Állandó szexpartner pandémia idejére?

2020. augusztus 06. - Single Pink Lady

Tudom, már a könyökünkön jön ki, de attól még a pandémia él és virul, és szingliként nem árt felkészülnünk egy esetleges újabb kijárási korlátozásos időszakra, vagyis érdemes végiggondolnunk, hogy mi legyen a szexuális életünkkel. Van olyan nekünk általában? Volt a „karantén” alatt? Ha nem, mikor kezdődött újra? Esetleg éppen a karantén alatt lett jobb? Vagy az akkori partnerünktől azóta búcsút vettünk, mert nem vált be?

szexpartner_02.jpg

Sokszor hallottuk, hogy maradjunk otthon meg csak azok érintkezzenek, akik egy háztartásban laknak, meg hogy a barátság is várhat... Szerelmesek is el voltak választva egymástól, sokszor országhatárok által (sőt, ilyenek most is vannak), és az valahogy nem tűnt fontosnak, hogy az emberek kielégíthessék szexuális igényeiket. Na de azt azért tudjuk, hogy a szimpla tiltás hosszú távon nem működhet, nem várható el, hogy milliók függesszék fel nemi életüket. (Persze elvárni lehet, de a dolog úgyis vissza fog ütni.) Vagyis okosabb valamiféle működőképes javaslattal előállni ahelyett, hogy minden érintkezést károsnak ítélünk.

A Holland Állami Közegészségügyi és Környezetvédelmi Intézet (RIVM) például az enyhítések kezdetén megváltoztatta addigi álláspontját és azt javasolta a szingliknek, hogy a pandémia idejére válasszanak maguknak állandó szexpartnert (seksbuddy) és csak vele randizgassanak. Miközben korábban mindenki inkább arra próbálta rávenni az embereket, hogy vagy teljesen tartóztassák meg magukat egymástól, vagy költözzenek össze, a hollandok felismerték, hogy ez túl sok frusztrációhoz vezet és bizonyos biztonsági intézkedések megtétele mellett két szingli nyugodtan randizgathat.

Nem csak a szexet, hanem az emberi érintést is rendkívül fontosnak gondolják, és nem hiszik, hogy ezektől a járványra hivatkozva meg lehetne fosztani az embereket, hiszen a megvonásnak súlyos egészségügyi következményei is lehetnek.

Noha az már nem egyszerű kérdés, hogy az egyébként párral nem rendelkező szingli akkor hirtelen honnan varázsoljon valakit, aki elég megbízható ahhoz, hogy el lehessen róla hinni, tényleg csak egy partnerrel jár össze, ráadásul még kellemes is vele az együttlét, és nem csak szexelni, hanem beszélgetni is lehet vele... Ha ez egyszerű lenne, akkor valószínűleg jóval kevesebb szingli létezne a világon, mint amennyi most van.

Ráadásul úgy kellene a megfelelő partnert kiválasztani, hogy előzetesen minél kevesebbet érintkezzünk: talán a legegyszerűbb megoldás, ha egy korábbi szeretőt kérdezünk meg, akivel nagyjából működött minden, de érzelmileg nem kerültünk annyira közel hozzá vagy csak kifáradt a kapcsolat. Náluk az az előny is megvan, hogy ismerjük a jellemüket és meg tudjuk ítélni, mennyire bízhatunk meg bennük. A nagy csalódást okozó expartnereket azonban jobb messze ívben elkerülni most is.

Ahogy egy holland újságírónő, Linda Duits írja, a szex nem úri huncutság: „Az emberi közelség és a fizikai kapcsolat nem luxus, hanem alapvető szükséglet. Ha bármit is megtanultunk az AIDS járványból, az az volt, hogy a szex kizárása nem opció.”

szexpartner_01.jpg

Snassznak tűnhet „csak” szexpartnert vagy odabújós és szexpartnert keresni a nagy ő helyett, de bárhogy is nevezzük a dolgot, a lényeg tényleg az lenne, hogy keveset kockáztassunk, vagyis még a nem kifejezetten monogámok is vegyenek vissza a kalandozásból, a magukba zárkózók pedig ne veszítsék el a kontaktust a külvilággal.

Akinek megfertőződött a partnere, az persze nem érintkezhet az illetővel addig, de ettől még nem kell lemondaniuk a szexről, csak annak fizikai kontaktus nélküli verzióit gyakorolhatják – ilyenekről például a múlt heti posztban is írtam, de ahhoz képest előny, hogy látni is láthatják egymást.

És a pandémiás szexpartner akár beválhat annyira is, hogy a COVID utáni időkben is kitartunk mellette. Ki tudja...

A bejegyzés trackback címe:

https://mindenkiszingli.blog.hu/api/trackback/id/tr7416109048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reactor 2020.08.06. 22:29:53

A pandémia szerencsére már rég nem él és virul, és nagyobb összeget mernék tenni rá, hogy nem lesz semmiféle "második hullám", ezt csak a még mindig mániákusan rettegő doomzday-próféták képzelik, akik azóta sem tudtak gerincet növeszteni, hogy szépen beismerjék: ezúttal is jó nagy hülyék voltak. Az egójuk nem engedi ugye. Elszórt, egyedi esetek előfordulhatnak persze, de ezt elkönyvelni második hullámnak kb. olyan, mintha a Balatont akarnánk Csendes-óceánnak eladni.

Az sem igaz, hogy az emberi érintés, vagy a testiség megvonásának bármiféle súlyos egészségügyi következményei lennének; ezt csak a lelkibeteg társfüggők hiszik. Persze, aki olyan szinten függő, hogy a saját boldogságát másoktól teszi függővé, az előfordul, hogy belehülyül a dologba, de igazság szerint az ilyen ember alapból nem is volt egészséges lelkű soha. Talán a társfüggőségét kéne kezeltetnie partnerhajkurászás helyett.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.08.07. 08:19:18

ritkán van itt, hogy a poszt kevésbé asztakurvabazmeg mint az első érkező komment...

Nancsibacsi 2020.08.07. 08:35:14

@Reactor: Hívd fel az orvost, és írass fel vele valamit NAGYON GYORSAN!!!

232323 2020.08.07. 09:08:10

baromsag az egesz. aki kurni akar es tud az fog. a tobbinek meg mindegy h mik a tancsok.

nincs1agy 2020.08.07. 09:45:41

A cseheknél az állam finanszírozza a prostikat mozgássérült férfiaknak. Na de mi a helyzet a mozgássérült nőkkel?

Hegge Balázs 2020.08.07. 10:01:59

@232323: Nagyjából összefoglaltad. Van akinek jut, van akinek nem jut. Nekem jut :)

odamondó 2020.08.07. 10:56:55

@nincs1agy: élő nő mindig talál valakit. Mit finanszírozzanak?

A poszthoz meg: az egész járvány egy nagy mese. Ezt kéne végre a fejekbe verni nem azt, hogy hogyan éljünk tovább így.

nincs1agy 2020.08.07. 11:15:55

@odamondó: Te lefeküdnél egy féllábú nővel?

Josagos 2020.08.07. 11:35:31

@Reactor: igazad van, ha kellőképpen szociopata vagy. Különben nincs.

odamondó 2020.08.07. 11:36:45

@nincs1agy: mindenkinek meg van az a külső vagy szimpátia ami után -1 láb semmit sem számít.

eßemfaßom meg áll · http://tahobloggerek.blog.hu 2020.08.07. 11:37:34

@nincs1agy: ha ő nem is de valaki biztos. Pl egy féllábú faszi

Valóság nevű unokahúgotok 2020.08.07. 11:57:23

Én Hollandiában élek, Rotterdam mellett egy kisvárosban és épp azt tettem, amiről a poszt szól: a bezárkózás idejére "összejöttem" a szomszéd egyetemista fiúval. Korrekt, előre lefektetett szabályokkal működő "kapcsolat" volt, mindkettőnk megelégedésére.

nincs1agy 2020.08.07. 12:56:27

@Valóság nevű unokahúgotok: Ilyenekről szoktál fantáziálni? Minőségi ponyva lehetne belőle, ha ráfeküdnél a témára..:)

Almandin 2020.08.07. 13:06:48

Ez bonyolult kérdés. Főleg azért, mert a szex nem elkülönülve létezik két ember kapcsolatában. Egyedül egy egyéjszakás kaland lehet olyan, hogy teljesen kimarad belőle a két ember személyisége. Ha összejárogatnak szexelni, a rendszeresség óhatatlanul magával hozza az emberi vonatkozásokat is. Beszélgetnek, elmélyül a szimpátia, vagy ellenszenvbe csap át. Szerintem ez a "járvány idejére válasszunk szexuális karbantartót, aki semmi több" csupán azoknál működik, akik teljesen el tudják választani a szexet az érzelmektől. Aki nem ilyen típus, annak ez csak plusz érzelmi és magánéleti bonyodalmakat okoz.
Ez attól is függ, meddig tart a pandémia. Ha egy-két év alatt lezajlik, addig ki lehet bírni szex nélkül. Komoly önfegyelmi hiányok vannak azoknál, akik egy-két évig nem tudnak közösülés nélkül meglenni. Nem kellemes állapot, de a nemi élet nem egyenlő a partneres szexszel. Ilyenkor jobb, ha egyedül megoldja az ember. Nyilván, ha valakinek sok évig vagy évtizedekig nincs partnere, az már káros, de ennyit ki lehet bírni.

Almandin 2020.08.07. 13:12:34

@nincs1agy: Szerintem valóság. Vannak, akik ezt a problémát így oldják meg. Én mondjuk csak akkor jönnék össze a szomszédommal, ha beleszeretnék. Ez a karbantartó-jelleg később visszaüthet. Házi nyúlra lőni ilyen helyzetben nem szerencsés. Lehet, hogy idővel a másik többet akar. Vagy csak befejezés után kellemetlen a házban kerülgetni az expartnert (nyilván más a helyzet, ha valaki utána elköltözik, de sokszor ez nem oldható meg).

Köldök_szösz 2020.08.07. 14:48:15

Ilyen alapon lehetne máskor is állandó pártner

Viola68 2020.08.07. 15:23:05

Korunk pandémiája nem a C19, hanem a singliség. Az orvos meg nem a receptet írta fel, hanem a tünetet.

Reactor 2020.08.07. 16:19:24

@Nancsibacsi: Ok boomer

@Josagos: Tehát ha valaki tud és akar is uralkodni az ösztönein, az szociopátia? Whew! Hiába, holtig tanul az ember.
Aki nem képes menedzselni az életét kapcsolat és testiség nélkül, az pedig nyilván makkegészséges. Ja, nem...

Örömhernyó 2020.08.07. 17:28:06

@Reactor: Eleve az van, hogy vagy hatszor annyian fertőződtek meg valójában a koronavírussal, mint amit eddig hittek. Tehát a halálozások számát erre az eddig gondoltnál hatszor nagyobb sokaságra kell vetíteni, pedig kb. a szezonális influenzával összemérhető halálozási rátája van ennek a Covid-19 betegségnek. Ugyanis a fertőzöttek 80%-a egyáltalán semmilyen tünetet nem észlel magán, antitest teszttel lehet kimutatni, hogy átestek a fertőzésen.

Reactor 2020.08.07. 17:34:34

@Örömhernyó: Ezzel tisztában vagyok, de ez még mindig édeskevés ahhoz, hogy pandémiának, vagy pláne armageddonnak nevezzük. Összehasonlítva a valóban tömeggyilkos járványokkal - pestis, kolera, himlő - a koronavírus gyakorlatilag limonádé. És még a pestisnek, kolerának se sikerült kiirtania a komplett emberiséget a bolygóról.
Mindezt úgy, hogy akkoriban még egészségügy se létezett; ha megbetegedett valaki, elhívták a táltost vagy a füvesasszonyt, az kuruzsolt-vajákolt egy sort, aztán a beteg vagy meggyógyult, vagy feldobta a pacskert.

odamondó 2020.08.07. 20:56:04

@nincs1agy: most végig kérdezed az összes végtagot? Te a mai világban jársz? Mert igen minden lyukat betömnek...

nincs1agy 2020.08.07. 22:25:39

@odamondó: Tényleg semmi nem számít, csak ne legyen darászfészek benne? :) Azért egy láb nélküli nővel kefélni elég extrém. Én köszönöm, de inkább kihagynám a lehetőséget..

"Mert igen minden lyukat betömnek... "

Csak sör kérdése..:)

Örömhernyó 2020.08.08. 03:09:01

@nincs1agy: Fogatlan, büdösszájú, ápolatlan, elhízott, izzadságszagú, túrós és húgyszagú pinájú nővel simán lefekszenek férfiak. Sőt, még fizetnek is érte. Mert a prostik fele ilyen...
Nem mondom, hogy egy féllábú nő az álmom, de ha annyi baj van vele, hogy féllábú, amúgy meg normális, ápolt, kedves, intelligens, elfogadhatóan néz ki, akkor miért ne?

odamondó 2020.08.08. 07:21:07

@nincs1agy: ismerettségi körökben abból indulok ki, hogy akihez hozzá se nyúlnál ő tinderen válogatott, hogy melyik este milyen fickó fektesse meg.

Real_Time 2020.08.08. 08:44:02

Álomvilág 2.0 ez a cikk. "Na de azt azért tudjuk, hogy a szimpla tiltás hosszú távon nem működhet, nem várható el, hogy milliók függesszék fel nemi életüket." Elárulom, ez járvány nélkül is így van. Az incelek száma egyenes arányosságban növekszik a "váromatökéletest, nekemsenkinemelégjó" kutyás, macskás vénlányjelölt királykisasszonyok számával. A legtöbb férfinek pont egy ilyen alkalmankénti kapcsolat lenne az ideális a mai társadalomban, de amúgy a nőknek is. Nincs válás, gyerektartás meg a szokásos hót felesleges körök. Erre úgy 40 körül már a nők is rájönnek, csak addigra jön a "the wall", meg általában már utánfutó is van.

Almandin 2020.08.08. 14:28:02

@Örömhernyó: Már aki. Nagyon igénytelennek kell lenni ahhoz, hogy bárki jó legyen, csak legyen rajta lyuk. Ráadásul a felsorolt listádon több olyan tulajdonság van, ami egy szex előtti zuhanyozással megszüntethető (pl. az izzadtságszag). Ha valaki elhízott vagy fogatlan, az nyilván nem két perc alatt orvosolható, de még az ellen is lehet tenni.
Ha meg egy prosti nem tisztálkodik megfelelően, akkor szimplán rossz üzletasszony. Bár az is igaz, hogy vannak nagyon igénytelen vevők is.

Almandin 2020.08.08. 14:32:02

@Real_Time: Ezekkel az alkalmankénti kapcsolatokkal az a baj, hogy érzelmileg nullák. Van középút a házasság és a csak szexre épülő dugópajtiság között. Lehet jó érzelmi kapcsolat két ember között úgy is, hogy nem költöznek össze. Ezen a blogon is volt régebben írás erről. Ha nem akar egy pár gyereket-mert például idősebbek- jó megoldás lehet párkapcsolatilag egy ilyen.

Josagos 2020.08.08. 15:13:19

@Reactor: nem tudsz károsodás nélkül nagyon másképp működni, mint az ösztöneid determinálnak.
Képesek emberek magányosan, akár egyedül is, érintés nélkül létezni, például a papok, de kiütközik rajtuk a dolog idővel.

Reactor 2020.08.08. 15:23:17

@Josagos: Azért is vagyunk emberek többek között, hogy zabolát tudjunk rakni az ösztöneinkre. Az nem megoldás, hogy kijelentjük, hogy lehetetlen a dolog, mert ellenkezik az ösztönszintű működéssel. Ezek alapján akkor a monogámia se kellene, hogy működjön, elvégre a férfi genetikailag arra van predesztinálva, hogy minél több nőt ejtsen teherbe. Ennek ellenére azért a jelentős többségnél működik a dolog.
Nem egy létfenntartáshoz elengedhetetlen dologról beszélünk.

Almandin 2020.08.08. 15:52:59

@Reactor: A középút a jó szerintem. Zabolát tenni az ösztöneinkre valamennyire muszáj, a civilizáció csak úgy tud működni. Viszont túlzásba esni ezen a téren ugyanolyan káros, mint egyáltalán nem uralkodni magunkon. Pl. a katolikus papok évtizedeken át tartó önmegtartóztatása káros valóban.
Járvány: ha valaki egy évig nem szexel partnerrel, az még kibírható, de nem kellemes. De ha állandósulna ez a helyzet, akkor nem szabad arra berendezkedni, hogy tartózkodjunk a személyes kontakttól sok évig. Annak már valóban káros hatása lenne.

nincs1agy 2020.08.08. 19:53:19

@Reactor: A monogámiát (vagy inkább annak látszatát) meg a házasságot a letelepedett társadalmak hajnalán találták ki a férfiak. Ekkor ugyanis egy elhalálozott férfi után már maradt vagyon (ház, termőföld, vetőmag, jószág, fémszerszámok), és ha nem volt tisztázva, hogy ki kinek az utóda mindenki bejelentkezhetett a hagyatékra, ami ugye konfliktusforrás és gyengíti az adott társadalmat. a házasság intézményének bevezetése után, viszont tisztázott volt, hogy kik számítanak az elhunyt hivatalos leszármazottainak.

nincs1agy 2020.08.08. 19:54:48

@Örömhernyó: De miért? Miért jó lefeküdni egy gusztustalan nővel?

Reactor 2020.08.08. 22:45:20

@nincs1agy: Azóta már több mint kétezer év telt el, és még mindig működik. Hm, talán mégse lehetetlen a dolog, miszerint az ösztönöknek is megálljt lehet parancsolni.

#szájbergyerek# 2020.08.10. 16:01:05

Az a helyzet, hogy nem csak pandémia idejére kellenne állandó partner, hanem már előtted is kellett volna.
Ja hát akkor még a szexésnúyork volt a követendő. Na de majd most...