2020.08.31. 08:14:13

@Reactor: Csak szólok, hogy azok a rettenetes torzszülött betegségek, amiket írtál, az a férfi problémás spermájából is származ(hat). Ugyebár a negyvenes nők nem fiatalabb, hanem inkább idősebb pasikkal csinálnak késői gyereket. Én nem támogatom az ilyen öregemberek gyerekezését, mert képtelenek lesznek a gyerek igényeinek megfelelően felnevelni. Nincs már energiájuk a gyerek pörgéséhez. Amikor kamaszkorhoz lenne a legtöbb türelem addigra késői ötvenes vénségek lesznek, kiégett és elfáradt mümiák.

Neytiri1 2020.08.31. 08:45:44

@Reactor: istenen, te mindenhol ezzel jössz és azzal, hogy egyedül éled le inkább az életed, mint társad legyen, akinek fizetned kell egy zsíros kenyeret és akár egy szemernyit is alkalmazkodnod kéne hozzá. A te "szerelmedet" és "szeretetedet" én nem tudom érzékelni, nem minősíteném, csak nem érzem. Nem tudok vele/d mit kezdeni, így sajnos érdemben nem tudok, de inkább nem is akarok válaszolni. Volt egy másik blog, ahol kicsit próbálkoztam, de akkor is úgy láttam, felesleges volt minden szó és idő. Most is.

tatárfejű kutya 2020.08.31. 11:01:02

@Lorrh:

"az ilyen öregemberek gyerekezését, mert képtelenek lesznek a gyerek igényeinek megfelelően felnevelni. Nincs már energiájuk a gyerek pörgéséhez."

A gyereknevelést döntő többségben az anyák végzik, teljesen mindegy, hogy 20-30-40-vagy 50 éves az apa, ez nem korfüggő, hanem empátia és önfeláldozás kérdése.

Sajnos magyarországon az apa annyival le tudja a gyereknevelés kérdését, hogy le adja a fizetését az asszonynak aztán befekszik a tv-internet elé, oszt jónapot. A gyerekeket meg nevelje az asszony meg a kortásrs csoportok-iskola stb...

Lorrh 2020.08.31. 11:16:05

@tatárfejű kutya: egyetlen kijelentéseddel sem értek egyet.

MsIreneAdler 2020.08.31. 12:53:21

@Lorrh: jó lenne, ha a fiatalság garancia lenne arra, hogy egy pár a gyermekét annak igényei szerint neveli fel. Pontosan ugyan nem tudom, mire gondolsz, pl nem tud szaladni a gyerek után, vagy mi lehet a gond, főleg már kamaszkorban. Tény, hogy mint sok más dolog ez is fiatalon szép meg ideálus, de szerintem történt már rosszabb dolog is gyerekkel, minthogy az átlagnál kicsit öregebbek a szülei.
Valóban idősebb korban nagyobb az esélye a magzati rendellenességnek, nem véletlenül vannak olyan tesztek, amik ezeket szűrik, főleg egy bizonyos életkor felett.

Lorrh 2020.08.31. 12:59:18

@MsIreneAdler: Ismerős csajnak 40 évesen született gyereke. Férje pár évvel idősebb. Estére mindketten hullák, nem győznek rohangálni a gyerek után. Ráadásul el is kényeztetik, ezért átalakultak szórakoztató központtá. Na ő sóhajtott fel, hogy tíz évvel korábban kellett volna gyerekezniük, mert már nem birják az iramot.
Igen a kamaszkor még durvább lesz mert addigra az öreg szülők sokszor becsontosodnak és nem bírják a változásokat. Ne feledd, hogy tíz év múlva a mainál sokkal durvább világ lesz. Sokkal pörgősebb... stb.
A tesztek sok dolgot nem tudnak kiszűrni, ne légy megnyugodva.

Neytiri1 2020.08.31. 13:07:39

@MsIreneAdler: az átlagnál kicsit idősebbek a szülei mit jelent? Ma már a 40 az új 20, az 50 meg az új 30. Mekkora baromság. Lehet, hogy a kencékkel, meg vitaminokkal, meg a sebészi késsel, tornával lehet fiatalabbnak lenni, de sokan ezeket megfelelő mennyiségben nem engedhetik meg maguknak.
És azt felejtik el, hogy 45 évesen szülni klassz, hú de jó, fiatalított rajtam a gyerek, és soha nem voltam ilyen fitt (hogy csinálja?), de 10 évesen a gyereknek 55 éves anyja lesz. 15 évesen, amikor már a kamaszkor erősen kopogtat, akkor anyu 60 éves lesz. Ritka az a 60 éves nő, aki bírja szusszal és empátiával ezt. Nem beszélve arról, hogy igenis ciki bemenni a szülői értekezletre 60 évesen a negyvenesek közé.
Pasiknak meg csak a potenciájukra korona, hogy 60 évesen lett gyereke. Milyen jó lesz annak a gyereknek 10 évesen az apja haláltusáját átélni.
Persze vannak kivételek, fess 60-as férfiak és nők :)

MsIreneAdler 2020.08.31. 13:17:12

@Lorrh: nyilván fittnek és tájékozottnak kell maradni, de aki erre nem hajlandó, az fiatalon miért is lenne az? Az elkényeztetés pedig általános probléma, nem hinném hogy csak az idősebb (jegyzem meg sokkalta szigorúbb körülmények között nevelkedett) szülőknél jelenik ez meg. Ami ténylegesen hátrány a késői gyermekvállalásban az a cselekvőképes nagymama hiánya, aki segíteni tud a mindennapokban.
Nincs mindenre garancia, ez igaz. Viszont a leggyakrabban előforduló rendellenességeket már nagyon hamar ki tudják mutatni akár nulla vetélési kockázat mellett. Ja és én azért teljesen nyugodt vagyok, remélem nem gond :)

MsIreneAdler 2020.08.31. 13:47:18

@Neytiri1: teljesen igaz, amit írsz. Szerintem sem ideális későn vállalni egy gyermeket, soha senkit nem buzdítanék erre, vagy promótálnám ezt bárkinek. Annyi, hogy én nem találom ezt olyan szinten ördögtől valónak vagy hatalmas problémának a gyermek szempontjából, mint itt sokan mások. Ez a kínos vagy nem kínos dolog, mondjuk számomra nem téma, erre nem tudok mit mondani. Koszosan, éhesen iskolába küldeni a gyereket sokkal cikibb, mint ha valaki ápolt hatvanas. Az meg, hogy kinek, mikor kell elbúcsúznia a szüleitől, az lutri, és sosem könnyű.
Milyen fess nők?? :) Álmodj csak, mi nők 60 évesen még akkor sem leszünk olyan értékesek, fittek, nettek, mint egy férfi, ha az már halott addigra :D

Lorrh 2020.08.31. 13:58:40

@MsIreneAdler: Légy nyugodt bátran, sosem venném el a nyugodtságodat :-)
Az hogy perpillanat fess és jó karban van valaki az semmit nem mond arról, hogy tíz év múlva is az lesz. Sokkal nagyobb a rizikó a betegségekre, karrier válságokra, bármire. Idős korban annyira fogy az életenergia - a magyar emberek körében - hogy nagy az esély a nem-fittségre.
Kivételek vannak nyilván.
Cselekvő képes nagymamák már az én generációmban sem nagyon voltak.

Neytiri1 2020.08.31. 15:48:42

@MsIreneAdler: én a gyereket sajnálom. Nem tud idős nő/férfi lépést tartani a kamaszodó gyerekével, semmilyen szempontból. Egyetlen esetet tudok elképzelni, hogy sok gyerek van, és a legkisebb idős korukban születik, a többiek pedig elég nagyok már ahhoz, hogy tudnak segíteni. Ebben az esetben, hiába a nagy korkülönbség és az ebből adódó konfrontációk, nincs "egyedül", a testvérei érettebbek, akár már szinte felnőttek és segíteni tudják ezekben a helyzetekben.

Szerintem az értékünk 60 évesen nő meg, az idősödő pasik ebben az időben kerülnek utcára a fiatal pipi által, és szükségük van egy kis törődésre :D

MsIreneAdler 2020.08.31. 18:00:27

@Lorrh: ó hát köszi, rendes vagy :)
Igen sajna korán öregszünk. Egy időben sok svéd nyugdíjassal találkoztam, mindig ámultam rajtuk, hogy milyen kis fürgék, nyugodtak, kisimultak, jó lenne olyannak lenni majd. Nekem ez a tervem.
Egy gyerek motiváció is lehet. Aki amúgy csak tespedne, az is összeszedheti magát, ha úgy érzi dolga, feladata van, mert fel kell nevelni valakit.

MsIreneAdler 2020.08.31. 18:09:38

@Neytiri1: csak azért egy gyereket sem sajnáltam még, mert idősek a szülei, sok másért már igen. Szerintem sem érdemes ezt húzni, halasztani, de ha valakinek így alakul, hát ez van. Valóban már egy generációnyi különbség gondot tud okozni főleg kamaszkorban, nem hogy kettő, de mindenre van megoldás.
Azt mondod hatvan évesen majd dúskálhatunk a kiégett, lelakott, kisemmizett pasasokban? Alig várom :D:D

Lorrh 2020.08.31. 18:34:02

@MsIreneAdler: te amúgy érdekelt vagy a témában? Negyven fele ballagsz és még első gyereket tervezel? Ez jön át a kommentjeidből.

MsIreneAdler 2020.08.31. 19:00:06

@Lorrh: már vártam a kérdést. Nem igazán szertek a magánéletem részleteiről beszélni, mert túl sok kis éhes troll áhítozik az információ morzsákra itt a blogszférában. Annyit mondhatok, hogy nem, nem érint a sztori, jelenleg nincsenek szaporodási terveim :), és ugye soha ne mondjuk, hogy soha, de nagy valoszínűséggel nem is lesznek már.
Szóval ez nem valamiféle önvigasztalás, magyarázkodás a részemről, mindentől függetlenül gondolom úgy, ahogy gondolom. Kielégítő volt azért a válaszom? :)

Reactor 2020.09.01. 00:04:53

@Neytiri1: Így van, ezzel jövök, valószínűleg nem véletlenül. Nem kell alkalmazkodnom senkihez, cserébe nem fogok egész életemben másokra szorulni, szóval nagyban hozzájárul a karakterfejlődéshez.
Nem vagyok irigy, a legkevésbé se, viszont feneketlen kútba se szeretem górálni az erőforrásokat. Miért jó az nekem, ha eltartok egy úgynevezett barátnőt? Akkor már olcsóbban kijövök, ha elmegyek hivatásoshoz. Abba fektetek pénzt, ami megtérül. A párkapcsolat nem. End of story.

Neytiri1 2020.09.01. 07:29:15

@Reactor: ez az eltartás valahogy beékelődött neked. Nő=el kell tartanom=ezért nem kell.

Kényszert éreznék, hogy lebeszéljelek erről és felhívjam a figyelmed, hogy van egy érzés, úgy hívják "szerelem", igaz, hogy nem tart örökké, de ki lehet hozni belőle később is valami jót, és aminél nem a "pénz"-nek kellene beugrania egy embernél, stb., de mivel tényleg látom, hogy
felesleges, így nem fárasztom magunkat ezzel :)

Mivel én sajnállak ezért, te meg köszönöd szépen jól vagy te így, nem is reagáltam volna arra, amit válaszoltál, elfogadva, hogy neked így jó, én meg ki vagyok, hogy erről lebeszéljelek, ha nem megint azzal jöttél volna, hogy a nők 40-től nem igazán érnek semmit.

Bár esetedben 40 alatt sem...

Neytiri1 2020.09.01. 09:32:19

@MsIreneAdler: "Azt mondod hatvan évesen majd dúskálhatunk a kiégett, lelakott, kisemmizett pasasokban? Alig várom :D:D"

Azért használjuk azt a pár évet, ami még addig van :)

tatárfejű kutya 2020.09.01. 11:23:45

@Lorrh:

"egyetlen kijelentéseddel sem értek egyet."

Valahogy majd csak túlélem;)

Reactor 2020.09.01. 14:45:05

@Neytiri1: Alaposan túlértékeled a szerelmet. Igen, én is voltam fiatal, naiv, és szerelmes. Nem hittem már akkor se különösebben a lányregényeknek, a nyálas popzenéknek és hasonlóknak, deeeeee úgy voltam vele, miért is ne, mindent ki köll próbálni. Még azt is hajlandó vagyok elhinni, hogy van esély a sírig tartó igazi nagy szerelemre. A gond csak az, hogy kevesebb mint 1 százalék. Olyan, mintha a lottót propagálnád a munkával szemben.

Iszonyú sok a társfüggő, aki el se tudja képzelni az életét párkapcsolat nélkül. Hiába magyaráz nekik az ember, ő úgy gondolja, hogy hát persze, sok a szar kapcsolat, mert azok ott mind hülyék voltak, na majd ő okosan fog választani, és sírig tartó szerelem lesz, minden titta heppi, meg ilyenek. Nos...nyet. A valóság nem egy Tiffany- meg Romana-füzetke, ahol a két hányatott sorú főszereplő a végén egybekel. A valóság nem Szélor Mún, ahol a szerelem ereje mindent legyőz, de nem is Paula és Paulína meg Vad Angyal, meg Disney-estimese, ahol boldogan éltek amíg meg nem haltak. Hogy a stáblista után mi lesz a főszereplőkkel, arról valahogy mélyen hallgatnak ezek a kinematográfiai remekművek.

A döntés rajtad áll: nyugodt és tevékeny életed lesz egyedül, vagy beszállsz a párkapcsolati cirkuszba, csak mert van rá úgy 0,000001% esélyed, hogy megtalálod a nagybetűs Igaz Szerelmet.

Lorrh 2020.09.01. 15:46:55

@Reactor: Milyen érdekes, hogy nem veszed észre saját magadon, hogy pont TE vagy az aki ezt az örök igazi nagy szerelem ábrándot kergeti. Illetve te azt hiszed hogy ha ezt nem kapod meg akkor már egyáltalán nem is kell párkapcsolat. Már pedig kiszámoltad, hogy ezt nem kaphatod meg, mert MNK és ki akar téged zsákmányolni, és lottó esélyei vannak, ezért inkább maradsz magadnak. Önigazolásod az is, hogy párkapcsolatfüggő emberek léteznek. Csak a saját ellenpontjaidat akarod észrevenni a világban, mert ezekhez képest kimutathatod, hogy mennyire jól döntöttél.
Önbecsapás level top.

Reactor 2020.09.01. 17:18:38

@Lorrh: Az igazi nagy szerelem létezik, csak épp elképesztően kicsi rá az esély. Van rá néhány precedens, ahogy lottónyertesekre is van, csak épp nem ez az etalon.
Igen, szentül hiszem, hogy ennek hiányában a párkapcsolatnak annyi értelme van, mint felszállni egy géppel, aminek nincs futóműve. Lejuthatsz vele, persze, csak éppen csúnyán megütöd a bokádat. Az egyik ilyen után fel sem kelsz többet.
Semmit nem kellett számolgatnom; megtették ezt mások helyettem. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de a matematikának kicsit jobban hiszek, mint egy labilis, bizonytalan, érzelmileg és pszichológiailag nagyon nehezen behatárolható dolognak. Mind anyagilag, mind lelkileg sokkal jobban megéri egyedül maradni.
Aki pedig a saját boldogságát kizárólag mástól teszi függővé, az definíció szerint kapcsolatfüggő. Most, amikor a kormány sikeresen ráparáztatta a lakosságot, hogy hét lakat alatt kuksoljon, kik jártak rosszul? Nem a szinglik.
De bizonyára ez is önigazolás, önbecsapás, el nem ismernéd, hogy igazam van, mert te ideológiai alapon vagy rákattanva a párkapcsolatosdira, és a számok csak tovább növelnék a kognitív disszonanciádat.

Neytiri1 2020.09.01. 18:21:37

@Reactor: mindig megdöbbenek, még mindig, basszus, amikor olvaslak, pedig mindig ezt olvasom, és mégis :O
Te a nőknélkülszebbavilág mozgalmat egészen sajátságosan éled. Valahogy nem dühvel, ahogy a többiek (nem biztos, hogy jó szóval jelenítettem meg a lényegét, amit gondolok, de ez van, nem gondolkodom másikon).

Ha 74 éves lennél és mögötted az élet keserűsége, csalódottsága, és önigazoló történéseinek tömege lenne, azt mondanám, ok, nem jött neked ez most össze.
De az előttedmégazélet korban?

Írnék még, el is kezdem többször, de abba bonyolódom mindig, hogy meg akarjalak fejteni, meg akarjam oldani a rejtélyt, miért lettél ilyen és ennyire, ami enyhe személyeskedésbe is fordul és elemzésbe, amihez veled kapcsolatban úgy gondolom, hogy nincs jogom és nem is akarom. Így ez most nem jelenik meg mégsem ;)
Mert amíg másoknál sajnos belefutok ebbe, mert ők is velem szemben, addig téged semmiképpen nem akarlak ezzel "bántani", te sem teszed.

Megváltoztatni sem akarlak, ha jól érzed magad így (titkon azért reménykedem, hogy elér a "Romana" szerelem és megváltoztatod a megváltozhatatlant).

Csak szokás szerint a "nők..." részt nem szeretem...

Reactor 2020.09.01. 18:42:50

@Neytiri1: Ez így igaz, én racionális szempontok alapján választottam a MGTOW létet. Nálam a fő jelszó a hatékonyság. Azért nyilván nem haragudhatok egy nőre, ha nem kellek neki - a Jóisten saját szabad akaratot adott nekünk, mindenkinek egyéni, szuverén döntése, hogy kihez vonzódik - viszont bizonyos indokok miatt már lehet rájuk haragudni (a piócaság is ilyen).

ANNYIRA fiatal már nem vagyok, 35 múltam (reggel szoktam 74 évesnek érezni magam, felkelés után), szóval nem egy csalódott tizenévesről van itt szó. Sok kapcsolatom volt, mert mint írtam, én is voltam fiatal és naiv, és esélyt akartam adni a dolognak. Nyilván már akkor is tisztában voltam vele, hogy a szerelem messze nem fenékig tejfel, hiába állítják a popzenékben az ellenkezőjét (már aki...Zorán kerek perec kijelentette az örökbecsüjében, hogy a szerelemnek múlnia kell ugye), de ennek ellenére is úgy véltem, némi ráfordítást megérhet a dolog. Bizony, elment sok-sok idő, pénz, és energia a nők utáni kujtorgásra, bele se merek gondolni, hol tartanék most, ha mindezt hasznos dologra fordítom, de ha másra nem is, tapasztalatszerzésre ez is jó volt. Volt, amit nem bántam meg - de a nagytöbbségét sajnos igen.

Mindazonáltal én nagyban profitálok az egyedüllétből - kitanultam ezer és egy dolgot: zenét szerzek, grafikával és animációval foglalkozom, írok, angolt tanítok, videójátékokat is készítettem, most konkrétan egy kartonpapír alapú társasjátékon dolgozok, és még sportra, hobbicélú újrahasznosításra is marad idő! Ha nincs senkim és szabad vagyok, az rengeteg fölös időt jelent, amit csupa hasznos dologgal lehet kitölteni. Csak egyedül az újrahasznosítással való bíbelődés évente 140 ezer forint plusz pénzt jelent, gyakorlatilag a semmiért. Nem csillagászati összeg, deeeeeeeeee én azért el tudom ám költeni... ;)

Nehéz eset vagyok ám, eléggé "eccentric", ahogy a míves angol mondja, anyám egész vagyonokat költött már pszichomókusokra anno, szóval igen nagy fába vágnád a fejszédet, ha meg akarnál fejteni. Ennek ellenére természetesen, ha kérdésed van, szívesen válaszolok rá, legjobb tudásom szerint. Olyat meg sose írtam sehol, hogy "mindennőkurva" - azt írtam, hogy a puncs.hu-féle életfelfogás nagyon durván elterjedt, és hogy 10 nőből 8 sajnos ilyen. Ez teljesen igaz: persze akinek nem inge, nem veszi magára, és kész, ahogy én sem teszem.

Lorrh 2020.09.01. 18:50:44

@Reactor: te nem olvasod saját magadat?
Pont te vagy az aki hiszel ebben a mindentelsöprő nagy szerelemben, amit másik mondatodban álomvilágnak és lehetetlenségnek titulálsz. Ez két véglet.
És mind a két végletet arra használod, hogy önigazolj.
De látom ezt nem érted, annyira beleragadtál a saját mocsaradba.
Engem nem zavar, tedd amit akarsz, csak meglepő látni hogy nem veri ki a szemedet a saját ellentmondásod.
És gondolom meg se érted mit írok neked.

Reactor 2020.09.01. 18:57:35

@Lorrh: Valamit félreérthettél. Azt tartom lehetetlenségnek, hogy a mindent elsöprő nagy szerelem mindenki számára nyitva álló lehetőség, azt nem, hogy létezhet ilyesmi. Az emberek bő 99 százalékának életét nem forgatókönyvíró készíti, akit azért fizetnek, hogy ötszázmilliárd folytatás után végre összehozza a két főhőst, tehát ha ők lehetetlenségnek tartják, akkor úgyszólván igazuk van.
Nincs szükségem önigazolásra - engem igazol a matematika is, és a jelenlegi társadalmi helyzet is. Ennyi erővel akkor azt is nevezhetnéd önigazolásnak, amikor azzal érvel valaki a párkapcsolatok mellett, hogy "hádde ha mindenki így gondolkozna, kihalna az emberiség", mindezt úgy, a világ népessége közben exponenciálisan nő.

Almandin 2020.09.01. 23:38:41

@Reactor: Te is jó példa vagy arra, hogy valaki a sorozatos csalódások után lesz tudatos szingli. Én meg tudlak érteni. Manapság sokan azt hiszik, a tudatos szingli már kamaszkorában eldönti, hogy az lesz és trendiségből lesz az. Nos, ez a valóság, amit írtál. A legtöbb szingli vagy csalódottságból lesz az, vagy egyszerűen nem talál megfelelő társat. Én is úgy gondolom, hogy a sírig tartó szerelem létezik, de rendkívül ritka. Az emberek nagy része vagy párkapcsolati posványban senyved, vagy a magány posványában. Néha vannak boldogabb percek vagy jobb esetben pár év, de a többség tartósan nem boldog. Ezért is fontos, hogy jól el tudjuk foglalni magunkat értelmes dolgokkal, mint amit te is teszel. Fontos a párkapcsolat az életben, de nem a legfontosabb, aki annak tartja, szinte garantáltan boldogtalanná teszi magát.

Almandin 2020.09.01. 23:43:18

@Lorrh: Egyszerűen csak sok csalódás érte. Most 35 éves. 25 évesen még nem így gondolta, most így érez, 10 év múlva nem tudni. Lehet, hogy idővel megint ismerkedni kezd és valakivel megtalálja a boldogságot. De az is lehet, hogy ilyen marad. A sok csalódás után van, hogy kell néhány év, amíg kiheveri az ember. Nem él tartalmatlan életet, valószínűleg neki, jelenleg így jó.

Lorrh 2020.09.02. 07:05:15

@Almandin: "Néha vannak boldogabb percek vagy jobb esetben pár év, de a többség tartósan nem boldog"
Ez mindenkire igaz!!!

Ilyen a földi élet, váltakoznak a jobb, rosszabb periódusok. Annyi a különbség az emberek között, hogy ezeknek az aránya más és más.
Mi az hogy tartós boldogság? Az időben mit jelent?

Aki azt mondja: "nem találtam meg az igazit" ez azt jelenti, hogy az igényei el vannak szállva a lehetőségeitől, diznimesében él, a csodahercegnőre/királyfira vár és ezt nem találta meg. Mert nem jár neki ez. Persze ilyenkor kényszerszingliségbe vonul duzzogva.

MsIreneAdler 2020.09.02. 09:39:03

@Neytiri1: hamar elröppen az a 20 év :), de igazad van.

@Lorrh: én nem úgy látom, hogy Reactor duzzogna vagy megkeseredett gyűlölködő lenne. Egyszerűen úgy gondolja (most), hogy neki nem éri meg az energiabefektetést egy kapcsolat. Ezzel semmi baj nincs, a gond ott kezdődik, ha valaki nem kezdi az energiáit hasznos dolgokra irányítani, hanem folyamatosan magát sajnálja és ezzel együtt a másik nemet hibáztatja a kudarcaiért. Én nem ezt látom rajta az írásai alapján.

Lorrh 2020.09.02. 14:05:45

@MsIreneAdler: Rendben! Nem Reactorra hegyeztem ki a mondanivalóm, hanem egy típust mutattam. Akinek nem inge...

Almandin 2020.09.02. 15:16:20

@Lorrh: Én is úgy gondolom, hogy a boldogság nem egy permanens folyamat, hanem vannak boldog pillanatok az életben. Ma valóban sok ember azért érzi boldogtalannak magát, mert a mai világ azt sugallja, hogy folyamatos boldogságban kell úszni, ami lehetetlen.
Az emberek mégis vágynak rá. Pl. a vallások egy része pont azt ígéri, hogy ha a hívő jól viselkedik, a mennyországban pont ez a folyamatos boldogságban úszás vár rá.

MsIreneAdler 2020.09.02. 20:10:29

@Lorrh: abban teljesen igazad van, hogy létezik ez a típus.

csikocska 2020.09.08. 23:03:40

@Reactor: Értem, szóval nem csak a videojátékok múltjának a kezdetét keresed, hanem más dolgokat is tanulsz, amiket úgy jellemzően nem szoktak csinálni az átlag férfiak (főleg a varrásra és a gyerekgondozásra gondolok).
Annyira sajnálom, hogy eddig csak követelőztem olyan videókat, amikről még semmilyen állapotot nem vagy hajlandó másokkal tudatni, (és nem rosszból) valahol én voltam olyan szinten zaklató, hogy már a magánéletedet is számon kértem rajtad.
Előtte még nem is tudtam, hogy már a lánytestvéreidnek segítesz ott, ahol tudsz, még a gyerekük születése után is.
Azért tényleg nem minden fenékig tejfel az élet (amit mindig mutatni próbálnak az amerikai romantikus filmekben), azonban nem mindegy, hogy mennyire akar társaságban lenni akár ismerős, akár ismeretlen helyeken.

Már értem, hogy a Zdoom fórumoldalon miért nem akarsz se velem, se másokkal folyton üzengetni. Azért, mert inkább fontosabb neked a meglévő családtagjaiddal állandó jelleggel jó kapcsolatot fenntartani, mint mindenféle jött-ment embereknek segítséget nyújtani és bármiféle dolgot elmagyarázni.
Amiket ott a fejedhez vágtam, azokat akkor írtam tavaly ősszel, amikor még nem gondoltam arra, hogy a bemutató videók szerkesztése mellett mást is csinálsz. Nem kell, hogy megbocsáss nekem az úgymond kéretlen trágárkodásaim, mivel már úgy is kellően eleget segítek az italboltban és a többféle fajtájú díszmadár folyosóin belül.
süti beállítások módosítása